Casper Excalibur E750 İnceleme

Oyun ne olursa olsun, rakip kim olursa olsun her zaman kazanma niyetindeyseniz Excalibur E750 tam size göre bir seçenek. İşte detaylı Excalibur E750 incelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • Zarif tasarım
  • En yeni Intel işlemci ailesi
  • Birinci sınıf malzeme kalitesi
  • Geniş konfigürasyon seçenekleri
  • Yüksek performans
  • RGB aydınlatma

Bu bölümde konuğumuz Casper ve elbette konu yine Core Gamer ve profesyonellerin ihtiyacını karşılayacak seviyede bir bilgisayar. Şu an masamızda gördüğünüz bu kasa, gerçekten de üst seviye donanım bileşenlerini içeriyor. Öte yandan tasarımıyla da fazlasıyla göz doldurduğunu söylemek mümkün ki, zaten sizler de görüyorsunuz.

Elimizdeki bu kasa, Excalibur E750. Biliyorsunuz, daha önce sizlerle Excalibur E600 masaüstü bilgisayar incelemesini paylaşmıştık. Excalibur E750'ün Excalibur E600'e kıyasla pek çok yönde yeniliği ve avantajı mevcut olurken, tasarım yönüyle de bunu gösteriyor. Excalibur E750, E600'e göre çok daha renkli bir tasarıma sahip ve daha fazla RGB LED içeriyor. Böylece sanıyoruz ki Core Gamer'ları bir hayli heyecanlandıracaktır. Kasanın ön yüzüne baktığımızda, ön cam yüzeyde Caseper'ın "sınırsızlık tasarımı" olarak tanımladığı RGB LED'lerin yer aldığını görüyoruz. Böylece Excalibur E750 özellikle akşamları, loş ışıkta çok güzel bir görünüm sağlıyor.

Elbette RGB deseni yalnızca kasanın ön yüzüyle sınırlı değil. Kasanın içini açtığınızda da burada yer alan donanım bileşenleri ile beraber RGB ışıklandırmalarının devam ettiğini görüyoruz. Bunlara da birazdan daha yakından bakacağız.

Bu arada Excalibur E750, beraberinde kendi özel klavye ve fare setini de getiriyor. Yine RGB aydınlatmayla donalı klavye ve mouse seti, şık tasarımının yanı sıra kaliteli malzemeden üretilmiş ve oldukça ergonomik. Böylece bu kasayı alırken ayrıca bir klavye ve fare satın almanıza da gerek yok. Bu ikili Excalibur E750 ile güzel bir eküri oluyor.

En Yeni Intel İşlemci Ailesi ile Yüksek Performans

En Yeni Intel İşlemci Ailesi ile Yüksek Performans

Excalibur E750'de en yeni 12'inci nesil Intel işlemciler kullanılıyor. Biz çekimimizi 11.nesil model ile yapıyoruz. Böylece oyuncuların yanı sıra profesyonellerin aradığı performansı sağlayabilen Excalibur E750'de, en üst segmentte Intel'in yeni 12.nesil Core i9-12900K işlemci kullanılıyor.

Tek seçenek bu değil. Excalibur E750'yi satın alım aşamasında pek çok farklı işlemci ve diğer donanım bileşenleri ile tercih edebiliyorsunuz. Eğer masaüstü bilgisayar satın alım aşamasında daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız, bu defa performans/maliyet çizgisine oturan Core i7-11700KF işlemciyle tercih edebilirsiniz. Bu işlemcide de tıpkı Core i9-11900K'da olduğu gibi çarpan kilidi bulunmuyor ve böylece hız aşırtma esnasında tepe frekansta tutunabiliyor. Bunların yanı sıra bu bilgisayar için 11'inci nesil işlemci seçenekleri arasında Core i5-11400F de mevcut. Öte yandan daha yenisi olsun derseniz 12'inci nesil Core i9-12900K ya da bir önceki nesil olsun böylece biraz daha bütçeme uygun olsun derseniz, bu defa da 10'un nesil Core i9-10980XE, Core i5-10500 ile Core i3-10105F seçeneklerini de bulabilmeniz mümkün. Ancak burada unutulmaması gereken şey şu: 11'inci nesil işlemciler, 10'uncu nesil işlemcilere göre yüzde 12'ye varan performans artışı sağlıyor.

11'inci nesil Intel Rocket Lake serisi işlemciler, işlem gücü bir yana grafik işlemci performansına da büyük katkı sağladı. Bu noktada da önceki nesle kıyasla yüzde 20 oranında performans artışı sağlanırken, yine 11'inci nesil Rocket Lake işlemciler, yeni çekirdek ve grafik mimarileri sayeside, yapay zeka tabanlı performans artışları, sınıfındaki en iyi kablosuz ve kablolu bağlantı özellikleri ve gelişmiş ayar seçenekleri ile oyunların yanı sıra özellikle yük gerektiren uygulamalarda güç ve akıcılık sağlıyor.

Bu konuyu daha derinleştirecek olursak, 11'inci nesil Intel işlemciler ile 10'uncu nesil işlemciler arasındaki temel farkları şöyle sıralayabiliriz:

  • 11. Nesil Intel Core işlemciler; oyun, içerik oluşturma, iş ve günlük kullanım için performansı önemli ölçüde iyileştiren yeni çekirdek mimarilerine sahiptir.
  • 11. Nesil Intel Core işlemciler en yeni harici GPU'lar için 20'ye kadar PCIe 4.0 hattına sahiptir.
  • 11. Nesil Intel Core işlemciler; üretkenlik ve yaratıcılık uygulamaları ile diğer uygulamalarda görev tamamlamayı hızlandırmak için gelişmiş yapay zeka tabanlı akıllı performansı kullanır.
  • Yine belirli 11. Nesil Intel Core işlemci aileleri, daha hızlı ve daha güvenilir bağlantıyı desteklemek için Wi-Fi teknolojisinde 20 yıldaki en büyük gelişme olan Intel Wi-Fi 6E veya Wi-Fi 6 çözümleri ile Thunderbolt 4 teknolojisi içerir.

Excalibur E750 Konfigürasyon Seçenekleri

Excalibur E750 Konfigürasyon Seçenekleri

Evet, işlemci kısmını bu şekilde tamamladıktan sonra Excalibur E750'de yer alan diğer donanım bileşenlerine bakalım. Excalibur E750'de kullanılan donanım bileşenleri en son teknolojiyi içeren komponentlerden oluşuyor. Bu arada tıpkı işlemcide olduğu gibi bu kasayı farklı donanım bileşenleri ile de donatabiliyorsunuz. Her bir bileşenin çok sayıda alternatifi mevcut ve bu sayede satın alım aşamasında Excalibur E750'yi istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Öyle ki işlemci fanı seçenekleri arasında bile 4 farklı seçenek bulunuyor. Bu 4 seçenek arasında Intel işlemci soğutma fanı seçeneği, ile 120 mm, 240 mm ve 360 mm Casper Excalibur işlemci sıvı soğutucu seçenekleri yer alıyor.

Bunları söyledikten sonra ekran kartı seçeneklerine bakalım: Excalibur E750'de hem NVIDIA hem AMD ekran kartları kullanılıyor. NVIDIA tarafında RTX 3090, 3080 Ti, 3080 ve 3070 segmentlerinden başlayarak daha düşük segmentlere ait ekran kartlarını bulabiliyorsunuz. Seçenekler arasında RTX 3060 da RTX 2060 da mevcut. AMD tarafına geldiğimizdeyse, burada da geniş yelpaze sunuluyor. AMD chipset versiyonlarında 6900 XT, 6800 XT, 6700 XT modellerinden başlayarak birçok farklı opsiyonu bulabiliyorsunuz. Bu arada ekran kartlarının daha uzun süre sağlam bir şekilde kalabilmesi için kasa içinde ekran kartı tutucusunun bulunduğunu da söyleyelim.

Tüm bileşenlerin tutulduğu anakart tarafında da benzeri bir yol izlenmiş. MSI X299-A ATX PRO, MSI B560M-A PRO, Gigabyte Z690 UD DDR5, Gigabyte Z590 Gaming X ve Gigabyte H510M H anakart seçeneklerinin bulunduğu Excalibur E750'de hız aşırtma yapmak isteyen kullanıcılar kesinlikle Z590 veya Z690 yonga setli anakartları tavsiye etmeli. Profesyonel kullanıcılar da B560 yonga setli olanı tercih edebilirler. Eğer daha fiyat odaklı bir seçenek arıyorsanız bu defa ise H510 yonga setli olan seçenek işinizi görecektir.

Excalibur E750'de güç kaynağı seçimi de 500 watt'tan 1200 watt'a kadar mümkün. Ayrıca benzeri konu depolama ve RAM kapasitelerinde de karşımıza çıkıyor. RAM tarafında 8 GB kapasiteli RAM kitlerinden 256 GB gibi çılgın bir kapasiteye sahip ve 3200 MHz frekans değeri içeren DDR4 seçeneklerine kadar tercihleri bulabiliyorsunuz. Depolama noktasında da keza 500 GB M.2 SSD'lerden 3 adet 4 TB kapasiteli SSD'ye kadar geniş bir portfolyo hazır. Eğer aradığınız seçenekler Excalibur E750'in sayfasında bulunmuyorsa, Casper ile iletişime geçerek istediğiniz konfigürasyon seçeneği üzerinden özel siparişler de verebilirsiniz. Bu noktada Casper gerçekten de önemli bir iş yapıyor.

Excalibur E750, zaten seçtiğiniz güçlü konfigirasyon seçenekleri dahilinde gerçekten de yüksek performans üretebiliyor. Buna ilave olarak ihtiyaç duyulan soğutma da başarılı şekilde sağlanıyor. Kasada dahili olarak 3 adet 120 mm'lik RGB fan takılı durumda. Böylece hem kasanın soğutulması yüksek oranda sağlanıyor hem de RGB ışıklandırma ile tasarım içinde görsel zenginlik üretiliyor.

Metalik tasarımı sayesinde sağlam ve dayanıklı olan Excalibur E750'nin üst tarafında, kolay erişim için önemli portlara da yer verilmiş. Bunlar arasında 2 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0, 1 kulaklık ve 1 mikrofon girişi yer alıyor. Elbette bunların dışındaki diğer geniş bağlantı seçenekleri de kasanın arka tarafında anakart çıkışında karşımıza çıkıyor. Böylece kablolu bağlantı konusunda eliniz rahat. Keza kablosuz bağlantı tarafında da öyle. Seçeceğiniz konfigürasyona göre 300 Mbps ila 1200 Mbps arası hızlarda Wi-Fi bağlantısı sağlayabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek Casper'ın Excalibur E750 ile ortaya yine fazlasıyla güçlü ve esnek bir model koyduğunu söylemek gayet mümkün. En yeni nesil işlemci, en yeni NVIDIA ve AMD ekran kartı seçenekleri ve diğer çevre bileşenleriyle beraber tasarımıyla şık, birinci sınıf kalitede malzemeler ile yüksek performans üretebilen bir masaüstü bilgisayar arıyorsanız Excalibur E750 gerçekten de güzel bir seçenek olacaktır kanaatindeyiz. Fiyat aralığı ise elbette seçeceğiniz konfigürasyona göre değişiklik gösteriyor. Bununla ilgili detaylı bilgi almak için de Excalibur E750'nin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Excalibur E750
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90