ZX Spectrum Vega+ gecikmeden geliyor!

Gecikeceği iddia edilen retro el konsolu ZX Spectrum Vega+ ile ilgili resmi açıklama geldi!

ZX Spectrum Vega+ gecikmiyor!

Sinclair uyumlu ZX Spectrum Vega+ el konsolunun üreticisi Retro Computers, cihazın hedeflenen piyasaya çıkış tarihinde hazır olmayacağı iddialarına yanıt verdi. El Reg'de yayınlanan rapora göre Retro Computers geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla ZX Spectrum Vega+'nın Ekim'de resmi tanıtımın yapılacağını ve Aralık'ta da siparişlerin alınmaya başlayacağını açıklamıştı.

Bazı kaynaklar da Retro Computers ve onun üretim partneri SMS Electronics'in aslında henüz herhangi bir donanım üretmemiş olduğunu ve bahsi geçen Ekim hedefinin ancak kağıt üzerinde kalacağını öne sürdü.

Bu iddialar hakkında The Register'a yeni bir demeç veren Retro Computers yetkilileri ZX Spectrum Vega+'nın piyasaya sürülmesinde herhangi bir gecikme olmayacağını ifade etti. Yetkililer ayrıca söz konusu cihazın henüz düşük miktarda olsa üretilmekte olduğunu ve Aralık ayı için üretim hızının arttırılacağını söyledi.

1980'lerin orijinal ZX Spectrum'una dair anıları yeniden canlandıracağı kesin olan retro oyun sisteminin gerçekten zamanında piyasada olup olmayacağını bekleyip göreceğiz. Diğer yandan bu yeni cihazın sevilen bütün eski Spectrum oyunlarıyla birlikte lisanslı 1000 oyunla yüklü olarak geleceğini de ekleyelim.

Okuyucu Yorumları