Zynga bir kez daha CEO değiştiriyor...

Başarısız sonuçların ardından koltuğunu kaybedeb CEO'lara bir yenisi daha eklendi!

Bir CEO daha gitti!

Mobil oyun firması Zynga'nın CEO'su Mark Pincus, kötü sonuçların ardından bir kez daha istifa etti. Pincus'un yerine deneyimli bir oyun endüstrisi yönetici alma kararı ise, 2013 yılında da aynı kararı almış olan firma için pek de yeni bir şey değil.

Daha önce, Pincus'un yerine Electronic Arts eski yöneticisi Don Mattrick seçilmişti. Bu kez de eski Electronic Arts yöneticisi Frank Gibeau seçilmiş durumda. Pincus ise yönetim kurulunda yer almaya devam edecek.

Pincus, firma içerisinde gönderdiği bir e-posta aracılığı ile Gibeau'yu Zynga'nın yönetimine çağırdığını ve kendisinin "çalışma mükemmelliğini" sağlamak konusunda tanındığını söyledi. Pincus, firmanın bazı oyunlarındaki gecikmeyi kabul ederken, firmanın bu yıl içerisinde 10 yeni oyun sunmayı planladığını söyledi.

Hem Pincus hem de Gibeau, ayrı bir e-posta içerisinde Zynga'nın Farmville gibi ilk oyunlarındaki başarısını devam ettirememesini, mobil oyunların sosyal kısımlarının ilgi çekiciliklerini kaybetmesine bağlamakta. Dördüncü çeyrekte Zynga, kullanıcılarında yüzde 24 azalma ile karşılaşmıştı ve geliri de bir önceki yıla göre düşüş göstermişti.

Pincus, oyunların artık Facebook ağında yaşadıkları zamana göre çok daha az sosyal olduğunu söylerken Gibeau, insanların mobil oyunlar üzerinde artık daha fazla zaman geçirdiklerini ancak oyun oynayacak arkadaş bulmakta sıkıntı bulunduğunu belirtmekte. Ancak eleştirmenler, gerçek problemin Zynga'nın orijinal oyunlar üreten bir firma halinden, kaynaklarını diğer yeni ve popüler oyunları kopyalamak için kullanan bir firmaya dönüşmesi olduğunu iddia ediyor.

Firmanın en başarılı oyunlarından Farmville, Facebook'un sürekli olarak insanları oyunu oynamaya iten bildirim sistemi sayesinde başarısını yakalamıştı. Ancak diğer pek çok oyun da aynı şeyi yapmaya başlayınca Facebook, bu bildirim sistemini düzenlemeye karar verdi.

Okuyucu Yorumları