Cougar Phontum Oyuncu Kulaklığı Ne Kadar İyi

Cougar'ın yeni oyuncu kulaklığı Phontum'u denedik, dinledik. İşte yorumlarımız.

Cougar Phontum İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Yeterli ses kalitesi
  • Kablo yapısı, telefonla kullanmayı kolaylaştırıyor
  • İnce ve kalın tür kulak minderleri
  • Müzik tutkunları daha detaylı ses isteyecektir

Cougar'ın zengin oyun aksesuarları arasında mekanik klavyeler, fareler, PC kasaları, güç kaynakları ve kulaklıklar var. Bugün ise size ilginizi çekebilecek bir ürünü, Cougar Phontum oyun kulaklığını anlatmak istiyoruz.

Kulaklık, "Gerçek Oyuncular İçin Gerçek Donanım" gibi iddialı bir reklam cümlesiyle geliyor. Cougar Phontum kabloyla bağlanan, geleneksel bir kulaklık ve Bluetooth gibi bir kablosuz bağlantı seçeneği sunmuyor. Başlamak için 3,5mm'lik kulaklık jakını bağlamanız yeterli. Kulaklıkla birlikte herhangi bir ek yazılım geliyor ve RGB ışıklandırma da yok. Yani bu yeni kulaklıklar, oldukça basit bir yapıya sahip.

Henüz Türkiye'de satışa sunulmayan kulaklığın yurt dışı fiyatı, 50 dolar civarında.

Kulaklığın sunduğu 20Hz - 20Khz frekans tepkisi, insan kulağının duyabileceği frekansları kapsıyor. Bunun yanında Cougar, kulaklığın 53mm'lik driver'ları, grafen tabanlı diyaframla destekleniyor. Kulak üstü kulaklıkların en az 40mm'lik driver'a sahip olması gerektiğini düşünürsek bu iyi bir başlangıç noktası.

Kutudan Çıkanlar ve Özellikler

Kutudan Çıkanlar ve Özellikler

Phontum, kutusunu açmadan önce açtıktan sonra bir "Cougar ürünü" olduğunu gösteriyor. Turuncuya sıkça rastladığımız kutu ve tasarım, bu rengi süslü göstermeden kullanmayı başarmış. Kutuyu açtığınızda işinizi görecek birkaç şeyin düzenle yerleştirildiğini görüyorsunuz.

Kutudan kulaklığın üzerindeki kabloya ek olarak, kulaklığın kablosunu ikiye ayıran (kulaklık ve mikrofon için) daha uzun bir kablo çıkıyor. Örgülü kablo çok yüksek kalitede görünmüyor ancak çok çabuk hasar görecek gibi de durmuyor. 1,8 metre uzunluğundaki bu kablonun üzerinde bir ses seviyesi düğmesi ve mikrofon sesini kapatmaya yönelik bir düğme bulunuyor. Kulaklığın mikrofon parçası, kulaklık üzerine kolayca takılıp çıkarılabiliyor. Mikrofon kolayca istediğiniz şekil aldığı için onu çıkarmak yerine yukarıya kaldırmak da iyi bir çözüm.

Kutunun içinden çıkan ek kulaklık başlıkları, "varsayılan" başlıklara göre daha ince. Bu sayede Phontum'u dışarıda kullanmak isterseniz, onu daha taşınabilir ve küçük bir hale getirebiliyorsunuz.

Kulaklığın özellikleri kısaca şöyle sıralanıyor:

Kulaklık

  • Driver'lar: 53mm
  • Frekans tepkisi: 20Hz -> 20Khz
  • 1Khz'te hassasiyet: 98dB ± 3dB
  • 1Khz'te empedans: 32ohm +/- %15
  • Kablo uzunluğu: 1.2m + 1,8m ayrılabilen kablo
  • Bağlantı türü: Ayrılabilen kablo, 3,5mm bağlantı

Mikrofon

  • Tür: Gürültü Engelleyici Kondensör (Tek yönlü gürültü iptal etme)
  • Frekans: 100Hz -> 10Khz
  • 1KHz'te hassasiyet: -45dB ± 3dB
  • Empedans: 2.2k ohm

Yakından Bakış

Yakından Bakış

Kulaklığın başlıklarının oldukça büyük olduğunu fark etmişsinizdir. Cihaz bu sayede kulağınızda uzun süren oyun oturumlarınızda sizi fazla yormuyor. Oval şekliyle kulağınızda tam oturan Cougar Phontum, yan taraflarından yükseklik ayarı yapmanıza izin veriyor ve dışarıdan gelen sesleri de belirli bir düzeyde izole ediyor. Kulaklığı kullandığımız birkaç hafta süresince onu bir kenara bırakmadığımızı ve ister oyun olsun, ister müzik dinlemek, herhangi bir sorun yaşamadığımızı belirtelim.

Yine de kafanızı kaplayan bu tür büyük kulaklıklar, daha küçük başlıklı kulaklıklara kıyasla rahatsız edici olabiliyor. Ancak bu, Phontum'a has bir sorun değil. Phontum, kafanıza belirli bir baskı uyguluyor ancak dikkat ettiğinizde görüyorsunuz ki bu baskı ne gereğinden fazla, ne de az.

Pratik Kablo Yapısı

Pratik Kablo Yapısı

Kulaklığı 1,2 metrelik makul uzunluktaki kablosu sayesinde oyun oynamadığınız zamanlarda telefonla rahatça kullanabiliyorsunuz. Phontum'u PC'nizin mikrofon ve ses girişine bağlayabilmek için ek kabloyu kullanmanız gerekiyor; böylece kabloyu da uzatmış oluyorsunuz.

Bu noktada önemsiz de olsa bizi biraz endişelendiren bir noktayı atlamak istemiyoruz. Kulaklığın ses iletimini yapan şerit kablolar, fotoğraflarda da görebileceğiniz üzere kulaklığın iskeletinden biraz uzakta. Bu nedenle kulaklığı elinize alırken yanlışlıkla şerit kabloyu sıkmamaya dikkat etmenizde fayda var. Yine de bu kablonun sert olduğunu ve dayanıklı göründüğünü, bizim yanlış tutuşlarımıza dayandığını söyleyelim.

Ses Kalitesi

Ses Kalitesi

Oyunu en çok Fortnite: Battle Royale ile test ettik (henüz bıkmadık). Kulaklığın tiz sesleri yeteri kadar detaylı verdiğini; üst katta sizi arayan oyuncunun ayak seslerini vermekte, yani baslarda da tatmin edici olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Arabaları kazmayla parçalarken, ağaç keserken veya duvarları kırkarken kulağımıza ulaşan sesler, her zaman dengeli, gerektiği kadar tok ve kulak tırmalamaktan uzaktı.

Phontum'un en düşük ses seviyesinden en yükseğine kadar seste bozulmaya yol açmaması, beğenimizi kazandı. Bunun yanında kulaklığın çok yüksek ses seviyelerine rahatça çıkabildiğini de gördük.

Benzer performansı müzikte de elde ettik. İster keman veya piyanonun ağırlıklı olduğu klasik müzikler olsun, ister gitarların konuştuğu rock müzik, kulaklık bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Orkestra ile çevrildiğinizi hissetmek, cılız kulaklıklara kıyasla müthiş bir his. Ancak her enstrümanı ince detaylarıyla duymayı seven bir müzik tutkunuysanız, Phontum sizin için doğru kulaklık olmayabilir.

Mikrofonla yaptığımız kayıtlarda sesin temiz ve net biçimde kaydedildiğini gördük. Ses kalitesinin bu fiyat seviyesindeki bir ürün için fazlasıyla yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte daha üst düzey ses kaydı yapmak isteyenlerin ayrı bir USB mikrofona ihtiyacı olacaktır.

Özetle

RGB, dijital kontroller gibi "fazlalıklara" sahip olmayan Cougar Phontum, 50 dolarlık fiyatı için mükemmel bir ses deneyimi sunuyor. Yeterince derin, adeta hiç bozulmayan ve temiz bir ses, Phontum'un size vereceği şeylerden ibaret. Kulaklık bu sırada kulağınızdan kayarak veya dışarıdaki sesleri alarak sizi rahatsız da etmiyor. Yaklaşık 1 ay boyunca kesintisiz kullandığımız Phontum, muhtemelen kılı kırk yaran bir müzik tutkununu tahmin etmeyecektir. Ancak bu tür bir kullanıcı, zaten oyunculara yönelik 50 dolarlık bir kulaklığa bakmamalı.

Tabi, kulaklığın turuncu rengi ciddiyeti bozmadan yerinde kullanan güzel görünümünü atlamak haksızlık olur. Kullandığımız süre boyunca Phontum Cougar'dan hiçbir şikayetimiz olmadı, bu yüzden size gönül rahatlığıyla tavsiye ediyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cougar Phontum
Ürün Markası Cougar
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları