ZyXEL'den güvenlik duvarı

ZyXEL, yeni geliştirdiği çok sayıda işlevi bir araya getiren firewall çözümünü satışa sundu!

ZyXEL'den güvenlik duvarı

ZyWALL USG100-PLUS, IP Paket Denetimi sağlayan SPI firewall, Anti Virüs, kötü niyetli ağ hareket ve bağlantılarını önleyen ve tanımlayan IDP, içerik filtreleme, Anti Spam ve VPN (IPSec/SSL/L2TP) gibi birçok farklı özelliği tek cihazda sunuyor. Cihaz sadece güvenlik ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda maliyetlerden tasarruf etmeyi sağlayan sürekli cihaz yazılımı (firmware) güncellemelerini de garanti ediyor. Kendisine bağlanan cihazlara kapsamlı güvenlik özellikleri kazandıran USG100-PLUS, küçük işletmelerin hem kendilerinin hem de müşterilerinin tüm kayıtlarını güvene alırken, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı da tam koruma sağlıyor.

ZyWALL USG100-PLUS'ın sahip olduğu entegre yüksek performans güvenlik mimarisi, işyeri ağını tehditlere karşı performanstan ödün vermeden koruyor. Ürünün sahip olduğu "IPv6 Ready" gold logosu, IPv6 teknolojisine bugünden hazır olduğunu gösteriyor. Bu sayede işletmeler IPv4 tabanlı ağlarını IPv6 altyapısına taşırken yeni bir firewall satın almak zorunda kalmıyorlar.

Ofis dışından ofis ağına bağlanan iş ortakları, şubeler ya da mobil kullanıcılara güvenli bağlantı sağlamak için VPN tüneli kurmak iyi bir yöntem olsa da, karmaşık konfigürasyon ayarları teknik bilgisi iyi olmayan kullanıcıları oldukça zorluyor. ZyWALL USG100-PLUS, "EASY VPN" çözümü ile konfigürasyon dosyalarını VPN istemcilere otomatik olarak göndererek güvenli bağlantı kurmayı son derece kolaylaştırıyor. Başta iPhone ve Android platformlu telefonlar olmak üzere birçok mobil cihazda bulunan L2TP VPN teknolojisini de destekleyen USG100-PLUS, bu sayede mobil kullanıcıların şirket ağına kolayca bağlanmalarına yardımcı oluyor.

İçerik filtreleme ile verimlilik artışı

İçerik filtreleme ile verimlilik artışı

Blue Coat tarafından sağlanan ZyWALL USG100-PLUS, sahip olduğu milyonlarca URL, IP adresi ve alan adından oluşan kapsamlı veritabanı sayesinde şirket ağına ve bilgisayarlara zarar verebilecek hiçbir şeye geçit vermiyor.

Ürün, kullanıcıların isteği dışında İnternet'ten yüklenebilecek zararlı yazılımlara ve kimlik avı dolandırıcılığa karşı gerçek zamanlı koruma sağlarken, işveren dilerse çalışma saatleri içinde ziyaret edildiğinde çalışanların verimliliğini etkileyebilecek sosyal medya platformlarına erişimleri de kısıtlayabiliyor. Erişim kısıtlaması esnek kurallarla belirlenebildiği için, hem çalışan mutluluğunu sağlayacak hem de verimliliği artıracak şekilde ayarlamalar yapılabiliyor. Örneğin, çalışanların sosyal medya sitelerine erişimi öğle yemeği saatlerinde ya da belirlenecek farklı saat dilimlerinde serbest olacak şekilde ayarlanabiliyor.

4 adet Gigabit Ethernet ve 2 adet WAN portu bulunan ZyWALL USG100-PLUS'ın genişleme kart yuvası ile IEEE 802.11b/g kablosuz LAN veya 3G kablosuz WAN bağlantısı yapılabiliyor. İki USB portu da 3G kablosuz WAN bağlantısı için kullanılabilen ürün, bu sayede kesintisiz İnternet bağlantısı sağlamanın yanında bu USB portları ile depolama özelliğini de destekliyor.

Okuyucu Yorumları