Zuckerberg Korumalara 20 Milyon Dolar Yatırdı

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in 2015'ten beri korumaları için 20 milyon dolar harcadığı ortaya çktı!

Zuckerberg'in koruma filosu

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in kişisel güvenlik, koruma ve özel uçuş bütçesi bir çok ünlü yıldız ve hükümet yetkililerinden daha büyük. CNN'in haberine göre Zuckerberg, 2015'ten beri kişisel güvenlik ve seyahat harcamalarına toplam ortalama 20 milyon dolar yatırdı. Tek başına yıllara baktığımızda, 2016'da 5.8 milyon, 2017'de ise neredeyse 9 milyon dolar harcandı.

CNN'e konuşan bir Facebook temsilcisi, "kurucumuz, yöneticimiz ve CEO'muzın güvenliğine bizzat oluşan tehditler sonucu önlem almak zorundayız. Bay Zuckerberg'in Facebook için olan önemi ve şirkete olan faydası, onun güvenliğini öncelik haline getiriyor." açıklamasını yaptı.

CNBC'ye göre bu bütçenin büyük bir oranı kişisel koruma harcamalarına gidiyor. 2017'de harcanan 8.9 milyon doların 7.3 milyonu Zuckerberg'in evi ve seyahat araçlarının güvenliğini sağlamak için harcandı. Şirketin güvenlik müdürü Sheryl Sandberg ise "diğer giderler" adı altında 2.3 milyon dolar güvenlik programı bütçesi aldı. The Guardian ise Zuckerberg'in sıradan günler için bile vardiyalar ile çalışan 16 tam zamanlı bodyguard'ı olduğunu söylüyor.

Kıyaslama için Apple CEO'su Tim Cook'un güvenlik harcamalarına bakacak olursak, 2017'de uçuşlar için toplam 93,000$, güvenlik için ise 224,000$ harcandığını görüyoruz. 2007'de en fazla güvenlik harcaması yapan kişi ise 1.8 milyon dolar ile Oracle CEO'su Larry Ellison'du.

Facebook'a olan devasa kullanıcı tepkisinin boyutunu düşünecek olursak, güvenliğe yapılan harcamaların sebebini biraz anlayabiliriz. Buna rağmen Zuckerberg'in dünyadaki en büyük güvenlik bütçelerinden birine sahip olması hiç de sıradan bir durum değil.

Okuyucu Yorumları