Casper Excalibur G770 (2019) İnceleme

Fiyat/performans odaklı oyuncu bilgisayarı Excalibur G770'i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Tasarım
  • RGB klavye
  • 16 GB RAM
  • Fiyat/performans
  • İdeal ses performansı
  • USB sayısı az
  • mini DisplayPort yok

Casper'ın daha önce incelediğimiz Excalibur G900 dizüstü bilgisayarında hatırlarsanız yok yoktu. RTX 2080'den tutun da 32 GB RAM ve toplam 3TB disk alanıyla her anlamda güçlü bir oyun bilgisayarı olmayı başaran Excalibur G900'den sonra bu kez de daha uygun fiyatlı bir oyun notebook'u olan Excalibur G770 modeli bizlerle.

Excalibur G770: Tasarım ve Ekran

Excalibur G770: Tasarım ve Ekran

Bu defa fiyat/performans odaklı bir oyun notebook'u arayanlara özel bir model olan Excalibur G770 misafirimiz. Özellikle tasarımıyla gayet güzel göründüğünü söyleyebileceğimiz laptop, işlemeli sırt yüzeyiyle fazlasıyla güzel görünürken, 2 kilogram gibi bir oyun bilgisayarı için gayet hafif yapısıyla da sırt çantanıza atıp kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir form faktörü temel alıyor. Alüminyum alaşımlı kasa ile premium görüntü oluşturan Excalibur G770, iç kısmında da RGB ışıklandırma donalı klavyesi ile oyuncuların beklediği görüntüyü sunuyor. RGB klavyeyi 6 farklı modda ve ucu açık renk yelpazesinden kendinize uygun şekilde renklendirebiliyorsunuz.

Excalibur G770, 15.6 inç boyutunda bir görüntü ile bizleri karşı karşıya bırakıyor. Ekran elbette Full HD çözünürlüğünde ve panelin IPS olması sayesinde geniş renk aralığı sağlıyor. Öte yandan aynı şekilde geniş bir görüş açısı sunuyor. Ekranda kullanılan Anti-Glare teknolojisi ve 250 nit parlaklık oyuncular için avantaj sağlayacakken, panelin çevresinde ince çerçeve kullanılmış olması da oyuna daha fazla odaklanma olanağı tanıyor.

Yavaş yavaş tasarımdan laptop'ın iç detaylarına geçerken, kullanılan termal tasarımdan da bahsedelim. Karşımızdaki bir oyun bilgisayarı olunca, kuşkusuz iyi bir soğutma sistemi görmek istiyoruz. Excalibur G770, bu anlamda gayet iyi iş çıkartıyor. 2 adet akıllı turbo fana sahip olan laptop, geniş hava boruları sayesinde hızlı bir şekilde soğutma sağlayabiliyor. Oyun performansında 80 derece işlemci sıcaklığı ile yük altında normal değerleri sağlayan model, teknik kadrosuyla da sınıfı için gayet etkileyici.

Excalibur G770: Teknik Kadro ve Performans

Excalibur G770: Teknik Kadro ve Performans

Intel'in bu sene laptop'lara getirdiği Core i7-9750H işlemcisi ile gayet taze bir model olan Excalibur G770, 6 fiziksel çekirdek ve 12 izlekli bu işlemcisiyle bizlere 2.60 GHz taban frekans sunarken, yük altında ise 4.50 GHz frekansına ulaşma imkanı tanıyor. Bu işlemci yalnızca oyunlarda değil, elbette üst gömlek performans gerektiren uygulamalarda da yardıma koşacak cinsten. O anlamda bu modelden yalnızca bir oyun bilgisayarı olarak bahsetmek yanlış olur.

Öyle ki, cihazda 16 GB kapasitesinde ve 2666 MHz frekansında çalışan RAM yer alırken, SSD tercihi de Intel'den yana kullanılmış. Intel 660 NVMe M.2 SSD'sinin yer aldığı laptop, temelde 512 GB kapasitesinde bir depolama alanı sunuyor. Bu seçimi hem hız hem kapasite açısından gayet olumlu bulduk.

Laptop'a uyguladığımız CrystalDiskMark testinde 1720 MB/s sıralı okuma ve 974 MB/s sıralı yazma performansı gösteren disk, özellikle oyunlarda kısa yükleme sürelerine olanak tanımasıyla sevindirici.

Bu arada elimizdeki modelinde yer alan konfigürasyonu isterseniz satın alım aşamasında istediğiniz gibi şekillendirebileceğinizi belirtmeden geçmeyelim. Casper bunun için kendi internet sitesi üzerinde her model özelinde bir özelleştirme tablosu sunuyor. Böylece laptop'ı istediğiniz özelliklere göre revize edebiliyorsunuz.

Şimdi gelelim oyuncuların en merak ettiği noktaya; ekran kartı performansına. Casper'ın Excalibur G770'in elimizdeki modelinde NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartı yer alıyor. Özellikle fiyat/performans çizgisinde bir oyun notebook'u arayanların gözdesi olan GTX 1050, daha önce pek çok incelemede de bahsettiğimiz gibi bir tablo çıkartıyor karşımızda. 3 GB kapasiteli ekran kartı ile yaptığımız oyun testlerinde makul ölçüde sonuçlar elde ettik. Kabaca söyleyecek olursak, Assassins's Creed Odyssey olsun, Shadow of the Tomb Raider olsun 40 FPS gibi sonuçlar elde edebileceğiniz kart, grafik ayarlarını orta seviyelere alarak revize ettiğinizde 50 FPS değerlerinde akıcı görüntü üretebiliyor. Öte yandan Metro 2033 Redux ve son dönemde Epic Games'in de ücretsiz olarak oyunculara sunmasıyla tekrar konuşulmaya başlanan Batman: Arkham Knight'da hatırı sayılır performans sergileyen laptop, 45 ila 55 FPS arasında performans üretebiliyor.

Bu arada laptop'ta GTX 1050'nin yanı sıra yer alan Intel UHD Graphics 630 grafik biriminin de masaüstüne döndüğünüzde devreye girerek pil ömrünü tasarruflu kullanmanıza ve mobil ortamda laptop'ı diğer işleriniz için kullanırken size destek sağladığını da bahsetmeden geçmeyelim.

Son olarak Excalibur G770'in bağlantılarına da bakalım. Cihazda tam boyutlu olması güzel avantaj sağlıyor. Ayrıca USB-C'nin konumlandırılmış olması da gayet güzel. Fakat 2 adet USB 3.1 portu çeşitlenebilirmiş diyebiliriz.

Özetle

Sonuç olarak Excalibur G770, oyuncu notebook'ları arasında iyi bir yer ediniyor kendine. Özellikle fiyat/performans odaklı modeller arayanların ilgisini çekebileceğini düşünüyoruz. Core i7-9750H işlemci, 16 GB RAM, 512 GB M.2 SSD ve GTX 1050 ile 6500 TL dolaylarında olan Excalibur G770, bu anlamda muadilleri arasında da gayet uygun bir seçenek olarak görünüyor. Dediğimiz gibi konfigürasyonda istediğiniz gibi değişiklik yaparak fiyatta oynayabilirsiniz.

Kimler Almalı

Excalibur G770, Core i7-9750H işlemcisi, GTX 1050 ekran kartı, 16 GB RAM ve 512 GB'lık SSD'si ile fiyat/performans noktasında iyi bir oyun notebook'u arayanlar tarafından dikkat çekici bulunabilir.

Alternatifleri

Excalibur G770'e GTX 1050Ti ekran kartlı bir alternatif olarak Acer Aspire i5 8300H modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Excalibur G770 (2019)
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-9750H
İşlemci Hızı4 GHz
Çekirdek Sayısı6
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1050
Grafik Kapasitesi3 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD512 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.12
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortYok
VGAYok
EthernetVar
BluetoothYok
Kart OkuyucuYok
Ağırlık2.07 kg
Okuyucu Yorumları