Cebinizdeki görüntüler 27 inç'e taşınıyor.

Sahip olduğu tüm ayrıntılarla "monitör" sözcüğünü yeniden tanımlayan bir ürün.

CHIP Online Notu 96
  • İşlevsel tasarım
  • Üstün görüntü kalitesi
  • MHL ile içerik aktarımı
  • 3D desteği yok.

AOC, ülkemizde uzun süredir satış yapan dünyanın en önemli monitör üreticilerinden biri. Sektörü yakından takip eden kullanıcılar firmanın hemen hemen tüm monitörlerinde ya teknolojik, ya da tasarım odaklı yenilikçi bir tutum sergilendiğinin mutlaka farkına varmıştır ancak durum şimdi biraz farklı. Firma i2757FM model yeni monitöründe, henüz yakın zamanda monitörünü yeni değiştirmiş olan kullanıcıları bile cezbedebilecek özellikleri bir araya getiriyor. Eğer bir monitörden beklentiniz hem tasarım, hem de teknolojik olarak yüksekse sıkı durun.

Monitör, model adından da anlaşılabileceği gibi 27 inç ekran büyüklüğüne sahip ancak başka bir 27 inç monitörle yakın durduğunda daha küçük göründüğü hissine kapılabilirsiniz. Nedeniyse monitörün ön yüzeyinin tek bir parça olması. Daha anlaşılır bir şekilde söylemek gerekirse monitörün çerçevesi de ön yüzeyin içine gömülü durumda. Böylece monitör kapalı olduğu durumda çerçevesiz gibi görünüyor. Açık olduğundaysa çerçevenin yeri belli oluyor ancak yine de alışılan 27 inç çerçeveleri gibi geniş değil. Hem yanlardan, hem de üstten 9 mm pay var ve oldukça ince. Çalışma alanı zaten ölçüsel açıdan 27 inç'i tutuyor.

Monitörün alt kısmı ve ayaklık tıraşlanmış alüminyum görünümünde ancak malzeme plastik. Arka kısımdaysa tamamen piyano siyahı malzeme uygulanmış. Teknik detaylara geçmeden önce monitörün tasarımsal özelliklerine devam edelim. Tüm ayar tuşları için monitörün altına denk gelen çerçevenin sağ kısmı uygun görülmüş. Yüzeyde bulunan ve dokunmatik olarak konumlandırılan tuşlar sayesinde ayar yapmak bir eziyet olmaktan çıkıyor. Arka tarafta bulunan görüntü girişlerine baktığımızdaysa bir adet D-Sub ve iki adet HDMI görmekteyiz. D-Sub zaten olmazsa olmazlardan biri ve iki adet HDMI'ın büyük kolaylık sağlayacağı kesin. HDMI'lardan ilki MHL teknolojisine de sahip. Şayet Google Android işletim sistemli bir akıllı telefonunuz varsa MHL kablosu ile hem tüm işletim sisteminizi monitöre taşıyabilir, hem de aynı kablo üzerinden görüntü aktarımının yanı sıra şarj olmasını sağlayabilirsiniz. Sıra dışı bir özellik olduğu kesin. Sadece video izlerken işe yarayacağını düşünmeyin. Telefonunuzla saatlerce oyun oynuyorsanız ve en sonunda şarjınız bitiyorsa AOC i2757FM'nin sizin için ideal olacağını söyleyebiliriz.

Arka tarafta kulaklık çıkışı ve Line-in girişinin de olduğunu belirterek tasarımla ilgili belki de en önemli noktaya değinelim. Monitör isterseniz ayaklığı ile isterseniz de ayaklık sökülerek kullanılabiliyor. Monitör gövdesini ve ayaklığı birleştiren metalik uzantı da bir ayaklık görevi görebiliyor ve böylece monitörün alt kenarını tamamen masanın üzerine yaslayabiliyorsunuz. Yine açı değişimi yapılabiliyor.

Monitörün desteklediği çözünürlük 1920 x 1080 ancak panel IPS teknolojisine sahip. Böylece görüş açısı yok ve etkileyici bir deneyim yaşanıyor. LED arka aydınlatma teknolojisinin de gerçekçi görüntülerin oluşmasına katkısı büyük. Özellikle 27 inç'lik ürünlerde maliyet nedeniyle tipik paneller tercih edilirdi ancak AOC'nin cömert davrandığını söylemeliyiz. 27W'dan daha düşük bir güç tüketimine sahip olan monitörde parlaklık 250 kandela seviyesinde ve dinamik kontrast için 20.000.000:1 rakamı açıklanıyor. Öte yandan kalabalık olmaması açısından monitörün içine stereo destekli bir ses sistemi de dahil edilmiş. 622 x 449 x 130 mm'lik monitörde VESA desteği olmadığından duvara takılabilmesi mümkün değil. Fabrika verilerine göre ağırlık ise 5.7 kg seviyesinde.

Özetle

AOC i2757FM, her açıdan beklentilere cevap verecek bir monitör. Ekran büyüklüğünü önemsiyorsanız ve görsel kalite önemliyse seçilebilecek en iyi seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Monitörün tasarım ve özellik olarak da birçok artı not kazandığını ekleyelim.

Alternatifleri

Henüz ülkemizde denk bir rakibi yok ancak kısa zaman sonra yurtdışındaki modeller ülkemizde de boy gösterecektir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC i2757FM
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
96
Boyut 27"WS (68.6cm)
Panel Kaplama Hafif AG
Aspect Ratio 16:9
Arabirimler HDMI x2 (HDCP) - MHL destekli, D-sub VGA
Çözünürlük 1920 x 1080
Tepki süresi 5 ms
Statik kontrast oranı 1000:1
Dinamik kontrast oranı 20 milyon:1
Görüş açısı 178/178
Ağırlık stand ile 5.7Kg
Boyutlar (YGD) 622 x 449 x 130 mm
Okuyucu Yorumları