Konsola özel kulaklık seti.

Asus'un oyunculara özel geliştirdiği Orion kulaklık setini test ettik! Peki Orion size göre mi?

CHIP Online Notu 92
  • Konforlu tasarım
  • ROG Spitfire II ses konsolu
  • Yüksek oyun performansı
  • Tak çalıştır özelliği
  • Dışarı ses verebiliyor
  • Kablo PC kullanıcıları için çok uzun

Asus, Repuplic of Gamers, yani ROG serisi altında oyunseverlere sunduğu Orion kulaklık setini bu defa konsol kullanıcıları için elden geçirmiş. Günümüzün en popüler oyun konsolları ve bilgisayarlar için özel olarak tasarlanmış olan Orion for Consoles, daha önce yine Orion ve Orion Pro'da gördüğümüz konforlu yapıya sahip bir kulaklık seti.

Tamamen kulağı saran bir yapıya sahip olan Orion for Consoles; siyah ve kırmızı renkli tasarımı, konforlu yapısı ve uzun kablosuyla dikkat çekiyor. Beraberinde Xbox ve PlayStation platformları için getirdiği aksesuarlarla da kullanışlı olan Orion for Consoles, elbette yalnızca konsollarla değil, PC ve Mac kullanıcıları tarafından da kullanılabiliyor.

Orion for Consoles'un en dikkat çekici yanı ve kulaklık setini başarılı hale getiren yegane özellik ise ROG Spitfire II ses konsoluyla güçlendirilmiş olması.

Orion konforu

Daha önce Orion ve Orion Pro'da da gördüğümüz gibi rahat ve konforlu bir tasarıma sahip olan Orion for Consoles, 50 mm'lik neodimyum sürücülerin sahibi. Çevresinde kullanılan malzeme ve rahat kulak yastıklarıyla kulağınızı tamamen saran bir yapıya sahip olan set, üniteleriyle 100 mm'lik bir çapa sahip. Böylece rahat kulak yastıklarıyla birlikte uzun oyun seansları sonucunda rahatsız olmamanızı sağlayan set, kafa bandı üzerindeki yastıkla da konforu destekliyor.

268 gram ağırlığında olan Orion for Consoles, isminden de anlaşılabileceği gibi konsol oyuncularına özel olarak geliştirilmiş. Elbette yine bilgisayar kullanıcıları tarafından da kullanılabilecek olan kulaklık seti, başarılı özelliklerin sahibi.

Tam 4 metrelik bir kabloya sahip olan Orion for Consoles, buna ek olarak konsollar için getirdiği 1.5 metrelik kabloyla da toplamda 5.5 metreye kadar mesafe sunabiliyor. Böylece hareket özgürlüğü sunan set, sizi geniş ekranlı televizyonunuzun dibine kadar girmek zorunda bırakmıyor.

Sol kulak ünitesi altında gizlenen mikrofonla oyun içi iletişiminizi sağlamanızı mümkün kılan Orion for Consoles, kablosu üzerindeki kontrol ünitesi ile mikrofon ve ses ayarı yapabilmenizi de sağlıyor.

ROG Spitfire II başarısı

Performansa giden yolda karşımıza ROG Spitfire II ses konsoluyla çıkan Orion for Consoles, bu konsolla birlikte ses konusunda büyük bir gelişim sunuyor. Xbox 360, PlayStation 3 ve PC modlarında çalışan bu konsol, Orion for Consoles kulaklıkla için amplifikatör görevi de görüyor. Böylece ses kalitesini arttıran cihaz, çevresel gürültüleri engelleyen ENC teknolojisi (Environmental Noise Cancellation) ile daha temiz bir oyun deneyimi sunuyor. Üzerinde yer alan ENC gürültü mikrofonu ile çevresel gürültüleri algılayan ROG Spitfire II, ENC On modundayken gürültüleri %90 oranında engelleyebiliyor.

ROG Spitfire II'nin diğer yüzünde yer alan Game Volume ile oyun ses seviyesini ayarlayabiliyor ve üzerindeki bağlantıları kullanarak kulaklık setini farklı platformlara bağlayabiliyorsunuz. Orion for Consoles'un beraberinde getirdiği konsol bağlantı kablolarının yanı sıra USB üzerinden PC'ye de bağlayabildiğiniz set, özelliklerinden herhangi bir sürücü yüklemenizi gerektirmiyor. Tak – Çalıştır yöntemiyle çalışan Orion for Consoles, böylece başarılı performansının yanında kullanım konforuyla da beğenimizi fazlasıyla kazanıyor.

Özetle

Asus, ROG oluşumu altında yer verdiği oyuncu kulaklık seti Orion serisi ile yine bizlere iyi bir örnek sunuyor. Orion ve Orion Pro'daki konfor ve kaliteyi Orion for Consoles'la birlikte konsol oyuncularına da sunan Asus, ROG Spitfire II ses konsoluyla büyük işler başarıyor. Gerek konfor gerek performans anlamında beğendiğimiz Orion for Consoles, oyunseverler tarafından da beğenilecektir.

Kimler Almalı

PC oyuncularının yanı sıra özellikle konsol oyuncularına hitap eden Orion for Consoles, Xbox ve PlayStation 3 platformlarına hareket katmak isteyenler tarafından incelenebilir.

Alternatifleri

Eğer konsoldan ziyade daha çok PC için kullanacağınız bir oyuncu kulaklığı arıyorsanız Asus Orion ve Orion Pro modellerini inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Orion for Consoles
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
Sürücüler 50 mm
Frekans Tepkisi 20 Hz - 20 kHz
Empedans 32 Ohm
Kablo Uzunluğu 4 m + 1.5 m
Bağlantılar 3.5 mm, USB, 2.5 mm jack
Ağırlık 268 gr.
Okuyucu Yorumları