Salonunuza özel bir klavye / fare çözümü.

Gamepad olarak da kullanabilen, touchpad özellikli kablosuz bir klavyeye herkesin ihtiyacı var.

Everest KB-252W İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Oyunlara uygun tasarım
  • Türkçe karakter desteği
  • Aydınlatma da olabilirdi.

Bir dönem bilgisayarları salondaki büyük ekranlı televizyonlara bağlamak özellikle oyun ve yüksek çözünürlükteki filmlerin tadını daha fazla çıkarmak için gerekliydi. Sonrasında geliştirilen yeni platformlar sayesinde daha az yer kaplayan bilgisayarlarla da yüksek çözünürlükteki filmler izlenebilmeye ve çok yüksek kalitede olmasa da oyunlar oynanabilmeye başlandı. Aynı zaman zarfında belki de en az değişikliğe klavye / fare setleri uğradı. Herkes gibi biz de salonda kullanacağımız teknolojik ürünlerde standart bir klavye / fare seti olsun istemiyoruz. Kablosuzluk ilk kriter ve sonrasında bir uzaktan kumanda konforunda olması gerektiğin düşünüyoruz. Everest KB-252W tam da istediğimiz kategoriye giriyor ve salonunda teknoloji ürünlerini kullanmaktan hoşlananlara hitap ettiğine eminiz. Ürünü üstelik bilgisayarların haricinde akıllı televizyonlarla, yeni yeni yaygınlaşan Google Android'li TV kutularıyla ve oyun konsollarıyla da kullanabilmeniz mümkün.

Everest KB-252W, Türkçe karakterleri de bünyesinde barındırıyor. Eğer cihazlarınız için bir QWERTY klavye çözümünüz yoksa, hayatınıza büyük rahatlık kazandıracağını söyleyebiliriz. Nano boyutlarda bir alıcıya sahip olan ürünün enerji ihtiyacı iki adet AAA pille karşılanıyor ve piller kutudan geliyor. Alıcının yer kaplamayacak şekilde tasarlanmış olması önemli bir detay ve gerektiğinde ürünün altındaki küçük yuvaya takılarak taşınabiliyor. Ele tam anlamıyla oturacak şekilde tasarlanmış olan Everest KB-252W'nun sol üst tarafı ok tuşlarına ayrılmış. Bilgisayar veya cihazlarınızın menü kullanımında bir gamepad konforu sunacağına emin olabilirsiniz. Sağ taraftaki tuşlarsa özellikle medya oynatıcıların kontrollerini sağlamak adına düşünülmüş. Gerektiğinde oyun oynarken programlanarak size bir gamepad konforu sunmaya hazırlar. Ortadaki boşluk ise birçoğumuzun taşınabilir bilgisayarlardan tanıdığı touchpad. Touchpad sayesinde salonunuzda ek bir fare bulundurmanıza gerek kalmıyor. Hatta cihazınızı standart bir fareye kıyasla çok daha rahat şekilde kontrol edebileceğinize emin olabilirsiniz. Oyunculara da hitap etmeyi başaran Everest KB-252W'nun, her iki el için de işaret parmağı seviyesinde tetik tuşları var.

Bilgisayarla 2.4 GHz'lik radyo dalgaları ile iletişim kuran Everest KB-252W'nun 10 metre içinde kolaylıkla kullanılabildiğini belirtelim. Bluetooth desteğinin olmaması bazı cihazlarla eşleşme sorunu yaşamanıza neden olabilir ancak dert etmeye gerek yok. Ürünün üzerinde dört adet internet amaçlı, yedi adet multimedya amaçlı ve 11 adet de işletim sistemi / ofis amaçlı kullanılabilecek kısayolun olması son derece hoş. İlk başta da söylediğimiz gibi Türkçe karakter desteği atlanmamış. Belki bir aydınlatma özelliği olsa çok daha iyi olabilirdi.

Özetle

Eğer benzer bir ürün arayışındaysanız Everest KB-252W'nin sizi tatmin edeceğine emin olabilirsiniz. Salonunuzda bir daha standart klavye / fare setlerini aramayacağınıza emin olun. Söylediğimiz gibi aydınlatma özelliği de olsa tam olurdu ancak yine de söylemeliyiz Everest GB-252W, fiyatına göre oldukça başarılı bir seçenek.

Alternatifleri

Benzerleri var ancak Everest KB-252W, oyunculara da hitap ediyor ve Türkçe desteğini atlamamış. Gelişmiş bir klavye kadar üzerinde internet, multimedya ve işletim sistemi / ofis kısayol tuşu barındırıyor. Kesinlikle tercih edilmesi gereken bir ürün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Everest KB-252W
Ürün Markası Everest
CHIP Online Notu
78
İletişim 2.4 GHz (RF)
Klavye Türkçe QWERTY
Güç İhtiyacı 2 x AAA pil
Touchpad Var
Ek Tuşlar 22 Adet
Okuyucu Yorumları