Dr. White İncelemesi

Diş temizliğine elektronik destek getiren Dr. White'ı inceledik.

Dr. White İnceleme
CHIP Online Notu 72
  • Fütüristik görünüm
  • Kolay kullanım
  • Kısa sürede sonuç vermesi
  • Uzun süreli kullanımlardaki etkisi henüz bilinmiyor

Pek çok sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de elbette teknolojiden önemli ölçüde faydalanılıyor. Bunun kişisel boyuta indirgenmiş örneklerinden biri olan Dr. White, ağız sağlığı noktasında bizlere hizmet etmek üzere geliştirilmiş bir cihaz oluyor.

Dr. White, tam olarak "akıllı diş beyazlatma cihazı" olarak tüketicilere sunuluyor. Diş temizliğini düzenli olarak yapan, ağız ve diş sağlığına gerekli özeni gösteren bireyler kadar, buna pek vakit bulamayanlar tarafından da kullanılabilecek olan Dr. White, kolay kullanımı ile diş fırçalamaya vakit ayıramamaya bahane bulmayı güçleştiriyor.

Ağızlık yoluyla çalışıyor

Ağızlık yoluyla çalışıyor

Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Dr. White, temel olarak ağzınıza yerleştireceğiniz bir cihaz. Beyazlatma işlemini, ucundaki LED ışıklarla gerçekleştiren cihaz, bunları çalışır duruma getirmek içinse elbette güce ihtiyaç duyuyor. Bunu ise bir akıllı telefon, tablet veya herhangi USB girişi olan bir cihazla çözebiliyorsunuz. Yani bilgisayar başındayken bile rahatlıkla cihazı kullanabiliyorsunuz.

Dr. White'ı kullanmak için herhangi bir uygulamaya veya ek bir cihaza ihtiyacınız yok. Ancak kuşkusuz bir beyazlatma jeli kullanmanız gerekiyor. Cihazın kutusundan 2 tüp beyazlatma jeli çıkıyor. Cihazı kullanmadan önce bu jeli ön dişlerinizin üzerine ince bir tabaka halinde sürüyorsunuz. Ardından Dr. White'ı telefonunuza, tabletinize veya bilgisayarınızın USB portuna bağlayıp çalışır hale getiriyor ve ağızlığı ağzınıza takıp 10 dakika bekliyorsunuz.

Cihaz, tüm dişlerden ziyade daha çok ön dişleri beyazlatma cabası içinde. O nedenle bu cihazı, günlük diş temizliğinize katkıda bulunacak ek bir çözüm olarak düşünebilirsiniz. Yani başlı başına bir çözüm değil kuşkusuz.

3D beyazlık teknolojisi

3D beyazlık teknolojisi

Firma tarafından verilen bilgiye göre cihazda, 16 LED mavi LED ışık ile 3D Beyazlık Teknolojisi kullanılıyor. Diş hekimlerinin kullandığı beyazlatma sistemi ile aynı teknolojiyi kullandığını söyleyen firma, Dr. White ile 10 gün içinde dişlerinizi eskisine nazaran beyazlatacağı iddiasında bulunuyor. Bizim kullanımımız sonucunda da bunda haklı olduğunu gördük açıkçası.

Evet, arada büyük fark görmüyorsunuz belki ancak 10 gün içinde eskisine nazaran daha beyaz ön dişlere sahip olmanız bu cihazla mümkün gibi görünüyor. "Gibi görünüyor," diyoruz, zira kullanım sonuçları, diş yapısından diş yapısına oranla değişim gösterebilir. Öte yandan elbette bu cihazı kullanırken, klasik diş temizliğini de ihmal etmemek gerekiyor.

10 günde, her gün sabah ve akşam kullanım sonucunda bir miktar beyazlama sağladığımız cihaz, muhtemelen uzun süreli kullanımda daha fark yaratır bir beyazlık elde etmemizi sağlayacak. Elbette yine tekrar etmekte fayda var: Bu cihaz, ağız ve diş sağlığı için başlı başına yeterli değil; sadece ek bir çözüm. Yine en doğrusu, 6 aylık diş doktoru kontrollerinizi ve diş fırçalamayı aksatmamanız olacak.

Özetle

Görünüm ve kullanım şekliyle oldukça fütüristik olan Dr. White, dişleri beyazlatma iddiasında kendi üzerine düşeni yapıyor. Uzun vadeli kullanımlarda sonuçlarını bizler de merak ediyoruz. Elbette az önce de belirttiğimiz gibi, Dr. White tek başına diş sağlığı için yeterli değil, öyle bir iddiası da yok. Bu cihaz, yalnızca daha güzel gülüşler için ön dişlerin daha beyaz görünmesini sağlama çabası içinde. O nedenle bu cihazı kullanın veya kullanmayın, yine 6 aylık doktor kontrollerinizi ve diş fırçalamayı ihmal etmeyin.

Dr. White'ı piyasada şu an 150 TL civarında bir fiyata bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Diş sağlığına dikkat etmesine rağmen beyazlığı yakalayamayan bireyler, dilerlerse bir de bu cihazı deneyebilirler.

Alternatifleri

En doğru alternatif kuşkusuz 6 aylık doktor kontrollerinizi ve diş fırçalamayı ihmal etmemeniz olacak.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dr. White
Ürün Markası Dr. White
CHIP Online Notu
72
Teknoloji 3D beyazlatma
LED 16 mavi LED
Enerji USB yolu ile
Bağlantılar USB, microUSB, lightning
Okuyucu Yorumları