Zuckerberg'den bir dev yatırım daha!

Zuckerberg, yanına ünlü bir milyarderi ve "çakma Steve Jobs'u" da alarak, önemli bir işe imza attı!

Zuckerberg'den dev yatırım!

Teknoloji dünyasının iki önemli ismi, Mark Zuckerberg, Elon Musk, yanlarına Steve Jobs'u canlandıran Ashton Kutcher'i de alarak, insan beynini taklit etmeye çalışan bir yapay zeka geliştiren Vicarius şirketine 40 milyon dolar koyarak ortak oldular.

Elon Musk, NASA için uzaya kargo taşıyan SpaceX şirketinin kurucusu olan genç milyarder. Ashton Kutcher ise sinema filminde Steve Jobs'u canlandırdığı için "Çakma Steve Jobs" lakabıyla anılıyor ancak aynı zamanda bir mühendis olarak kazandığı parayı teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için harcamasıyla tanınıyor.

Şimdi bu üç ortak, gelecekte insan beyninin düşünme, matematik, görme gibi işlevlerini yerine getiren neocortex bölümünü simüle etmeye çalışıyor. Şirketin raporlarına göre de, yapay zeka şu anda fotoğraf tanıma gibi işlemleri başarıyla gerçekleştirebiliyor. Zuckerberg ve zengin yatırımcı arkadaşları da şirketin yapay zeka sunumundan son derece etkilenmiş olacaklar ki, gelecekte büyük kazanç sağlayacağını düşündükleri bu ürüne 40 milyon dolar yatırım yapmaya karar verdiler.

Şirketin kurucusuna gire Vicarius'un yeni hedefi, objelerin üzerindeki dokuları tanıyacak bir bilgisayar geliştirmek. Sonraki adımda ise hastalıkları tanıyan, insan vücudundaki sorunları teşhis eden ve tedavi uygulayabilen robot bir doktor gibi çalışacak bir sağlık bilgisayarı oluşturmak.

Okuyucu Yorumları