Zyxel Yeni Nesilleri Geleceğe Hazırlıyor

Zyxel dijital eğitim desteği ile yeni nesilleri geleceğe hazırlıyor.

Zyxel'den gençlere eğitim desteği

Ağ teknolojileri alanında lider firmalardan biri olan Zyxel, WiFi 6 destekli yeni nesil access point'lerini ( erişim noktası) pazara sundu. Okul derslikleri veya yüksek yoğunluklu yaşam alanları için tasarlanan ürün, bilgi işlem altyapılarında ağ tıkanıklığı sorununun önüne geçerek öğrenciler ve öğretmenlerin hayatını kolaylaştırıyor.

Dijitalleşen dünyada artık öğretmenler ve öğrenciler; akıllı tahtalar, dizüstü bilgisayarları veya tabletlerde çevrimiçi olarak daha uzun süre çalışmak durumunda kalıyor. Ancak ortalama 30-40 kişilik sınıflarda yavaş indirme süreleri, 4K video izlerken donma ve kopmalar gibi sıkıntılar nedeniyle eğitim kurumlarının ağ performansında ciddi sorun yaşanıyor. Sınıflarda kesintisiz internet erişimi için access point (erişim noktası) olsa bile her zaman yüksek hızda kesintisiz iletişim sağlamak mümkün olmuyor.

Okulların iletişim altyapılarındaki zorluklarla mücadele edebilmesi için teknik sorunların üstesinden gelebilecek güçlü bir ağ çözümüne ihtiyacı bulunuyor. Zyxel'in yeni access point'leri okullardaki dijital yaşamın kalitesini artırıyor. WAX650S model başka olmak üzere yeni WiFi 6 (11ax) access point çözüm ailesi, aynı anda birçok cihazı destekleyebiliyor ve okul dersliklerinde kesintisiz iletişim özgürlüğü sunuyor.

Zyxel'in WiFi 6 destekli access pointl'erinin yüksek kalitede ultra HD video konferans görüşmelerine olanak tanıdığını belirten Zyxel Switch İş Birimi Başkan Yardımcısı Crowley Wu "4K video konferans görüşmesinde her kullanıcı 40 mbit/s bant genişliğine ihtiyaç duyar. Wi-Fi 6 destekli access point'ler ağın genel bant genişliğini kolaylıkla artırır ve her kullanıcıya ultra HD video deneyimi yaşatır. Wi-Fi 6 destekli ürünlerimiz sayesinde internet ağ altyapısında donma veya kopma gibi sorunlarda gecikme süresi 10 ms'lere inebiliyor. Bu da neredeyse kesintisiz bir bağlantı anlamına geliyor" şeklinde konuşuyor.

Zyxel'in WiFi 6 teknolojisi destekli ürünleri, bir önceki sistemlere göre %40 daha hızlı veri aktarımı elde edilmesine olanak tanıyor.

Crowley Wu, eğitim sistemi tüm dünyada artık çok değiştiğine dikkat çekiyor. Wu sözlerini şöyle sürdürüyor: "Modern eğitim sisteminde artık yıllar öncesinden çok daha farklı ve yeni eğitim teknikleri kullanılıyor. Böylece öğrenme süreci daha eğlenceli ve daha kolay bir hale getiriliyor. Türkiye'de de eğitim camiasının değişime ayak uydurması ve dünyadaki yeniliklere paralel olarak kendini yeniden yapılandırması gerekiyor.

Eğitim alanında yeni teknolojilerin sıklıkla kullanımı;kuvvetli bir ağ altyapısını zorunlu kılıyor. Biz de Zyxel olarak bu alanda yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz. Kullanıcı dostu WiFi 6 destekli yeni Access point'lerimiz ile kusursuz bir altyapı deneyimi yaşatmayı hedefledik. Artık yavaş indirme süreleri ve 4K videolardaki donma sorunu tarih oluyor. Yeni ürünlerimiz ile çok daha fazla sayıda öğrenci online olarak kapasite ve parazit sorunu yaşamadan konfor içinde çalışabiliyor."

Yeni nesil eğitimin altın anahtarı: WiFi 6

Ürün bünyesinde barındırdığı OFDMA ve Spatial reuse/mekansal kullanım)-BSS renklendirme teknolojisi desteği sayesinde bant genişliği kapasite sorunu yaşamadan aynı hızla internete bağlayabiliyor. Böylece erişim noktasına bağlı öğrencilere ait tüm cihazlar, herhangi bir gecikme sorunu yaşamadan okullardaki multimedya eğitim materyallerini kolaylıkla indirebiliyor.

Akıllı anten teknolojisi ile hız limitlerini zorlayın

Zyxel'in yeni access point'leri bünyesinde barındırdıkları akıllı anten teknolojisi ile enterferans/kanal parazit sorununu da ortadan kaldırarak ağ performansını en üst seviyeye taşıyor.

Böylece sınıf gibi yüksek yoğunluklu ortamlarda aynı anda ağdan faydalanmaya çalışan tüm öğrenciler, eşit hızda internete bağlanabiliyor

Akıllı antenin yanı sıra WAX650S AP, daha hızlı bir kablosuz ortam için 5 Gb ethernet desteği ve WiFi 6 standardı multi gig hız içeriyor.

Nebula Flex ile ihtiyacına uygun çözümü seçme imkanı

Zyxel'in 11ax access point serisi, NebulaFlex çözüm ailesiyle de entegre çalışıyor. Eğitim kurumları, ürünü satın almak yerine bulut ağı seçeneğini değerlendirip bir yıllık lisans bedeli ödeyerek esnek maliyet avantajından faydalanılıyor. Böylece özel bir BT ekibine gerek kalmadan sistem 7/24 uzaktan kolay bir şekilde yönetilebiliyor.

Nebula profesyonel paketi, kablosuz ağ trafiğini izleme, ağ performansını denetleme, sorunlara hızlı tespit etme ve müdahale etme imkanı sunan raporlama seçenekleri ile kesintisiz iletişimi garanti altına alıyor.

Yaşam boyu abonelik seçeneği, lisans maliyetlerini ortadan kaldırarak uzun dönemde daha ekonomik bir çözüm sunarken, okulların bilgi işlem ağlarını 7/24 çalışır durumda tutmalarına olanak tanıyor. Daha kısıtlı bütçeye sahip olan okullar ise lisanssız Nebula giriş paketinden faydalanabiliyor.

Okuyucu Yorumları