Cougar 700M Superior İnceleme

Dikkatleri masanıza çekecek üst seviye fare Cougar 700M Superior, ne kadar iyi, neler sunuyor?

Cougar 700M Superior İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • Yüksekliği ayarlanabilen avuç içi desteği
  • Yüksek performans
  • Güzel görünüm
  • Bolca düğme
  • Tutuş herkese göre olmayabilir

Ayarlanabilir fareler, oyun tutkunlarının ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Üst seviye bir fare olan Cougar 700M Superior, değişebilen ve yüksekliği ayarlanabilen avuç içi desteğiyle sabit farelerden biraz daha fazlasını sunuyor.

Cougar 700M Superior, elinizi sadece gerektiği kadar destekleyecek "açık" bir tasarıma sahip. Tasarım, fareyi kontrol etmenizi olumsuz etkilemiyor, aksine 700M'nin rahat bir tutuşu var. Dahası fare, kesintisiz, düz tasarımlı farelere kıyasla masanızda oldukça farklı bir görünüm sergiliyor. Bu da tam oyuncuların istediği bir şey. Ancak daha sade bir görünüm arıyorsanız, başka farelere bakmanızda fayda var.

Yaklaşık 115 gram ağırlığındaki Cougar 700M Superior'ün ağırlığını, farenin üstünden dışarı çıkartılabilen çekmece sayesinde bir miktar artırmanız mümkün. Bunun için 4,5 gramlık dört ağırlıktan istediğiniz kadarını çekmeceye yerleştirmeniz yeterli.

Işıkları seviyorsanız, 700M Superior bu konuda sizi üzmeyecek. Cihazın önünü bir otomobil farı gibi aydınlatan LED ışığının rengi, fareyle beraber gelen yazılım sayesinde milyonlarca renkten biriyle değiştirilebiliyor. Fare çarkının altında yer alan bu LED ışık, özellikle açık renkli yüzeylerde hoş bir görüntü oluşturuyor ancak koyu pad'lerde çok iyi görünmüyor. Farenin üstündeki DPI göstergesinin rengi ise değişmiyor; bu ışık her zaman turuncu renkte yanıyor.

Fareler kişisel zevklere açık ürünler olduğundan, her konuda kesin bir değerlendirmeye varmak doğru olmayacaktır. Bu göreceli alanlardan biri de tutuş. Düğme konusunda zengin olan fare, elinizden kayıp gitmiyor ancak başparmağınız, kullanım sırasında üzerindeki iki düğmeyle temas halinde kalıyor. Fareyi denediğimiz birkaç gün boyunca bu düğmelere hiç yanlışlıkla basmadık, ancak bu tasarımdan hoşlanmayanlar da olabilir. Fareyi avucunuz yerine parmaklarınızla kavrıyorsanız, düğmelere yanlışlıkla basabilirsiniz.

Fareyi avucuyla kavrayanlar için her şey daha güzel çünkü yüksekliği ayarlanabilen avuç içi desteğiyle birlikte cihaz, elinizin yükünü kısmen alıyor. Avuç içi desteğinin fotoğraflarda gördüğünüzden biraz daha küçük bir sürümü de kutudan çıkıyor.

Farenin sağ tarafındaki "keskin nişancı düğmesi" fareyi hareket ettirirken rahatça kullanılabiliyor. Dört LED ışığından oluşan DPI göstergesi, fare çarkının hemen altındaki düğmeyle ayarlanabilen DPI durumunu gösteriyor. DPI değerleri, farenin yazılımı üzerinden düzenlenebiliyor.

İşlevler

İşlevler

Cougar 700M, üst seviye farelerde görmeye alıştığımız, telefonları andıran bazı özelliklerle geliyor. 32-bit ARM Cortex-MO işlemciye sahip fare, 512K'lık bir dahili hafızaya ve 8200DPI ADNS-9800 lazer sensörüne sahip. 5.1m/sec (150 ips) izleme hızı sunan fare, 1000Hz'lik bir polling oranına, 12000fps kare oranına, 30G maksimum hızlanmaya sahip.

Fare oyunlarda son derece akıcı bir performans sunarak beğenimizi kazandı. Fareyi ne kadar hızlı hareket ettirirseniz ettirin, hareketiniz lazer tarafından kusursuza yakın bir biçimde algılanıyor. Elbette bu, fareyi cam yüzeyler üzerinde kullanmadığınız sürece geçerli. Şunu da söylemek gerekiyor ki, son zamanlardaki üst seviye lazerli fareler arasındaki farkı görmek, zaten pek mümkün değil.

Fareyi USB portuna takar takmaz, herhangi bir sürücü yüklemeden kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Cougar'ın yazılımının kullanımı ise gayet kolay ve düğmeler için makrolar oluşturmanıza, Sniper DPI ayarını değiştirmenize, farklı modlar arasında geçiş yapmanıza izin veriyor.

Özetle

Cougar 700M Superior, rakip üst düzey farelere kafa tutacak kadar iyi bir fare. Yine de ayarlanabilir yükseklik, açık tasarım gibi özelliklerin size göre olup olmadığını, fareyi deneyerek görmenizi tavsiye ediyoruz. Tutuş konusunda fareyi çok beğenebileceğiniz gibi kavrayışı yeterli bulmayabilirsiniz. Bunu aştıktan sonra farenin biraz yüksek olan fiyatı sizi rahatız etmiyorsa, Cougar 700M Superior'ı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Kimler Almalı

Fareye önem veren oyun tutkunları, farklı görünen bir fare arayanlar.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cougar 700M Superior
Ürün Markası Cougar
CHIP Online Notu
89
Çözünürlük 8200 DPI'ya kadar ayarlanabilir
Sensör ADNS 980
İşlemci 32-bit ARM Cortex-MO
Polling oranı 125 Hz - 1000 Hz arası
Tracking hızı 5,1m/saniye (150 ips)
Maksimum hızlanma 30G
Dahili hafıza 512KB
Kaydırma çarkı ALPS encoder
Programlanabilen düğme sayısı 8
Profil sayısı 3
Switch'ler OMRON
Ağırlık 110 gram
Ek ağırlıklar 4 x 4,5 gramlık ağırlık
Okuyucu Yorumları