appDrive'la test sürüşüne çıktık.

Mobil yarış oyunları fanatiklerine özel direksiyon appDrive'la test sürüşüne çıktık!

CHIP Online Notu 62
  • Eğlenceli
  • Kolay kullanım
  • Dayanıklı
  • Hafif
  • Plastik malzeme
  • Oyun desteği kısıtlı

Motor yarışlarını sevenler genellikle yarış oyunlarına da bir hayli düşkündür. Hatta yarış oyunlarını oynarken daha gerçekçi olması için direksiyon aparatlarıyla oyun oynamaya da bayılırlar. Sizi bilemeyiz ancak bu bizim için öyle. Yalnızca yarış oyunları olmasına gerek yok, direksiyon başında geçen tüm oyunlara pek çok oyunsever gibi biz de ilgi duyuyoruz. (Hatta son günlerde ofiste Euro Truck Simulator 2: Go East fırtınası esiyor.) Eminiz pek çok oyunsever de bizimle aynı duyguları paylaşıyordur.

Konuyu bağlayacak olursak bugün inceleyeceğimiz ürün oyuncuları bir hayli ilgilendiriyor. Akıllı telefon ve tabletlerle birlikte oyunculuğun mobil platforma taşındığı günümüzde, mobil platformlar için de pek çok aparat bulunuyor. Bunlardan biri de yarış oyunlarına ilgi duyanların dikkatini çekebilecek olan appDrive. İsminden de anlaşılabileceği gibi appDrive bir direksiyon. Peki, bizlere neler sunuyor? Şimdi appDrive'a daha yakından bakalım...

Tasarımına bakıyoruz

appDrive, mobil oyunseverler için geliştirilmiş bir oyun direksiyonu. Eğer bir iPhone veya iTouch sahibiyseniz ve yarış oyunlarından hoşlanıyorsanız appDrive size de hitap ediyor. Oldukça kolay bir kurulum ve kullanıma sahip olan appDrive, sanıldığının aksine hiçbir elektronik aksama sahip değil. Tamamen plastik bir yapıya sahip olan appDrive, ortasında telefonu yerleştirebileceğiniz bir bölüm bulunduruyor. Buraya iPhone ve iTouch'ı yerleştiriyor ve ardından hemen lastik yakmaya başlayabiliyorsunuz.

Az önce de söylediğimiz gibi appDrive tamamen plastik bir yapıya sahip. Fakat bu plastik yapı açıkçası hiç de çekici görünmüyor. Bu noktada ürünün malzeme kalitesinden memnun kalmadığımızı söylemeliyiz. Daha kaliteli plastik ve kauçuk malzemeler kullanılarak özelleştirilebilir ve daha iyi bir elde tutuş hissi yaratılabilirmiş diye düşünüyoruz. Fakat diğer yandan direksiyon hafifliğini de basit plastik yapısına borçlu. appDrive mobil bir oyun aparatı olduğu için, oyun esnasında elinizde taşımanız gereken bir ürün. Yalnızca 243 gram ağırlığa sahip olmasıyla bu konuda herhangi bir rahatsızlık yaratmadığını söyleyelim.

Üzerinde dört farklı buton bulunduran appDrive, bu butonlardan ikisine direksiyonun üzerinde ikisine ise arkasında yer vermiş. Oyunlara göre gaz, fren ve vites fonksiyonlarını atayabileceğiniz bu butonlar da malzeme kalitesiyle iyi değil, fakat fonksiyonelliğiyle oyunlarda avantaj yarattığını söyleyelim.

Uyumluluk ve oyunlar

Peki, appDrive'ı hangi oyunlarla kullanabiliyoruz? appDrive'ın desteklediği (kendi sitesinde bahsedilen) şu an için beş farklı oyun bulunuyor. Bunlar; Asphalt 7, MX Offroad, Ricky Carmichael Motorcross, Supercross ve Trophy Literally. Bu oyunları oynarken appDrive'ın üzerindeki butonları kullanarak oyuna müdahale edebiliyorsunuz. Ancak elbette appDrive'ı daha pek çok oyunda kullanmanız mümkün. appDrive'ı yalnızca direksiyon olarak tüm yarış oyunlarında kullanabilirsiniz. Ancak eminiz ki ilerleyen zamanlarda daha fazla yarış oyunu appDrive'a tam olarak destek verecektir.

Hangi cihaz sahiplerinin appDrive'ı kullanabileceklerinden de bahsedelim. appDrive, öncelikle iPhone ve iTouch ürün sahiplerine hitap ediyor. iPhone 4 ve 4S kullanıcıları ile iTouch sahipleri cihazlarını rahatlıkla appDrive ile kullanabiliyorlar. Diğer yandan elbette Android cihaz sahiplerinin de appDrive'ı kullanmaları mümkün. Fakat direkt olarak uyumlu olduğunu söyleyebileceğimiz bir telefon modeli yok. 4.7 inç ekrana sahip çoğu Android'li telefonun appDrive ile uyum gösterdiğini söyleyelim.

Özetle

appDrive, mobil oyunculara hitap eden bir direksiyon aparatı. Yarış oyunlarını appDrive ile oynamak çoğu zaman eğlenceli olabiliyor. Malzeme kalitesiyle ise beğenmediğimiz ürün, kolay kullanımı ve hafifliğiyle ise rahatlık sunuyor. appDrive'ın fiyatı ise 49.90 TL olarak belirtilmiş.

Kimler Almalı

Sıkı bir mobil oyuncuysanız ve yarış oyunlarını seviyorsanız AppDrive'ı eğlenceli bulmanız mümkün.

Alternatifleri

appDrive'ı satışa sunan apptoyz'da daha pek çok oyun aparatı ve eğlenceli oyuncak bulunuyor. AppControl, AppFishing ve AppQuiz bunlardan bazıları. İsterseniz onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli appDrive
Ürün Markası Xapptoys
CHIP Online Notu
62
iPhone iPhone 4, 4S
iTouch iTouch 3, 4 ve 5
Android 4.7 inç ekranlı cihazlarla uyumlu
Buton 4 adet
Uygulama Desteği Var
Ağırlık 243 gr.
Okuyucu Yorumları