Zuckerberg: "Ben kertenkele değilim"

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, canlı yayında öyle bir soruyla karşı karşıya kaldı ki...

"Ben kertenkele değilim"

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg geçtiğimiz gün sosyal ağ üzerinden katıldığı canlı bir soru-cevap oturumunda tahmin edilebileceği üzere inanılmaz sorularla muhatap olmak durumunda kaldı.

Bütün Facebook kullanıcılarının katılıp sorularını yönlendirebildiği oturumda en sıradışı sorulardan biri de şuydu: "Sizin aslında bir kertenkele olduğunuza yönelik iddialar doğru mu?" Zuckerberg bu tuhaf soruya şöyle cevap verdi: "Buna hayır demek zorundayım. Ben bir kertenkele değilim."

Son yıllarda UFO ve uzaylılarla birlikte komplo teorilerin vazgeçilmez unsurlarından reptilian'lara (sürüngen) dair bu soruyla başlayan bir saatlik oturumda Zuckerberg birçok konuda merak edilenleri yanıtladı. Dünyanın en büyük sosyal ağının 32 yaşındaki lideri kızı Max'ten yapay zekalı yazılımlar inşa etmeye ve kırık koluna kadar birçok soru hakkında konuştu. Söz konusu canlı yayını dünyanın dört bir yanından yaklaşık 117 bin kişinin izlediği açıklandı.

Zuckerberg'in Facebook Live video hizmetini ilk defa bir soru-cevap oturumu için kullandığı oturumda sürpriz bir konuk da vardı. O esnada Facebook'un Oculus sanal gerçeklik başlığını denemek için firmayı ziyaret eden ünlü komedyen Jerry Seinfeld de Zuckerberg'e şu soruyu yöneltti: "Zuckerberg sabah kalktığında ilk iş olarak ne yapıyor?"

Kendi sorusunu "Banyoya gidiyorsun" diye cevaplayan Seinfeld'e Zuckerberg'in verdiği cevap da oldukça manidardı: "Hayır, ilk iş olarak telefonuma bakıyorum." Hipermetrop olan ve yatmadan önce lenslerini çıkardığını söyleyen Zuckerberg bu yüzden yataktayken telefona bakmak için onu yüzüne çok yaklaştırmak zorunda kaldığını ifade etti ve ekledi, "Bunu kamuoyuna açıklamayı beklemiyordum."

Okuyucu Yorumları