Zuckerberg gizlilik düğmesine bastı!

Mark Zuckerberg ve Google kurucularının Google+ profillerinde tartışılan değişiklik...

Devler düğmeye bastı!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google+'daki gizlilik ayarlarını aniden etkin hale getirdiler. Görünüşe bakılırsa bizden herkese açılmamızı isteyen adamlar, kendilerini açmaya pek de gönüllü değiller.

Bu yeni ayar değişikliğinin ardından üçlünün (ve fazlasının) Google+'da kimi takip ettiğini görmek artık mümkün değil. Google+'da 134.328 takipçiyle en beğenilen kişi olmayı başaran Mark Zuckerberg'in şu an sıfır takipçisi olduğu görünüyor. Google kurucuları Page ve Brin de "Sıfır" takipçisi olanlardan. Bunlara ek olarak Google'ın web spam takımı başkanı Matt Cutts, sosyal ağ yardımcı başkanı Vic Gundotra ve konum hizmetleri yardımcı başkanı Marissa Mayer de sıfır takipçi furyasına katılanlardan.

Rakip hizmet Facebook'un başkanı olan Zuckerberg'in bu tercihini anlamak mümkün olsa da Page, Brin ve geri kalanının gizli kalmayı tercih etmesi, Google'ın bizim hakkımızda her şeyi bilip, kendi haklarında çok fazla şey bilmemizi istemediğini ortaya çıkarıyor.

Okuyucu Yorumları