Dark Smart Watch'u inceliyoruz.

Akıllı saatler arasında farklı bir seçenek olarak yer alan Dark Smart Watch'u inceliyoruz.

CHIP Online Notu 69
  • Telefon görüşmesi mümkün
  • Metalik tasarım
  • Tizen arabirimi
  • Arama yapabiliyor
  • Kamera var
  • Fiyatı daha uygun olmalıydı
  • Fark yaratmıyor
  • Pil ömrü

Akıllı saatler son zamanlarda bir hayli moda ve artık yeni saat almak isteyen kullanıcılar genellikle tercihlerini bu yönde kullanıyorlar. Daha önce pek çok akıllı saati kolumuza taktık ve inceleme fırsatı bulduk. Bunlar arasında Samsung Gear S ve Sony SmartWatch 3 gibi üst gömlek modeller varken elbette orta segment olarak da nitelendirebileceğimiz bütçe dostu modeller de kategoride kendine yer buluyor. Bugün elimizdeki Dark Smart Watch SW04 akıllı saati de bu alanda kendine yer bulan modeller arasında.

Metalik tasarım

Yine kısa bir süre önce Quadro markasının akıllı saati Smart Watch S71'i incelemiştik hatırlarsanız. Dark Smart Watch SW04 de Quadro'nun S71 modeline büyük ölçüde benziyor. Hatta aslında daha çok Samsung'un Galaxy Gear 2 modeline benzediğini söylemek daha doğru olacak, zira Quadro da S71 modelinde Gear 2 modelinin tasarımını kullanmıştı. Dark'ın Smart Watch SW04 modeli ise genel hatlarıyla Gear 2'nin tasarımını ve işletim sistemini bizlere sunan bir model.

Saatin çerçevesi metalik bir tasarıma sahip. Plastik bir kayışla gelen saat, kelepçeli tasarımı bizlere sunuyor. Üzerinde 1.54 inç boyutunda bir ekran bulunduran saat, bu ekranla bizlere 240x240 piksel çözünürlük sunuyor.

Ekranın hemen altında fiziksel bir buton görüyoruz. Bu butonla ana sayfaya dönebiliyor ve saati açıp kapatabiliyorsunuz. Ekranın üzerindeyse küçük bir kamera var. Bu kamerayı kullanarak saat ile fotoğraf çekmek mümkün. Öte yandan arabirimde yer alan uzaktan kamera uygulamasını kullanarak cep telefonunuzla senkronize ettiğinizde telefonunuzun kamerasını da saat yoluyla kullanmak mümkün.

Tizen platformu

Tizen işletim sistemini kullanan Dark Smart Watch SW04, diğer akıllı saatlerde de gördüğümüz fonksiyonları bizlere sunuyor. Bunlar arasında nabız sensörü, adımayar, uyku monitörü gibi fonksiyonlar var. Ayrıca saatle telefonunuzun rehberine erişebiliyor ve telefonunuza bağlı olarak arama yapabiliyorsunuz. Bu da saati üzerinden telefonla konuşmak isteyenlerin ilgisini çekebilecek bir özellik.

Facebook, Twitter gibi sosyal medya bildirimlerinizi de takip edebileceğiniz bir saat olan Smart Watch SW04, bunun için önce uygulamasını indirmenizi gerektiriyor. Bunun için saatin arayüzünde görebileceğiniz QR kodu açıp, telefonunuza indirdiğiniz QR code uygulaması yoluyla ilgili yazılımı telefonunuza yükleyebiliyorsunuz. Ancak saat bu yönüyle de Quadro'nun S71 modelinden pek ayrılmıyor.

Genel kullanımı itibariyle çok fark yaratmayan Dark Smart Watch SW04, 350 mAh'lik bir bataryanın sahibi. Bu da bekleme süresiyle yaklaşık 6 gün civarı bir ömür sunmasını sağlarken, yoğun kullanımda pili çok çabuk tüketmeniz mümkün. Yaklaşık 3 – 4 saat aralığında pil tükenebiliyor. Elbette normal kullanımlarda ise 2 gün civarı bir performans alabilirsiniz. Ancak bu yine de kullanımı sınırlıyor. Saati şarj etmek içinse Samsung'dan aşina olduğumuz gibi bir şarj kitini kullanıyorsunuz. Bu kiti saatin altına yerleştiriyor ve ardından USB kablosuyla bataryayı doldurabiliyorsunuz.

Özetle

Dark Smart Watch SW04, çok fark yaratan bir model değil. Gear 2'nin özelliklerini uygun fiyatla sunmayı amaçlayan saat, üzerinde kamera bulundurması ve telefon görüşmesi imkanı sunmasıyla bu özelliklerinin olmadığı rakiplerinden ayrılıyor. Kalp sensörü, pedometre, sosyal medya takibi gibi uygulamaları da kullanan saat, tercihini akıllı saatten yana kullanmak isteyenler için yakından incelenmeyi hak ediyor.

Dark Smart Watch SW04'ün fiyatı 400 TL civarında. Fiyatı bir tık daha aşağıda olsa, tercih edilebilirliğini daha fazla arttırabilirdi.

Kimler Almalı

Dark Smart Watch SW04, Akıllı saate yüksek meblağlar ödemek istemeyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Dark Smart Watch SW04'e alternatif olarak Sony SmartWatch 2'yi rahatlıkla önerebiliriz. Zira Sony SmartWatch 2'nin fiyatı 469 TL civarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark Smart Watch SW04
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
69
İşletim Sistemi Tizen OS
Ekran 1.54 inç LCD (240x240)
Uyumluluk iOS, Android
Kamera 0.3 MP
Bağlantılar Bluetooth, microUSB
Batarya 350 mAh
Bekleme Süresi 6 güne kadar
Ağırlık 65 gr.
Okuyucu Yorumları