Eufy RoboVac 11 İnceleme

Şahane bir robot: Her eve lazım Eufy RoboVac 11'i inceledik.

CHIP Online Notu 91
  • Etkili temizlik
  • Uzun temizlik süresi
  • Uzaktan kumanda ile kontrol
  • Düşük profil
  • Halı saçaklarına takılıyor

Hemen baştan söyleyeyim: Eufy RoboVac 11 geldiğinden beri evde artık elektrikli süpürge açmıyorum. Çünkü bu ufak cihaz, onun işini ele geçirdi ve geri verecek gibi de durmuyor. Peki, Eufy RoboVac 11 neler sunuyor, hemen yakından bakalım.

Süpürge işini ona bırakın

Süpürge işini ona bırakın

Eufy RoboVac 11, bir robot süpürge. Son dönemde ev elektroniğinin yükselen trendi olan bu minik cihazlar, büyük ve gürültülü elektrikli süpürgelere kafa tutuyorlar. Şimdi bu elbette pek çok kişiye inandırıcı gelmeyebilir, ancak denedikten sonra büyük oranda tatmin oluyor ve elektrikli süpürgenizi rafa kaldırıyorsunuz.

Önce RoboVac 11'i tasarımıyla biraz yakından tanıyalım. Zaten tasarımından bahsederken, yeteneklerine de göz atacağız.

RoboVac 11, pek çok muadilinden biraz daha küçük bir cihaz, özellikle düşük profilli olmasıyla önemli. 8 cm yükseliğinde olan süpürge, böylece mobilyaların altına rahatlıkla giriyor, yatak altlarını da temizleyebiliyor.

Tasarımıyla oldukça şık görünüyor. Yine benzerleri gibi daire şeklinde bir yapıya sahip olan RoboVac 11, üzerinde çok fazla detay taşımıyor; burada yalnızca bir güç butonu görüyorsunuz.

Elbette cihaz şarjlı yapıda ve bir şarj istasonu da kutu içinde bulunuyor. RoboVac 11, evinizin bir köşesinde bu istasyonda sizin onu çağırmanızı bekliyor. Bir yer kirlendiğinde veya genel temizlik yapılacağında onu ortalığa bırakıyor veya dilerseniz uzaktan kumandası yoluyla siz de uzaktan yönetebiliyorsunuz. Burada seçim size bırakılmış. İşi bittiğinde ise şarj istasyonuna yine kendisi otomatik olarak dönüyor.

Her evin robotu olmaya aday

Her evin robotu olmaya aday

Açıkçası RoboVac 11'i kullandığım süre boyunca fazlasıyla memnun kaldım. Cihaz evde her zeminde kendine yol buluyor. Eğer halıfleks değil de halı kullanıyorsanız, halılara rahatlıkla tırmanabilmesi önemli. Pürüzlü yüzeylerde rahat yol buluyor. Ayrıca eğer çift katlı bir evde yaşıyorsanız, merdivenden düşecek derdi de yok; cihaz kenara geldiğinde bunu fark ediyor ve geri çıkıyor. Ha, bu arada eğer evde saçaklı halınız varsa, RoboVac 11 bu saçaklara takılıyor; bunu söylemek lazım.

Şimdi, cihazda farklı temizleme modları yer alıyor. Otomatik dışında 5 farklı temizleme modu var. Bunlar kenar, spot, tek oda temizliği, manüel ve maksimum olarak belirleniyor. Maksimum, zaten adından belli, robotun yoğun çalışmasını istediğiniz alanlar için bu modu seçiyorsunuz. Kenar ve spot modlarında ise, cihaz mobilyaların kenarlarına doğru daha fazla odaklanıyor ve spiral şekilli bir temizleme yöntemine gidiyor ki bu yöntem özellikle geniş alanlar için uygun. Manüel modda cihazı uzaktan kumanda üzerinden siz yönetiyorsunuz, tek oda modu ise oda içinde tüm alanları temizlemesine yönelik.

RoboVac 11'in topladığı kirleri boşaltmak da oldukça kolay. Kenarındaki düğmeye basıyor ve kabı çıkartabiliyorsunuz. Bu arada robotun bu modeli 0.55L'ye kadar tozu tutabiliyor. Elbette daha yoğun parçacıklar çekerse, bu alan daha hızlı dolacaktır.

1000Pa'lık etkili emiş gücü

1000Pa'lık etkili emiş gücü

RoboVac 11, iyi bir temizlik sağlıyor. 1000Pa'lık emiş gücüne sahip olan cihaz, elbette nispeten daha çok ince tüylü halılarda iş görecektir. Derin tüylü halılarda da yine başarılı, ancak elbette geleneksel elektrikli süpürgeler bu gibi halı tiplerinde özellikle ev hanımlarının içine daha fazla sinecektir. Ben incelediğim sürede hem evde tüylü halılarda, hem de ofiste halıfleks üzerinde denedim, ikisinde de iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim.

Bu arada RoboVac 11'in şarjı 100 dakikaya kadar dayanabiliyor. Yani 1 saat 40 dakika gibi bir süre temizlik yapabiliyor bu robot. Bu da geniş bir evin halı temizliği için ideal bir süre. Robotun şarj olması ise birkaç saati buluyor; 300 dakika ila 360 dakika arasında tam kapasite şarj olabiliyor.

RoboVac 11 ile ilgili bir diğer değinmemiz gereken konu kuşkusuz ses olacak. 60dB gibi oldukça hafif bir sesle çalışan RoboVac 11, geleneksel elektrikli süpürgelerle kıyaslandığında elbette kulağa adeta devrim gibi geliyor. Yine de piyasada vakumlu robotlar arasında daha düşük sesli çalışan modelleri de görebiliyorsunuz.

Özetle

Açıkçası başta da söylediğin gibi RoboVac 11'i kullandığım süre boyunca fazlasıyla memnun kaldım. Pek çok kişi de memnun olacaktır kanaatindeyim. Yere bir şey döküldüğünde, günlük temizlik yapılacağında açıp ortaya bırakıyorsunuz, gerisini kendisi hallediyor. Ha, tabii ki derin ev temizliklerinde yine de elektrikli süpürgeler bir müddet daha hayatımızda olacak, orası kesin. Ancak gelecek kesinlikle bu tip kompakt cihazların.

Son olarak RoboVac 11'in fiyatını da değerlendirelim. Şu an RoboVac 11'i 1599 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu da muadilleri ile kıyasladığımızda oldukça uygun bir fiyat, zira benzer özelliklerdeki rakiplerini daha yüksek fiyatlara görüyoruz pazarda. Bu anlamda fiyat/performans noktası için de uygun bulduk. Bu anlamda yakından değerlendirmenizi öneririz.

Kimler Almalı

Geleneksel süpürgelerin çıkarttığı sesten bunalan ve süpürme işini yapmaktan daralanlar, RoboVac 11'i rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer RoboVac 11'den biraz daha güçlü bir vakumlu robot süpürge arıyorsanız, o halde RoboVac 11+ ve evcil hayvan sahiplerine özel RoboVac 11c Pet Edition modellerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Eufy RoboVac 11
Ürün Markası Eufy
CHIP Online Notu
91
Emiş Gücü 1000Pa
Ses 60dB
Toz Toplama Kapasitesi 0.55L
Çalışma Süresi 100 dakika
Şarj Süresi 300 – 360 dakika
Pil Kapasitesi 2600 mAh
Güç Tüketimi 25W
Yükseklik 8 cm
Okuyucu Yorumları