ZX Spectrum Vega+ İçin Sorun Vakti...

Kaynak hedefine ulaşmasına rağmen henüz ortaya çıkmayan cihaz, destekçilerini kızdırdı!

Desteği topladı; ortadan kayboldu!

Kickstarter ve Indiegogo gibi sitelerde her zaman ilginç projeler yer alıyor. Ancak asıl problem, bu projelerin yeterli kaynak bulmaları durumunda bile yatırımcılarına bir ürün garantisi vermiyor olmaları. Bazı kişiler bu riski almayı kabul ediyor ve görünene göre bazı kişiler tekrar boşa yatırım yapmış durumda.

Yukarıda resmi görünen ürün bir Sinclair ZX Spectrum Vega+ el konsolu ve 80'lerde popüler olan ZX Spectrum bilgisayarlarından öğeler alarak tasarlanmış. Ancak kaynak bulmasının bir yıl ardından halen ortalarda gözükmüyor ve dağıtım tarihini neredeyse altı ay geçmiş durumda. Her ne kadar bu durum topluluk kaynağı sitelerindeki bazı projeler için normal olsa da, BBC'nin söylediğine göre ZX Spectrum Vega+'ın arkasındaki firma olan Retro Computers Ltd (RCL) ününü korumak sorunda.

BBC'ye göre Indiegogo, dağıtım gecikmeleri ve destekçilere karşı tamamen açık olmama sebebiyle kampanyayı resmi olarak durdurdu. Bu noktada da RCL, BBC'ye ulaşarak bu haberi yayınlamamasını istedi ve bunun çok ciddi sonuçları olabileceği konusunda ısrar etti. Buna karşılık BBC kanıt istedi ancak cevap alamaması üzerine kendi bulgularını yayınladı.

Her ne kadar konsolun neden ertelendiği konusunda açık bir bilgi olmasa da, destekçilerin bazılarının sabırsızlandıkları ve pek çoğunun geri ödeme istedikleri açık bir şekilde görülebilmekte...

Okuyucu Yorumları