Intel Atom işlemcisiyle iddialı.

Full HD ekran ve Intel Atom işlemci... Asus'un yeni MeMO Pad'ini denedik; işte notumuz!

CHIP Online Notu 92
  • Full HD ekran
  • Uzun pil ömrü
  • Başarılı performansı
  • Biraz kalın
  • Flaş desteği yok

Kaliteli tablet sahibi olmak isteyen kullanıcılara uygun fiyatlarla satışa sunduğu MeMO Pad ailesiyle son zamanlarda bir hayli ilgi gören Asus, aileye yeni bir üye daha kazandırdı. Daha önce incelemeye aldığımız MeMO Pad HD7'nin ardından bu kez de ailenin daha büyük boyutlara sahip ve Full HD ekran çözünürlüğünü destekleyen yeni üyesi MeMO Pad FHD 10 bizlerle. Sahip olduğu özellikler ve ailenin diğer ürünlerinde olduğu gibi uygun fiyata sahip olmasını beklediğimiz MeMO Pad FHD 10, 10.1 inç boyutundaki ekranıyla HD7 yerine alternatif olarak da tercih edilebilir.

Ailenin 10.1 inç ve Full HD ekranlı üyesi

Her zamanki gibi söze tasarımla başlayalım. MeMO Pad FHD 10, ailenin diğer ürünlerinden de aşina olduğumuz gibi şık bir tasarıma sahip. Siyah, beyaz ve pembe renk seçenekleriyle piyasaya sunulacak olan MeMO Pad FHD 10'un gövdesinin arka yüzünde pürüzlü bir malzeme kullanılmış. Böylece hem tutuş hissi gayet güzel hem de görünüşü gayet şık. Arka yüzünde yukarıda bir kameraya yer veren tablet, tam ortada ise Asus logosunu bulunduruyor. Elbette sol ve sağ kenarlarda da hoparlörleri görmek mümkün. Tabletin kenarlarına bakacak olursak sağ yüzeyinde ses seviyesini ayarlayabileceğiniz düğmelere yer verildiğini ve bir kulaklık girişinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Üst kenarda yalnızca bir güç düğmesi bulunduran tablet, alt kısımda ise herhangi bir bağlantı bulundurmuyor. Tüm bağlantılara sol kenarda yer verilen tablette; micro USB, micro HDMI ve microSD kart yuvaları bulunuyor.

MeMO Pad FHD 10, 10.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Full HD çözünürlük desteğiyle görüntü kalitesiyle pek çok rakibinden ayrılıyor. Özellikle Samsung Galaxy Tab 3 10.1 ile neredeyse aynı konfigürasyona sahip olan MeMO Pad FHD 10, HD ekran çözünürlüğü sunan Galaxy Tab 3 10.1'i bu anlamda geride bırakıyor. Ekranın, Full HD çözünürlük değeri ile 4. Nesil iPad ve Google Nexus 10 kadar ileri olmasa da yine de 226 ppi piksel yoğunluğu ile gayet saygın bir noktada olduğunu söyleyebiliriz. Yüksek çözünürlük değerinin yanı sıra ekranın parlaklığıyla da beğendiğimiz tablet, IPS LCD panele sahip olmasıyla da başarı kaydediyor. Zira bu sayede hem doygun renklere hem de geniş görüş açısına sahip olan tablet, böylece kullanılabilirliği arttırdığı gibi görsel keyif de sağlıyor.

Ekranı ve tasarımı geride bırakmadan önce MeMO Pad FHD 10'un boyutlarından ve ağırlığından da bahsedelim. 9.5 mm'lik bir kalınlığa sahip olan MeMO Pad FHD 10'un 580 gram ağırlığı bulunuyor. Bu değerleri ile önemli rakiplerinden 0.01 mm ile 1.5 mm arası daha kalın olduğunu söyleyebileceğimiz tablet, ağırlık konusunda ise yine Google Nexus 10 ve iPad 4 ile kıyaslayacak olursak çok daha hafif. Ancak bu sefer de Samsung Galaxy Tab 3'den yaklaşık 70 gram daha ağır kalıyor.

Android 4.2.2 ve Asus uygulamaları

Üzerinde Android 4.2.2 işletim sistemi yüklü olarak gelen MeMO Pad FHD 10, beraberinde pek çok başarılı uygulamayı da getiriyor. Bunlar arasında en önemlilerinden biri elbette Asus WebStorage. Ömür boyu kullanılabilir olan ve bulut üzerinde 5 GB depolama alanı sunan depolama hizmetiyle gelen tablet, böylece depolama kapasitesi anlamında avantaj yaratıyor. 16 GB ve 32 GB'lık depolama kapasitesine sahip modellerle satışa sunulacak olan MeMO Pad FHD 10, elimizdeki modeliyle 32 GB'lık kapasite sunuyor. WebStorage'in sunduğu 5 GB'lık ek alanla daha geniş kapasitede kullanabiliyorsunuz. Elbette buna bir de ek olarak microSD kart desteği bulunuyor.

Diğer uygulamaları arasında SuperNote Lite, Asus Studio, Asus Story, Asus Splendid gibi başarılı uygulamaları bulunduran tablet, SuperNote Lite ile notlarınızı alabilmeniz için bir platform sunarken, Studio ile de fotoğraf albümlerinizi yönetebilmenizi sağlıyor. Diğer yandan Asus, hoparlörleriyle de bir hayli iddialı. Asus SonicMaster ses teknolojisine sahip hoparlörleriyle gayet başarılı bulduğumuz MeMO Pad FHD 10, yine uygulamaları arasında Audio Wizard isminde bir yazılım da sunuyor. Böylece hoparlörlerin ses çıkışını film, müzik, oyun ve konuşmaya uygun olarak ayarlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca Miracast desteği ile tableti televizyona kablosuz olarak bağlayabilmeniz de mümkün.

Kamera, uzun pil ömrü ve performans

Hem ön hem arka yüzünde kamera bulunduran MeMO Pad FHD 10, ön yüzündeki kamerayla tipik olarak 1.2 MP değerinde çözünürlük sunuyor ve böylece standart görüntülü görüşme ihtiyacınızı giderebiliyor. Arka kamerasıyla ise sunduğu çözünürlük desteği 5 MP. 2592x1944 piksel çözünürlükte fotoğraflar çekebileceğiniz arka kamerayı, ayrıca 1080p video kaydı yapabilmesiyle de başarılı bulduğumuzu söyleyelim. Her ne kadar üzerinde LED flaş göremesek de, gündüz ve ışıklı ortamlarda güzel kareler yakalamanız mümkün.

Yaptığımız fotoğraf çekimlerinde başarılı sonuçlar aldığımız MeMO Pad FHD 10, fotoğraf uygulaması içinde pek çok mod bulunduruyor. Panorama çekimler yapmanızı da mümkün kılan cihaz, otofokusu da destekliyor. Diğer yandan kamera uygulaması ile çekim yaparken seri çekimlerde bir miktar yavaşlıkla karşılaştığımızı da söyleyelim. Arka arkaya çekim yapmak istediğinizde beklemek durumunda kalabiliyorsunuz.

Uzun pil ömrü

MeMO Pad FHD 10'nin iddialı olduğu bir diğer nokta ise uzun pil ömrü. 25Wh Li-polymer bataryası ile 10 saate kadar pil ömrü sunabilen MeMO Pad FHD 10, böylece kullanıcıların mobil beklentisini karşılayabilecek seviyede. Cihazın teknik detaylarına geçmeden önce kablosuz bağlantılarından da bahsedecek olursak, 802.11 a/b/g/n ve Bluetooth 3.0'ı desteklediğini söyleyebiliriz. MeMO Pad FHD 10'un incelediğimiz modelinin 3G desteği ise yok. Ancak firma tarafından aldığımız bilgiye göre MeMO Pad FHD 10'un farklı bir modeli daha satışa sunulacak ve bu model SIM kart slotu ile 3G desteği gösterecek.

Kalbinde Intel Atom taşıyor

MeMO Pad FHD 10, kalbinde Intel işlemciye yer veriyor. Intel Atom Z2560 ile 1.60 GHz hızında çalışan tablet, böylece uzun pil ömrünün de sırrını ortaya koyuyor. Düşük güç tüketimi ile tablete çok yük bindirmeyen işlemci, çift çekirdekli olmasıyla performans anlamında ise tabletin bekleneni vermesine yardımcı oluyor. Ayrıca tam 2 GB kapasiteli belleğin de sahibi olan tablet, böylece Google Nexus 10 ile aynı seviyeyi yakalıyor ve iPad 4 ile Galaxy Tab 3 10.1'i geride bırakmayı başarıyor. İşlemci ve bellek gücüyle rekabetçi bir performans ortaya koyan MeMO Pad FHD 10, yüklediğiniz oyun ve uygulamalara karşın herhangi bir takılma veya donmayla karşılaşmamanızı sağlıyor. Aynı anda pek çok uygulamayı açıp yeniden Android arabirimine döndüğümüzde ekranlar arası geçişte herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı söyleyelim. Böylece hem oyun keyfi sürebilmenizi hem de kullanışlı bir tablet deneyimi yaşayabilmenizi sağlayacak olan MeMO Pad FHD 10, uygun fiyata sahip olacak olmasıyla da açıkçası heyecan verici.

MeMO Pad FHD 10, henüz satışta değil, ancak çok kısa bir süre içinde raflardaki yerini alması bekleniyor. Cihazın sahip olacağı fiyat ise henüz netlik kazanmadı. Ancak bizim tahminimize göre 500 ila 800 TL'lik fiyat dilimleri arasında yer alacak gibi görünüyor.

Özetle

Uygun fiyatlı tablet seçenekleriyle kullanıcılar tarafından bir hayli sevilen MeMO Pad ailesi, yeni üyesi MeMO Pad FHD 10 ile de beğenilmeye devam edecek gibi görünüyor. Eğer tahmin ettiğimiz fiyat aralığında bir etikete sahip olursa MeMO Pad FHD 10 oldukça rağbet görecektir diye düşünüyoruz. 10.1 inç boyutunda ve Full HD ekranıyla gayet başarılı olan tablet, performansıyla da fazlasıyla rekabetçi.

Kimler Almalı

Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli bir tablet satın almak isteyen kullanıcılar tarafından yakından incelenebilecek olan MeMO Pad FHD 10, tasarıma önem gösterenlerin de ilgisini çekebilecek türde.

Alternatifleri

Asus'un MeMO Pad ailesi içinde farklı boyutta ve fiyat aralığında ürünler bulunuyor. Eğer 7 inç boyutunda bir tablet arıyorsanız, size aynı aile içinde yer alan MeMO Pad HD7'i sönerebiliriz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus MeMO Pad FHD 10
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciIntel Atom Z2560
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiLED Backlight IPS LCD
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1200 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Ömrü10:00 saat
Boyutlar264.6 x 182.4 x 9.5 mm
Ağırlık580 gr.
Okuyucu Yorumları