Asus Strix 2.0'ı inceledik

Asus'un oyunculara özel kulaklık ailesinden Strix 2.0'ı inceledik.

CHIP Online Notu 83
  • İddialı tasarım sevenlere özel
  • Konforlu yapı
  • Oyun performansı
  • Boom mikrofon
  • Ses izolasyonu
  • Çok büyük ve göreceli ağır
  • Çok iddialı olan bu tasarım herkese hitap etmeyebilir

Asus'un Republic of Gamers ailesini ilgili kullanıcılar arasında bilmeyen yoktur. Elbette bu, Asus'un yalnızca tek ürün ailesi değil. Bugün elimizdeki bir oyuncu kulaklığı olan Asus Strix 2.0 da, Asus'un Strix markası altında yer alıyor. Hem tasarım hem kategorisi bakımından Asus'un daha önce incelediğimiz Strix DSP'ye ve daha profesyonel olan Strix 7.1'le çok benzer yapıda olan Strix 2.0, baykuş gözlü tasarımıyla fazlasıyla dikkat çekici bir model. Peki, oyunculara ne sunuyor? Şimdi detaylara geçelim.

Baykuş temalı görselliğiyle dikkatleri üzerine çeken Strix 2.0, ailenin diğer üyeleri gibi göz alıcı bir tasarımla geliyor. Her iki ünite üzerinde de baykuş gözlerini bulunduran Strix 2.0, bunun yanında devasa yapısıyla da göz dolduruyor. Kulaklık boyut olarak fazlasıyla büyük, ancak bu duruma diğer Strix kulaklıklardan da aşinayız. Kulaklığın büyük olması kuşkusuz konfor anlamında büyük avantaj sağlıyor; kulaklarınızı üniteler içine hapseden Strix 2.0, böylece kulaklarınızı çevreliyor. Kulak yastıklarının rahatlığı ve kulak köprüsünün de yumuşak yastıklarla kaplanmış olması, uzun oyun seanslarında kulaklarınızın üzerinde rahatsızlık yaratmıyor. Fakat diğer yandan kulaklığın biraz ağır olduğunu da kabul etmek gerek. 320 gram gibi bir ağırlığı olan kulaklık, bu anlamda herkese uygun değil.

Kulak ünitelerinin konforlu olmasının yanında ses izolasyonunu da gayet iyi yaptığını gözlemledik. Bu da oyuncuların beğenecekleri bir artı. Ses kalitesi ise muazzam.

Strix 2.0, kablolu bir kulaklık seti. Kutu içeriğinde 1.5 metre uzunluğunda bir kablo bulunuyor. Kulaklık, elbette bir mikrofona da sahip. Özellikle kulaklığın yanındaki, çıkartılabilir boom mikrofon, fazlasıyla etkileyici çalışıyor. Oyun içinde sesinizi gayet net şekilde karşı tarafa iletebiliyorsunuz. Ayrıca yine kablo üzerinde de bir mikrofon bulunuyor. Bu mikrofonu da kulaklığı dışarıda kullanmak isteyenler kullanabilirler. Ancak bu mikrofonun sesi iyi taşımadığını söyleyelim. Boom mikrofonla kıyaslandığında arada uçurum var. Ayrıca böylesi büyük bir kulaklığın dış kullanımlar için uygun olmadığı da bir gerçek. Ancak dışarıda da kullanmak isteyenler için, cihazın mobil cihazlarla uyumu mevcut.

Özetle

Strix 2.0, ses kalitesiyle çok başarılı bulduğumuz bir oyuncu kulaklığı seti. 60mm'lik kulak üniteleri, özellikle oyunlarda kusursuz çalışıyor diyebiliriz. Kulaklığı yalnızca PC'de değil, PlayStation 4 ile de kullanabilirsiniz. Öte yandan tasarımı çok iddialı. Bu anlamda her oyuncuya hitap etmediği bir gerçek. Özellikle dikkat çekmek isteyen oyuncular tarafından beğenilecektir.

Strix 2.0'ın fiyatı ise 228 TL civarında.

Kimler Almalı

Strix 2.0, büyük yapıda konforlu bir kulaklık seti arayan oyuncuların ilgisini çekecektir. İddialı tasarımıyla dikkatleri üzerinde toplamak isteyenler yakından inceleyebilir. Elbette performansıyla da başarılı bir kulaklık isteyenlerin tercihi olabilir.

Alternatifleri

Tasarım itibariyle Asus Strix 2.0'a kıyasla daha az iddialı olan ve bu anlamda daha fazla tercih edilebilir duran Razer Kraken, Strix 2.0'a iyi bir alternatif.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Strix 2.0
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
83
Yapı Kablolu
Sürücü 60 mm Neodymium
Frekans Tepkisi 20 – 20000 Hz
Empedans 32 ohm
Platform PC, Mac, PlayStation4, Mobil
Duyarlılık 98 dB
Kablo 1.5 m
Bağlantı 3.5 mm
Ağırlık 320 gr.
Okuyucu Yorumları