İster kulaklık, ister hoparlör. Tercih sizin.

Sürücü kabinlerine gömülmüş olan hoparlörleri sayesinde, istediğiniz an müziği paylaşmayı sağlıyor.

Boomphones Phanom QS 1.0 İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Dahili hoparlör avantajı
  • Ses kalitesi
  • Haklı olarak biraz ağır.

Boomphones, ülkemizdeki üst seviye kulaklıklar arasına yeni katılan ve oldukça iddialı bir marka. Kutusundan kablolarına kadar kullanıcılara oldukça şık bir şekilde sunulan kulaklık, üstün bir müzik deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Kutuyu ilk açtığınızda kulaklığın koruyucu özellikli taşıma çantası karşınıza geliyor. Çantayı elinizde taşıyabilir veya içinde bulunan gözdeki kanca yardımıyla sırt çantanıza asabilirsiniz. Tasarımda siyah renk ve yüksek kaliteli malzeme dikkat çekiyor. Rahatlıkta da en az ses kalitesi kadar iddialı olan Boomphones Phantom QS 1.0'da yer yer kırmızı renkle karşılaşabilmek mümkün.

20 Hz ile 20 kHz arasındaki sesleri üretebilen Boomphones Phantom QS 1.0'da 119 dB sinyal gürültü oranına erişilebiliyor. İlginç şekilde kulaklığın gövdesinde hoparlörlere de yer veriliyor. Böylece dinlediğiniz müziği ortamdaki diğer kişilerle de paylaşabilmeniz mümkün. Her bir kulaklıkta sürücü bulunduğundan stereo standardında ve oldukça güçlü denebilecek ses üretilebiliyor. 2W gücündeki hoparlörlerin güç ihtiyacı 1450 mAh kapasitede bir dahili bataryadan karşılanıyor. Bataryanın şarjı için bilgisayarınızın USB arabirimini kullanmak gerekli. Normal şartlarda kulaklık kullanımdayken dış tarafta bulunan Boomphones logolarının çevresinde beyaz renkli bir halka aydınlatılıyor. Kulaklık kullanımından hoparlöre geçildiğinde ise halkaların rengi kırmızıya dönüşüyor.

Boomphones Phantom QS 1.0'ın akıllı telefonlarla da kullanılabilmesi mümkün. Çağrıların kontrolü için kutudan bir kumanda geliyor ve kumandayı 3.5 mm'lik girişe sahip tüm akıllı telefonlarda kullanabilirsiniz. Böylece kulaklığı akıllı telefonunuzdan sadece müzik dinlemek için değil görüşme yapma amacıyla da kullanabilirsiniz. Oldukça yüksek bir ses kalitesi sunuluyor.

Özetle

Boomphones Phanom QS 1.0, başarılı bir kulaklık. Başka hiçbir kulaklığa benzemeyen dahili hoparlör özelliğinin oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan kulaklığın taşınabilir cihazlarla kullanılabilecek şekilde geliştirilmiş olması da önemli bir avantaj.

Alternatifleri

Yüksek ses kalitesi açısından değerlendirmeye tabi tutulduğunda Boomphones Phanom QS 1.0'ın bazı rakipleri gündeme gelebilir ancak kulaklığın sıra dışı bazı özellikleri bünyesinde barındırdığını unutmamalısınız.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Boomphones Phanom QS 1.0
Ürün Markası Boomphones
CHIP Online Notu
86
Frekans Aralığı 20 Hz - 20 kHz
Sinyal Gürültüsü 119 dB
Batarya 1450 mAh
Hoparlör Gücü 2W
Okuyucu Yorumları