ZyXEL'den yeni ağ anahtarları!

ZyXEL ethernet üzerinden güç beslemesi ve fazlasını olanaklı kılan yeni ürünlerini ortaya çıkardı!

ZyXEL'den yeni ağ anahtarları

ZyXEL, yeni ağ anahtarı XGS3700/GS3700 GbE L2+ ürünün ailesini pazara sundu. Yeni çözüm yalnızca eksiksiz bir Layer 2 sunmakla kalmıyor, Layer 3 yalıtım teknolojisinde yer alan bazı özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Ağ anahtarı çözümü bu sayede bir yandan veri merkezlerinde ve KOBİ'lerde kesintiye uğramaması gereken kritik uygulamaların sürdürülebilirliğini sağlarken, bir yandan da PoE (Ethernet üzerinden Güç beslemesi) kullanımını da olanaklı hale getiriyor.

Yazılım ve donanım avantajları performans sağlıyor

Yeni GbE Ağ Anahtarı Serisi, bir dizi yeni yazılım ve donanım avantajı ile birlikte geliyor. Bu portföyde yer alan sekiz farklı modelde, 24 ve 48 portlu biçimlendirme desteği gibi esnek konuşlandırma çözümlerinin yanı sıra, PoE destekli ve PoE desteksiz besleme özellikleri, 1 GbE ve 10 GbE uplink hız alternatifleri gibi donanımsal yenilikler mevcut. Ayrıca yeni seride bulunan Statik Yönlendirme, Kural Tabanlı Yönlendirme (PBR), Sanal Yönlendirme Yedekleme Protokolü (VRRP) ve Eşit Maliyetli Çoklu Yönlendirme (ECMP) gibi özellikler, sistem performansını ve esnekliği üst noktaya taşıyor. Yazılıma ve donanıma eklenen bu artılar, sistem yedeklemesini kolaylaştırıp ürünün verimliliğini yükseltiyor. Üründe bulunan dahili yedekli çift güç besleme özelliği ise cihazın her zaman sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor ve servis kesintilerini sıfıra indiriyor.

Bakım esnasında bile çalışma imkanı ve fazlası!

Bakım esnasında bile çalışma imkanı ve fazlası!

Bakım esnasında bile çalışma imkanı

Cihazı farklı kılan diğer bir özellik ise çalışırken fanın ve güç modüllerinin değiştirilebiliyor olması. Arıza giderme ve bakım işlemlerinde bile sistemin servis vermeye devam etmesini sağlayan bu özellik; kurumların iş süreçlerini kesintisiz sürdürülebilmeleri için son derece önemli.

Uygun bant genişliği, kolay ağ erişilebilirliği ve güvenlik

Tasarım harikası XGS/GS3700 GbE Layer 2 Plus Ağ Anahtarı Çözümü, mühendislik yeterlilikleri ile de dikkat çekiyor. Örneğin Eşit Maliyetli Çoklu Yönlendirme (ECMP), Sanal Yönlendirme Yedekleme Protokolü (VRRP) ağ erişilebilirliliğini ve güvenliğini kayda değer ölçüde artırıyor. ECMP, uygulama düzeyinde sıkıştırılmış trafiğin birden çok yüksek bant genişliğine sahip linklere dağıtılmasını sağlayarak trafik sıkışıklığının önüne geçiyor ve böylece en uygun bant genişliği seçilerek verimlilik sağlanıyor. Bir dizi öncelikli sanal yönlendirici içeren VRRP çözümü ise bu yönlendiricilerin dinamik olarak bir IP adresini birisi ana, diğerleri yedek hat olarak paylaştırılmasını ve bu sayede ağ sisteminin yüksek bir verimlilik ile çalışmasını mümkün hale getiriyor. Ürünün yazılımındaki bu avantajlar sayesinde, dinamik yönlendirme protokolleri veya istemci keşif mekanizmalarına kıyasla, yönetimsel sorunlar ve iş yükü fazlalığı önemli ölçüde azaltılmış oluyor.

Veri merkezleri ve kurumlar için kritik önemdeki 10 GbE ağ performansı

Yeni XGS/GS3700 Layer 2 Plus Ağ Anahtarı serisi konuşlandırma anından itibaren yüksek performanslı bir anahtarlama mekanizmasına sahip olmayı sağlamakla kalmıyor, uzun vadeli iş planları düşünüldüğünde, gelecekte gerekli olabilecek esneklik ve genişleme imkânını da beraberinde getiriyor. Yüksek port yoğunluğuna ve yeterli güce sahip ürün, kullanıcıları ek ekipman tedarik masraflarından kurtararak maliyet tasarrufu sunuyor. XGS3700'de bulunan dört farklı 10 GbE portu, veri merkezleri ve kurumsal ağların ihtiyaç duyduğu 10 GbE ağ performansına rahat ve kusursuz bir geçiş yapmanızı sağlıyor. Tasarımıyla da dikkat çeken XGS/GS3700, IPv6 uyumluluğu ile ağ performansının her zaman verimli olmasını garanti altına alıyor.

Okuyucu Yorumları