Zuckerberg'in yeni belalısı!

Facebook'un CEO'su Zuckerberg, bugüne dek gördüğü en ilginç suçlamayla karşı karşıya!

Zuckerberg'in yeni belalısı!

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, bir emlakçı tarafından suçlanıyor. İddialara göre sosyal devin sahibi Zuckerberg, emlakçıya "zengin arkadaşlarını tanıştırma" sözü verdi ancak bunu yerine getirmedi.

Mircea Voskerician, Facebook patronunun kendisinden arsa satın aldığını, bu sırada Zuckerberg'in kendi evinin yakınlarında arsa satın almak isteyenleri kendisiyle tanıştırması için anlaştıklarını ileri sürüyor.

Anlatılana göre Voskerician, Zuckerberg'in evinin arkasındaki Hamilton Avenue arazisi için teklif yapmış ve bu teklif, arazinin sahibi tarafından kabul edilmiş. Voskerician, bunun ardından Zuckerberg'e gittiğini ve bu arsanın bir kısmını kendisine satmayı teklif ettiğini söylüyor. Diğer kısmında ise yeni bir inşaata başlanacağını iddia ediyor. Arka bahçesinde 14 ay sürecek bir inşaat istemediğini söyleyen Zuckerberg ise Voskerician'a, Voskerician'ın yasal haklarını satın almayı teklif etmiş (daha sonra tüm araziyi satın alabilmek için).

Voskerician, yasal haklar ve Zuckerberg'in sözünü verdiği tanışmalar için 1.7 milyon doları kabul ettiğini söylüyor. Arsa için de 4.8 milyon dolar ödeyen Zuckerberg, daha sonra üç tane arsa daha satın almış. Böylece Zuckerberg, evinin etrafını ele geçirmek için toplam 43 milyon dolar ödemiş.

Voskerician, davasında bir başka emlakçının da Hamilton Avenue'nun yasal haklarıyla ilgilendiğini ve bunun için kendine 4.3 milyon dolar ödeyebileceğini, ancak mülkü Zuckerberg'den aldığı söz nedeniyle sadece 1.7 milyon dolar komisyonla kendisine sattığını ileri sürüyor. Voskerician'ın avukatı, bu durumun kontratta yazılı olmadığını, ancak Zuckerberg ve Voskerician'ın konuşmasına birkaç kişinin şahitlik ettiğini söylüyor. Zuckerberg'in avukatı Patrick Gunn ise bu tür bir indirim üzerinde konuşmadıklarını iddia ediyor.

Facebook, şu ana kadar yaşananlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları