Zuckerberg'in Pekin koşusu tartışma yarattı!

Zuckerberg'in "Pekin koşusu", pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi...

Zuckerberg koştu; olay oldu!

Zuckerberg, geçtiğimiz gün yayınladığı bir fotoğrafta Çin yolculuğunda Tiananmen Meydanı'nda koşarken gözüküyor ve "Tekrar Pekin'de olmak muhteşem!" cümlesini kuruyordu.

Bu oldukça normal gözükse de, durumun tam olarak böyle olduğu söylenemez. Çin'in başkentindeki hava kirliliği oranları, bölgenin uluslararası bir şekilde tehlikeli bir bölge olarak kabul edilmesine sebep olmuş durumda ve yayınlanan fotoğrafta Zuckerberg, bir maske takmadan dolaşıyor. Resmin yorumcularından biri de bu konuyu dile getirerek "Pekin benim evim ama dışarıda koşmanızı önermem" uyarısını yapmakta.

Zuckerberg'in duman içerisinde koşması tamamen kendi seçimi. Ama politik açıdan tartışılması gayet doğal. Pek çok kullanıcı da Çin'in sosyal ağı yasaklayan "Büyük Güvenlik Duvarı"nı Zuckerberg'in nasıl aştığını merak ediyor. Bütün bu tartışmalar, Facebook patronunun biraz antrenman yapmak istemesi sebebiyle ortaya çıkmış durumda.

Tartışmanın devamı ise, Zuckerberg'in bu koşusunun "düşüncesizce yapılmış küçük bir antrenman mı" yoksa "amaçlı bir politik duruş mu" olduğu sorusu ekseninde gelişiyor. Zira Facebook'un yasak olduğu bir ülkede, sitenin sahibinin korkusuzca koşuya çıkması son derece ilginç bir durum.

Okuyucu Yorumları