AOC'nin yeni monitörünü inceliyoruz.

Dokunmatik ekranıyla dikkat çeken AOC'nin yeni monitörünü inceliyoruz.

AOC I2272PWHUT İnceleme
CHIP Online Notu 83
  • İyi renk tutarlılığı
  • Donanım özellikleri
  • Bağlantı seçenekleri
  • Çok yönlü kullanım imkanı
  • Parlak ekran malzemesi
  • Plastik tasarım
  • Kalın ekran çerçevesi

Monitörlere farklı bir dokunuş getiren AOC, bugün inceleyeceğimiz monitör modeliyle bunu ortaya koyuyor. Bu modelinde dokunmatik ekranı tablet ve telefonlardan monitörüne taşıyan AOC, böylece iş ve eğlence amaçlı kullanılabilecek keyifli bir monitör modeli üretmiş gibi görünüyor. Vakit kaybetmeden hemen monitöre daha yakından bakalım...

Üzerinde 21.5 inç bir ekran taşıyan monitör, özellikle dokunmatik paneliyle dikkat çekiyor. Böylece Windows 8 işletim sistemi kullanan kullanıcıların Metro arabirimine dokunma eğilimine karşılık verebilen monitör, Full HD çözünürlük sağlamasıyla da yüksek görüntü çözünürlüğü göstermeyi ihmal etmiyor.

Hemen monitörün tasarımına bakalım. Öncelikle ekranın parlak malzemeye sahip olduğunu söylememiz gerek. Açıkçası monitörlerde parlak ekran kullanmak yansımalar açısından büyük dezavantaj yaratıyor. Bu handikap bu model için de geçerli.

Monitörün tasarımında genel olarak plastik malzeme kullanılmış. Öte yandan gövdenin kalınlığı da monitörü şıklıktan uzaklaştırıyor. Arka kısımda hareketli bir stanttan destek alan monitör, isteğe göre ayarlanabiliyor. Yine bu bölgede ve monitörün yan tarafında bağlantıları görebiliyoruz. Monitör üzerinde toplamda üç USB 3.0, iki USB 2.0 ve HDMI ile D-Sub bağlantıları mevcut. Ekranın üzerinde ise görüntülü görüşmeler için bir web kamerası da dahili olarak sunuluyor.

Dokunmatik ekran

Ekranın 21.5 inç büyüklüğünde olduğunu söylemiştik. Ancak ekran daha büyük görünüyor. Ekranın plastik çerçevesine ek olarak ekran içinde de dahili bir cam çerçeve bulunması böyle bir izlenim yaratıyor. Açıkçası bunu beğenmedik.

Monitörün asıl önemli noktası olan görüntü performansına gelecek olursak, memnun kaldığımızı bu noktada söyleyebiliriz. IPS panel teknolojisine ek olarak beyaz LED arka aydınlatmalarla çalışan ekran, gayet iyi görüntü sunuyor. Full HD çözünürlükte oyun ve filmlerde görüntü anlamında keyif alıyorsunuz. Monitörün 5 ms tepki süresine sahip olduğunu ve buna ek olarak kontrast aralığının da geniş olduğunu söyleyelim. Ekranın parlaklık değerini de beğendik. Ayrıca renk tutarlılığı da tüm bu özellikler ışığında iyi seviyede.

Ekranın can alıcı noktası ise elbette dokunmatik olması. Dokunmatik ekranı kullanarak Windows 8 işletim sisteminin Metro arayüzünde rahatlıkla dolaşabilir, dahası işaretçi gerektiren tüm işleri dokunuşlarla halledebilirsiniz. Dokunmatik özelliğini monitörden bilgisayarınıza bağlayacağınız bir USB 3.0 kablosuyla sağlayan monitör, bu kabloyu da kutu içeriğinde bulunduruyor.

Özetle

Dokunmatik ekranıyla dikkat çeken AOC'nin bu modeli, görüntü anlamında da iyi bir performans çizgisinde. Hem iş ve hem eğlence amaçlı kullanılabilecek olan monitörü yakından incelemenizi tavsiye ederiz.

Kimler Almalı

Dokunmatik ekranlı bir monitör arayan kullanıcılar AOC I2272PWHUT'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

AOC I2272PWHUT'ye alternatif olarak Android işletim sistemiyle çalışan AOC A2472PW4T/BK'yı da incelemek isteyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC I2272PWHUT
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
83
Ekran 21.5 inç
Panel IPS WLED
Çözünürlük Full HD (1920x1080 piksel)
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 50M:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Dahili Hoparlör Var
Güç Tüketimi 45 W
Bağlantılar HDMI, USB 2.0 (2 adet), USB 3.0 (3 adet), VGA
Okuyucu Yorumları