Zuckerberg, o sloganı silenlere karşı çıktı!

Facebook CEO'su, bu kez kendi çalışanlarına patladı! İşte Zuckerberg'i kızdıran olay...

Zuckerberg'i kızdıran olay!

Sosyal dev Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, ABD'deki siyahlarla ilgili toplumsal meselelerde sıkça karşılaşılan "Black Lives Matter" ("Siyah Canlar Önemlidir") sloganı hakkında önemli bir adım attı.

Firmanın Kaliforniya'daki Menlo Park'ta bulunan merkezinin duvarlarına da yazıldığı görülen "Black Lives Matter" ifadesinin üzerinin karalanmasına tepki gösteren Zuckerberg, firma çalışanlarından bunu yapmamalarını istedi.

Bu noktada ufak bir bilgilendirme yapmak gerekecek olursa: Firmanın söz konusu yerleşkesinin bazı duvarları hem çalışanları hem de ziyaretçileri yazı yazmaya teşvik edecek biçimde bir tür yazı panosu olarak kullanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde çalışanlarına konuyla ilgili bir mesaj gönderen Zuckerberg, söz konusu ifadenin birçok defa üzerinin çizildiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta yaptıkları bir toplantıda bunun kabul edilemez olduğunu söylese de aynı şeyin yine tekrarlandığını ifade eden CEO, şöyle devam etti: "Daha önce de bu saygısız davranıştan dolayı büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım, ama bu konu hakkında konuştuktan sonra yine gerçekleşen bu hadiseyi kötü niyetlilik olarak değerlendiriyorum."

Mayıs 2015 itibariyle Facebook'un ABD'deki çalışanlarının yalnızca yüzde 2'sinin siyahi olduğu açıklanmış ve firma çeşitliği arttırmak için yeni girişimlerde bulunacağını duyurmuştu. Zuckerberg mesajında, ırk ayrımcılığına ve polis şiddetine karşı başlatılan Black Lives Matter kampanyasına olan desteğini ifade etti ve çalışanlarını da bu hareketle düzenlenecek olan bir seminere katılma çağrısında bulundu.

Okuyucu Yorumları