HITZ MA2300 testteydi.

Canlı renkleri ve müzik keyfini destekleyen yapısıyla dikkat çeken HITZ MA2300'ü test ettik!

CHIP Online Notu 85
  • Canlı renkler
  • Konfor
  • Hafif yapı
  • Ses performansı
  • Ses kontrol tuşları yok
  • Bombeli yastıklar rahatsız edici bulunabilir

Müzikseverlere başarılı cihazlar sunan Creative, yeni bir kulaklık setiyle test merkezimize konuk oldu. Bu modeliyle kullanıcılara farklı renk seçenekleri sunan Creative, böylece müzikseverlerin tarzını yansıtmasına olanak tanıyor.

Bugün inceleyeceğimiz Creative kulaklık modeli HITZ MA2300. Kulak üstü sürücülerin son dönemde oldukça moda olduğu aşikar. HITZ MA2300 de bu modayı takip ediyor. Üzerinde bir mikrofon bulunduran kulaklık, mobil ortamlara da uygun. Böylece cep telefonunuza gelen çağrıları da cevaplayabileceğiniz HITZ MA2300, peki başka neler sunuyor?

Canlı renkler

Farklı renk seçeneklerine sahip olan HITZ MA2300, incelediğimiz modeliyle beyaz renkli. Ayrıca kırmızı, mavi ve siyah renkli modelleri de mevcut olan kulaklığın tasarımı oldukça konforlu görünüyor. 30 mm'lik sürücüleriyle kulağa tam olarak oturan set, kulak yastıklarıyla rahatlık sunuyor. Bombeli bir yapıda olan kulak yastıkları, böylece kulağa tam olarak yaslanıyor. Bu yapıda tasarlanmasıyla ses izolasyonunu maksimuma taşımayı hedefleyen geliştiriciler, bunda gayet başarılı olmuşlar. Yaptığımız testlerde kulaklığın sesi iyi bir şekilde izole ettiğini gözlemledik. Kulak çevresini çok sıkmayan kulaklık, diğer yandan ses izolasyonu uğruna kulak çevresinde hiç boşluk bırakmamasıyla bazı kullanıcılar tarafında da beğenilmeyebilir elbette.

Kulaklık ağır değil. 138 gram gayet makul. Böylece uzun kullanımlar sonrası rahatsız olacağınızı düşünmüyoruz. 1.2 metrelik kablo da oldukça uygun, ne uzun ne kısa. Kablo yapısıyla da karışıklıkları da engelleyen kulaklık, kablosu üzerinde bulundurduğu mikrofon ve tuş sayesinde cep telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabilmenizi de sağlıyor.

Müzik keyfi

Ses kalitesiyle gayet beğendimiz HITZ MA2300, genel kullanıcılar için kullanışlı bir seçenek. Ses izolasyonunu iyi kotarmasıyla dinlediğiniz çevre gürültülerden arınmanızı sağlamasının yanı sıra sürücülerin kalitesiyle de müzikten keyif almanızı sağlıyor. Kulaklığı farklı müzik tarzlarında denedik, sonuç başarılıydı.

Diğer yandan müzik dinlerken gelen çağrıları da kablo üzerindeki kontrol birimiyle kulaklığa alabiliyorsunuz. Mikrofonuyla da iyi performans gösteren set, temiz bir görüşme yapabilmenizi sağlıyor. Ancak kontrol birimiyle ses kontrolü yapamıyorsunuz. Buraya ses ayarı için ek butonların konumlandırılması iyi olurdu.

Özetle

Creative HITZ MA2300'ü oldukça beğendiğimizi söyleyebiliriz. Hoş tasarımı, yormayan yapısı, ses konusunda iyi performans göstermesiyle genel müzikseverler tarafından beğenilecektir. HITZ MA2300'ün fiyatı ise 129 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Müziği konfordan ödün vermeden dinlemek istiyorsanız HITZ MA2300'ü tercih edebilirsiniz. Ağır olmaması ve başı çok sıkmamasıyla iyi bir seçenek.

Alternatifleri

Creative'in HITZ ailesinde farklı modeller de bulunuyor. HITZ MA2600 ve HITZ MA2400 bunlardan bazıları. Eğer kulak içi modelleri tercih ediyorsanız yine HITZ MA350'yi inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Creative HITZ MA2300
Ürün Markası Creative
CHIP Online Notu
85
Sürücüler 30 mm
Frekans Tepkisi 15 Hz - 20 kHz
Kablo Uzunluğu 1.2 metre
Bağlantılar 3.5 mm
Ağırlık 138 gr.
Okuyucu Yorumları