Corsair Virtuoso Wireless İnceleme

En üst seviye performans arayanlara özel kulaklık Corsair Virtuoso Wireless'ı inceledik.

CHIP Online Notu 94
  • Muhteşem ses performansı
  • Yüksek işçilik kalitesi
  • Uzun periyorlarda dahi yüksek kullanım
  • Çok kaliteli mikrofon
  • Uzun batarya ömrü
  • RGB aydınlatma
  • Fiyatı pahalı
  • Kulak ünitesinde çok parmak izi kalıyor

Corsair'in Void serisini unutmak mümkün mü? Kendisine özgü, dikkat çekici bir tasarıma sahip olan bu modeller ülkemiz­de de çok sevilmişti hatırlanacağı üzere. O noktadan itibaren Corsair'in farklı bir yöne saptığını ve çok şatafatlı gözükmeyen lakin son derece şık tasarımlara sahip başka bir ürün serisini (HS) oyunculara sunduğunu da biliyorsunuz. Corsair'in hem oyun hem de müzik performansı olarak en iyisini bekleyen oyunculara hitap eden yeni modeli Corsair Virtuoso, özellikle SE modeliyle yayıncılar için de biçilmiş kaftan.

7.1 Surround destekleyen Virtuoso, "niche" tabir edebileceğimiz, ince ince işlenmiş bir amiral gemisi hüviyetinde. Yüksek çözünür­lüklü 50mm sürücülere sahip olan kulaklık işlenmiş alüminyumdan bir baş köprüsüne sahip. Kablosuz olmasının da etkisiyle biraz ağır olan ürün (yaklaşık 360 gram), başınıza kusursuz şekilde oturuyor ve marshmallow kıvamındaki kulak yastıklarının da katkısıyla saatler süren bir kullanımın ardından bile son derece ra­hat hissettiriyor.

20Hz-40Khz arasındaki frekans desteği ise çoğu oyuncu kulaklıklarından iki kat geniş bir aralık. Ürün üç farklı şekilde istediğiniz platforma bağlanabiliyor. Wireless modda (12 metre çekim alanı, 20 saat batarya ömrü var) Corsair'in gecik­mesiz Slipstream teknolojisini arkasına alan ürün, USB modunda ise 24bit ses desteği sunuyor. Aynı zamanda 3.5mm jack desteği de var, böyle bağlandığınızda 16bit ses elde edebiliyorsunuz. Her üçünde de ses son derece net, en zor şarkılarda bile aldığınız performans göz yaşartıcı. Ürünün sahnesi son derece geniş ve ses düzeyini abartmadığınız sürece dip ses almıyorsunuz. Zaten ses çıkışı o kadar yüksek ki yakınından bile geçeceğinizi sanmıyorum.

Özetle

Virtuoso'nun SE modeli ilave olarak yayıncı sınıfı 9.5mm mikrofon, alüminyum panelde kaybolan RGB aydınlatma ve yüksek kaliteli bir taşıma çantası ile geliyor. Fiyat konusunda ise, ülkemizdeki fiyatı için bir ay daha bekleyeceğiz, yurt dışı fiyatı ise modele göre 180-210$ arasında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Virtuoso Wireless
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
94
Okuyucu Yorumları