Teknolojisi kadar tasarımıyla da ön planda.

Bang & Olufsen ICEpower ses sistemi, 8 mm'lik çerçeve, göz kamaştırıcı tasarım ve dahası.

Asus Designo MX279 İnceleme
CHIP Online Notu 97
  • Etkileyici ve benzersiz tasarım
  • Bang & Olufsen ses sistemi
  • Görüntü kalitesi
  • Haklı olarak biraz fiyat farkı var.

Asus'u daha çok anakart ve ekran kartı gibi kasa içi donanımlarıyla tanıyoruz ancak firma el attığı her kategoride kullanıcılara başarılı seçenekler sunmanın üstesinden geliyor. Taşınabilir bilgisayarlar, tabletler ve monitörleri göz önüne getirdiğimiz zaman firmanın başarısız bir ürün çeşidinin olduğunu görmek adeta mümkün değil. Test merkezimize gönderilen 27 inç ekranlı Asus Designo MX279 için de aynı cümleleri sarf edebiliriz. Öncelikle bilmelisiniz ki monitörün tek özelliği ekran büyüklüğü değil. Çünkü ekran büyüklüğünün cazibesi günümüzde oldukça azaldı. Hemen hemen her üreticide 27 inç'lik ekranlar karşınıza çıkabilir. Monitörün farklılaşmak istediği noktaysa "Designo" lakabından da anlaşılabileceği gibi tasarımı. Ancak Asus Designo MX279'u kesinlikle süslü püslü bir monitör sanmayın. Üst seviye profesyonel modelleri kıskandıracak kadar bir teknolojiyi de bünyesinde barındırıyor.

Full HD (1920 x 1080) piksel çözünürlüğü destekleyen Asus Designo MX279'da görüntü kalitesi de ön planda. IPS panelin tercih edildiği monitörde her yönden 178 derecelik görüş açısı elde edebilirsiniz. Öte yandan monitör, çerçevesiz denebilecek bir görüntü alanına sahip. Görüntü alanı alttan, monitörün gri renkli çıtasına eşit seviyede. Sağ, sol ve üst alanlardaysa monitör sınırlarına 8 mm'lik bir uzaklık var. Her ne kadar çerçevesiz tabiri çok doğru olmasa da ürünün çerçevesize yakın bir görünümde olduğunu söylemek gerekli. Özellikle gece karanlığında sizi büyüleyecek görüntülerin beklediğini bilmelisiniz. LED aydınlatma kaynağı ile 250 kandela parlaklık sağlayan monitörde, Asus'un akıllı karşıtlık oranı teknolojisi sayesinde 80.000.000:1 gibi üstün bir değere ulaşılabiliyor. 5 ms olan tepki süresi tüm görüntüler için fazlasıyla yeterli. Hatta Asus'un hızlı sahnelerde daha yüksek performans alınabilmesi için geliştirdiği Tracer Free teknolojisiyle sürekli olarak fotoğraf netliğinde görüntülerin oluşturulması da önemli.

Ayaklığı ile boyutları 622 x 441 x 225 mm olan Asus Designo MX279'un bünyesinde, inanması zor gelebilir ama iki adet 32 mm çapında hoparlör bulunuyor. Deneyimli Bang & Olufsen imzalı ICEpower ses sistemi 6W RMS gücüne ulaşarak masanızın üzerinde hoparlör bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Asus Designo MX279'un görüntünün yanı sıra ses kalitesi olarak da beklentileri karşılaması hiç şüphesiz rakipleri karşısında daha avantajlı bir konuma geçmesini sağlıyor. Monitörün girişlerine baktığımızda karşımıza D-Sub, DVI ve iki adet HDMI çıkıyor. İki adet HDMI arabiriminin avantajı bilgisayarınıza ek olarak oyun konsolu veya uydu alıcı gibi cihazların da bağlanmasına olanak sağlaması. Açık olan görüntü kaynağı tespit edilerek kaynak seçimi otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Dikkat çekici bir görünüme sahip olan monitörün doğal olarak VESA desteği yok. Sadece ayaklığı ile beraber kullanılabiliyor. Ayaklık da monitör sanki havada duruyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Monitörün güç tüketimi çalışırken 37W gibi kabul edilebilir bir düzeyde.

Özetle

Asus Designo MX279 başarılı bir monitör. Görüntüsü kapalıyken de güzel açıkken de. Dış görünüme de önem veriyorsanız piyasada seçilebilecek olan modellerden biri. İçerdiği teknolojiler ve daha da önemlisi Bang & Olufsen ICEpower ses sistemi kesinlikle farklı. Eğer önem verdiğiniz nokta ekran büyüklüğünden fazlasıysa, kesinlikle sizin için.

Alternatifleri

Yüksek teknolojiyi etkileyici bir tasarımla bir araya getiren çok fazla marka yok. Asus Designo MX279'un iddialı bir model olduğu rahatlıkla anlaşılabiliyor. Yine de en yakın benzer rakibiyle arada kalma ihtimaliniz yüksek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Designo MX279
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
97
Ekran 27 inç (1920 x 1080)
Panel IPS
Parlaklık 250 kandela
Karşıtlık 80.000.000:1 (Dinamik)
Bağlantılar 1 x D-Sub, 2 x HDMI
Güç Tüketimi 37W
Okuyucu Yorumları