Elektronik davul

Akita Soul Drum USB size ritm duygunuzu sınama, keyifli saatler geçirme ve kendinizi geliştirme fırsatı tanıyan, bir yandan da saklı yeteneklerinizi keşfetmenize yardımcı olan bir elektronik davul.

Akita Soul Drum USB İnceleme
CHIP Online Notu 85

Müzikle teknolojinin kesişim noktası: Mesleğiniz, eğitim durumunuz ne olursa olsun, belki de içinizde kendini ifade etmek için fırsat kollayan bir müzisyen gizlidir, kim bilir? İşte Akita Soul Drum USB size ritm duygunuzu sınama, keyifli saatler geçirme ve kendinizi geliştirme fırsatı tanıyan, bir yandan da saklı yeteneklerinizi keşfetmenize yardımcı olan bir elektronik davul.Bu elektronik davul kimlere göre?Her şeyden önce birtakım yanlış anlaşılmaların önüne geçmek lazım: Soul Drum USB, gerçek bir davulun yerini tutması için hazırlanmış bir ürün değil. Bu yüzden hitap ettiği kitlenin profesyoneller olduğunu söylemek de gerçekçi olmaz. Ancak evde gerçek bir davul seti bulundurmanın ve bununla çalışmanın yol açacağı güçlükler düşünülünce böyle bir ürünün kullanım amacı da hemen anlaşılıyor.Her şeyden önce az yer kaplayan ve Pad’lerini katladığınızda daha da küçülen Soul Drum’ı salonunuza kurabilirsiniz. USB kablosunu bilgisayara takıp sesi açmadığınız sürece ses çıkarmıyor. Bu da onu, evinde komşuları çileden çıkartmadan pratik yapmak isteyenler için cazip hale getiriyor. Bilgisayarda kayıt yapmaya meraklı olan amatör müzisyenler de şarkılarının altyapılarını hazırlamakta Soul Drum’dan yararlanabilirler.Kurulumu oldukça kolay ve bir o kadar da sorunsuzAkita Soul Drum büyükçe bir kutuda, metal borulardan, plastik kelepçe ve vidalardan oluşan bir yığın halinde geliyor. Ancak gözünüz korkmasın, kullanım kılavuzundaki talimatları takip ederseniz, yanınızda size yardımcı olacak bir de arkadaşınız varsa seti yarım saat içinde kurup çalışır hale getirebilirsiniz. Montaj aşamasında size yardımcı olacak bir tornavida da ihmal edilmemiş. Vuruş şiddetine duyarlı Pad’lerin her biri ayrı bir renkle işaretlenmiş.Ancak atanacak sesleri sonradan belirleyebildiğiniz için ilk aşamada hangisini nereye yerleştirdiğiniz çok önemli değil, bir istisna dışında: 5 numaralı (mor renkli) pad, “cymbal” tabir edilen zil için ayrılmış, bu yüzden de alt kısmında sesin uzamasını önleyen bir düğme var. Pad’lerin ve bas davulu (kick) kontrol eden pedalın kablosunu da setin ortasında yer alan kutuya bağlayınca kurulumun ikinci aşamasına geçebiliyorsunuz. CD’deki sürücüleri kurup da davuldaki kutudan gelen USB kablosunu taktığınızda cihaz Windows tarafından tanınıyor. Kutudan bir çift de baget çıkıyor.

Özetle

Ünlülerle baget yarıştırmak artık elinizdeSoul Drum ne yazık ki sadece kendi yazılımı çalıştığı sürece ses veriyor ve elinizdeki davul örneklerini yükleyemiyorsunuz. Zaten bağlantının sadece USB üzerinden yapılabilmesi, cihazın bir MIDI arabirimine sahip olmaması ve bu yüzden davul modüllerine bağlanmaması, sadece amatörleri hedeflediğinin bir göstergesi. Yine de Windows’un ses kayıt ayarlarından “What-u-hear”ı seçerseniz, şarkılarınızda kullanmak üzere davul kayıtları yapabilirsiniz. Pad sayısı temelde yeterli olsa da, ürünle birlikte tek bir pedal gelmesi Hihat’i ayakla kontrol etmenizi engelliyor. Davula sonradan pad ve pedal eklemek ve seti geliştirmek mümkün. Yavaş sistemlerde bile seste sözünü etmeye değer bir gecikme yaşanmıyor, ancak bu ses kartınızla da doğrudan ilgili.Yanında gelen CD’de, basit rock ritmlerini ve parmaklarınızda baget çevirmeyi(!) anlatan son derece amatörce hazırlanmış bir eğitim videosu ve çocuklara hitap eden bir de oyun var. Diğer bir CD’de ise 80’li yılların ünlü parçalarından bir seçki yer alıyor, ancak bunlar zaten davul içerdiğinden çalanlara eşlik etmekle sınırlısınız.Özellikle gençlerin eğlenirken öğrenmelerini sağlayabilen Soul Drum USB, yılbaşı için çok uygun bir hediye olabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Akita Soul Drum USB
Ürün Markası Akita
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları