Yüksek kapasiteli küçük dev

Creative dijital eğlence alanında çok ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor. Ses kartı dendiği vakit ilk akla gelen ve vazgeçilmez isimlerden biri olan Creative, farklı ürün grupları ile bu başarısını çoğaltmaya kararlı olduğunu ortaya koyuyor; bunun için de özellikle ses kategorisine eğiliyor.

Creative Muvo2 İnceleme
CHIP Online Notu 85

Bu alandaki ürünlerin başında da özellikle taşınabilir müzik çalarlar geliyor.Hatırlayanlar çıkacaktır, Creative ilk olarak Nomad serisi ile büyük ilgi toplamıştı.Ardından da 6 GB kapasiteli Jukebox ürünü ile bu ilgiyi sürdürmüştü. Bu sayede başlayan MP3 çalar furyası günümüze kadar, gittikçe de ivmelenerek sürmeye devam etti. O zamanlar taşınabilir MP3 oynatıcılar 32, hatta 16 Mbyte’lık kapasitelere sahipti, şimdilerdeyse bu rakamlar GB mertebesine ulaşmış durumda. Creative’in son iddialı ürünü olan Muvo2 gibi. Evet lafı daha fazla uzatmaya gerek yok. Muvo2 inceleme altında.Muvo2 ilk olarak yüksek kapasitesi ile ilgi çekiyor. Üründe 4 GB’lık bir Compact Şash Type II MicroDrive kullanılmış, ya-ni yüksek kapasitenin yanı sıra veri güvenliğini de elden bırakmayan mikro formatta bir sabit disk. Bu, Creative için de bir ilk ve daha önce MP3 çalara MicroDrive entegre eden başka bir üretici olmadı. 4 GB’lık MicroDrive, 64 saat kesintisiz müzik için yeterince yere sahip.Büyük boyutlu dosya transferleri için birebir çözüm4 GB, MP3 formatında yaklaşık 1050 adet (WMA: 2100) parça anlamına geliyor. Tabii bu ürünü sadece müzik dinlemek için kullanmak istemeyen, büyük boyutlu dosya transferlerinde kullanmayı düşünen kullanıcılar da olabilir. Muvo2 ile bu da sorun olmaktan çıkıyor, çünkü USB 2.0 arayüzü büyük boyutlu dosyaların anında kopyalanabilmesine izin veriyor. Ürünü tanıtmak için herhangi bir yazılım yüklemenize gerek duyulmaması da oldukça hoş. Windows 2000 ve XP bu ürünü bir sabit disk olarak tanıyor. Bu sayede Muvo2’yi istediğiniz PC’ye bağlayıp dosya transferi gerçekleştirebiliyorsunuz. Yalnız ürünün Mac kullanıcılarına hitap etmediğini, hatta uyumsuz olduğunu söylemeliyiz.14 saat çalışma sağlayan kendine özgü pilOldukça ergonomik bir yapıya sahip olan Muvo2 gömlek cebinize sığacak kadar küçük ve hafif. İşçiliğinin de oldukça başarılı olduğunu söylemeliyiz. Üzerinde bulunan LCD ekranı dosyaları ve parçaları görüntüleyebiliyor. Birçok ayarı cihazın üzerinde bulunan iki tuş ile yapmanız gerekiyor. Yalnız LCD ekranı aydınlatmalı olmasına rağmen, yalnızca 3 satır genişliğinde olması birçok kişi için problem oluşturabilir düşüncesindeyiz. 14 saat dayanabilen Lityum İyon pile sahip olan Muvo2, maalesef yalnızca kendi pilleriyle çalışıyor. Bu yüzden pil bittiğinde bakkaldan ince veya kalem pil alıp müzik keyfinize devam edemiyorsunuz.

Özetle

Müzik arşivinizi her zaman yanınızda bulundurmanızı sağlayan Muvo2, bu arşivi taşımakla kalmıyor, aynı zamanda erişmenize de olanak tanıyor. Ürünün başarılı bir ergonomiye ve oldukça iyi bir ses kalitesine sahip olduğu bir gerçek. Ayrıca birlikte verilen kulaklık da kaliteli ses sağlıyor. Yazılım desteği kesinlikle Creative’e yakışır tarzda. Ürünün bir diğer artısı da beraberinde biri kısa biri de uzun olmak üzere iki adet USB kablosunun çıkması. Yalnız şarj işleminin birlikte verilen adaptör ile gerçekleşmesi kablo kalabalığına yol açıyor. Ayrıca kontrollerin sadece cihaz üzerinde olması, yani bir kablo kumandanın verilmemesi de ilginç. Yine de gerek kalitesi gerekse de ergonomisiyle yüksek kapasiteli ve taşınabilir MP3 çalarlar arasında sağlam bir yer edineceğini düşünüyoruz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Creative Muvo2
Ürün Markası Creative
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları