En gerçekçi 7.1 çevresel ses deneyimi.

Profesyonellere hitap eden SBX Pro Studio uygulaması sayesinde kendinize göre özelleştirilebiliyor.

CHIP Online Notu 92
  • Malzeme ve ses kalitesi
  • SBX Pro Studio yazılımı
  • USB kablo
  • Seyahat kullanımına uygun değil.

Creative son dönemlerde Sound Blaster ailesindeki Tactic 3D kulaklıklarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Rage model adına sahip olan kulaklığın hem kablolu, hem de kablosuz seçenekleri var. Tek fark bağlantı standardı ve kablosuzluk mutlaka önemliyse ne mutlu ki iyi bir kulaklık daha seçenekler arasına ekleniyor. Kablolu modelde hoşumuza gidense bağlantı tipinin isteğiniz doğrultusunda belirlenebilmesi. Normal şartlarda USB arabirimi üzerinden bilgisayara bağlanabilen kulaklığı 3.5 mm'lik bağlantıyla da kullanabilirsiniz. Böylece kulaklık bilgisayara mahkum kalmıyor ve yanınızda taşıdığınız mobil cihazlarınızla da kullanabiliyor. Dahası sökülebilir bir mikrofon içerdiği için sesli görüşmelerinizi de gerçekleştirebileceğinizi hesaba katmayı unutmayın.

Creative S.B. Tactic 3D Rage'in malzeme kalitesi oldukça yüksek. Tasarımda siyah ve koyu kırmızı renkler ağırlıkta. Taç kısmının oldukça sağlam bir malzemeden üretildiğini söylemeliyiz. Böylece kulaklığın size uzun süre eşlik edeceği garantilenmiş oluyor. Kafaya ve kulak çevresini kapatan yastıklar da bir hayli rahat. Kafa ayarı için uzayan aksam metal malzemeyle desteklendiği için kulaklığın sağlamlığı bir adım daha yükseliyor. Kolay taşınabilmesi için sürücüleri içeren yapıların dönebildiğini de belirtelim. Taşınabilir çantasının ön gözünde Creative S.B. Tactic 3D Rage'i kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Sol sürücüde bir ses ayarı var ancak USB arabirimi devredeyken çalışıyor. Her ne kadar tekerlek gibi sunulmuş olsa da ses seviyesini dijital olarak ayarladığından kullanımı için USB arabirimi şart. 3.5 mm'lik arabirimle kullanımda ses kaynak üzerinden ayarlamanız gerekli. Mikrofon ses kesme tuşu ve kablo bağlantıları da sol sürücü üzerinde bulunuyor. Sağ sürücüde ise kayda değer bir detay olmasa da her iki sürücüyü ilgilendiren önemli bir noktanın üzerinde durmamız gerekiyor. Kulaklıkla beraber gelen yazılım sayesinde sürücülerin dış tarafında bulunan Sound Blaster logolu alanları aydınlatabilirsiniz. SB Prizm olarak adlandırılan özellik sayesinde özellikle takım oyuncularını birbirinden ayırabilmek için son derece faydalı. 16 milyon renk tonu üzerinden ayarlama yapabilirsiniz. Yine USB arabirimini kullanmak zorunda olduğunuzu belirtelim.

Kulaklıktan teknik olarak da bahsedelim. 50 mm'lik sürücülere yer verilmesi piyasa standartlarının üzerinde ve kendisini doğrudan ses kalitesi olarak belli ediyor. Belirtilen frekans aralığı 20 Hz ve 20 kHz. Sanal olarak 7.1 ses üretebilen Creative S.B. Tactic 3D Rage görevini oldukça başarılı şekilde yerine getiriyor. PC veya Mac ortamı fark etmeksizin kulaklığı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle kutudan gelen USB kabloya hayran kaldığımızı söylemeliyiz. Son derece sağlam ve örgü malzeme ile kaplı. Kopma veya zamanla hasar görme şansı diğer kablolara göre son derece az. USB arabirim kablosu Micro B standardında ve diğer birçok cihazınız için de kullanılabilir.

Creative S.B. Tactic 3D Rage'i rakiplerinden ayıran en önemli özelliğiyse SBX Pro Studio yazılımı. Yazılım sayesinde gerçekleştirebileceğiniz ince ayarlarla günümüzün en üst seviye 7.1 ses performanslarından birini elde edebilir, berraklık oluşturabilir, basları artırabilir, diyalog seslerini netleştirebilir, uygulama içindeki ses seviyesini koruyabilir ve ses değişimleri sağlayabilirsiniz. SBX Pro Studio uygulaması bile Creative S.B. Tactic 3D Rage'i tercih etmek için başlı başına bir neden.

Özetle

Creative S.B. Tactic 3D Rage iyi bir kulaklık. Her ne kadar USB arabirimiyle kullanılmak üzere geliştirilmiş olsa da 3.5 mm desteklemesi önemli bir avantaj ama bize göre ev veya ofisin dışında büyüklüğü nedeniyle kullanıma pek uygun değil. Taşınabilirlik sorunu olmayan üründe gerçekten olması gerekenden fazla özellik var ve ses kalitesi birkaç kat daha pahalı ürünlerdeki kadar doyurucu. Bir oyuncu olmasanız bile Creative S.B. 3D Rage tüm beklentilerinize cevap vermeyi başaracaktır.

Alternatifleri

Sunduğu tüm özellikler açısından ele alındığında Creative S.B. Tactic 3D Rage'in benzer bir rakibi yok. Yakın fiyatlı modellere baktığımız zaman da Creative S.B. Tactic 3D Rage'in çok daha mantıklı olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Creative S.B. Tactic 3D Rage
Ürün Markası Creative
CHIP Online Notu
92
Bağlantı USB / 3.5 mm
Sürücüler 50 mm
Frekans Aralığı 20 Hz - 20 kHz
Mikrofon Var (Sökülebilir)
Okuyucu Yorumları