Zynga, Petville ve fazlasını kapatıyor

Oyun dünyasınn dev şirketi, tam 11 oyunun fişini çekti! İşte yolun sonuna gelen oyunlar...

Oyun devi kepenkleri indirdi!

Oyun firması Zynga'nın, Kasım ayında maliyetlerini düşürmek üzere yeni bir plan yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu planlar arasında bazı oyunların kapatılması veya yeni oyuncuların kabul edilmemesi vardı.

Odağını daha popüler oyunlara çevirmek isteyen Zynga, işlerinden daha fazla kâr elde etmek için çalışan sayısını da azaltıyor. Şimdiye kadar 100 kişiyi işten çıkaran Zynga'nın bazı geliştirme ofislerini de kapattığı biliniyor. Halka açıldığında hisseleri 10 dolara satışa sunulan şirketin hisse değeri, şu an 2.33 dolara düşmüş durumda.

Zynga'nın şimdiden kapattığı oyunlar arasında 30 Aralık'ta durdurulan PetVille ve Mafia Wars 2, 5 Aralık'ta FishVille, Vampire Wars ve Treasure Isle var. Yeni oyunculara kapılarını kapatan Indiana Jones Adventure World ise 14 Ocak'ta hizmet vermeyi tamamen durduracak. Mafia Wars Shakedown, Forestville, Montopia, Mojitomo ve Word Scramble Challenge da şirketin uygulama mağazalarından geri çektiği oyunlar arasında.

Kapatılan oyunlar, en çok onlar için yıllarını harcayan ve oyun içi içeriklerden parasını esirgemeyenleri zor durumda bıraktı.

Okuyucu Yorumları