Zune cep telefonu:Microsoft yalanlıyor ama...

Microsoft yalanlasa da dedikodular durmuyor: Yazılım devinin cep telefonu neler sunacak?

MS'in telefonu bu mu?

Bilindiği üzere Microsoft'un Zune isimli telefonuyla ilgili spekülasyonlar yıllardır bitmek bilmiyor. Microsoft defalarca yalanlasa da, ortada bir "MS telefonu" söylentisi her zaman var. Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, bu konuda geçtiğimiz günlerde spekülasyonları alevlendiren yeni açıklamalar yaptı.

ZDNet'te yayınlanan habere göre Zune Phone ya da Pink adı altında kullanıcılara sunulması beklenen Microsoft'un yeni telefonu, Windows Mobile 7 altında çalışacak ve ARM v6+ model işlemciye sahip olacak. Ancak saydığımız bu noktalar şu an için Zune phone'da bulunan değil, bulunması gereken özelliklerin başında yer alıyor.

Diğer bir deyişle, Zune phone'da 3 megapiksel dahili bir kamera görmek isteyen yazılım devi, bunun yanı sıra telefonuna ikinci bir kamera da ekleyerek opsiyonel olarak kullanılabilmesini öngörüyor. Bunun dışında ışık sensörü, pusula gibi özelliklere de sahip olması beklenen Zune phone, 3.5 inç'lik bir ekrana ve çoklu dokunma fonksiyonuyla birlikte 800x480 ekran çözünürlüğüne sahip olacak.

USB bağlantısı, Bluetooth ve Wi-Fi 802.11b/g teknolojilerini de destekleyecek olan telefonun ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Okuyucu Yorumları