Şimdi çok daha iddialı.

Efsanevi telefon güncellendi ve gözünü zirve noktasına dikmiş durumda.

CHIP Online Notu 94
  • Zengin multimedya özellikleri
  • Güçlü donanım ve başarılı tasarım
  • Piyasaya biraz geç çıktı

Akıllı telefon pazarında HTC'de sözü geçen markalar arasında. Firma geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu One X modeliyle hem ne kadar iddialı olduğunu ispatlamış, hem de iyi bir satış grafiği elde etmişti. Tüm üreticiler gibi son dönemde HTC de Windows Phone'a odaklanan firmalardan oldu ancak o ki eski yadigar Google Android işletim sistemli modellere verilen önem azaltılmamış. Son olarak gelen HTC One X+ şu anda firmanın en güçlü Google Android işletim sistemli telefonu olma özelliğine sahip ve rakip modellerin satışını sekteye uğratacak kadar güçlü. Dahası efsanevi One X modeliyle benzer yanlar çok ancak özellikler günümüzün rekabet şartlarına daha da uygun hale getirilmiş durumda.

Dışarıdan bakıldığında HTC One X+'ı kardeşinden ayırmak pek de kolay değil. Boyutlar ve kasa görünümü hemen hemen aynı ancak küçük değişimler var. Şöyle ki artık ekranın altında bulunan dokunmatik tuşlar kırmızı renkli bir aydınlatmaya sahip. Arka yüzde de kameranın çevresinde dönen çerçeve metalik kırmızı görünümde. Kırmızı rengin seçiminde elbette Beats Audio ses teknolojilerinin etkisi büyük. 134 x 70 x 8.9 mm'lik ölçülere sahip olan telefonun ağırlığı piliyle beraber 135 gram seviyesinde. Micro SIM standardı eski modelde olduğu gibi devam ettiriliyor. Arka yüzeyin kayma ve çizilme önleyici yeni bir kaplama malzemesi bulundurduğu da telefona dokunduğunuz anda hissedilmeye başlıyor. Unutmadan yeni ekranın 4.7 inç büyüklüğünde olduğunu ve Gorilla Glass 2 koruyucu malzeme ile kaplı olduğunu söyleyelim. Çizilmesi gerçekten çok güç.

Doğal olarak HTC One X+ güçlü bir telefon. NVIDIA'nın Tegra 3 platformuna sahip ve hem sistem, hem de grafik olarak tatmin edici sonuçlar ortaya koyuyor. Tercih edilmiş olan işlemci 1.7 GHz frekansa sahip ve dört çekirdekli. Kullanılan işletim sistemiyse Google Android 4.1.1. HTC Sense 4+ arayüzü yine mevcut ve böylece telefonu kullanmak daha da eğlenceli hale geliyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse akıllı telefon rekabetinde HTC One X oldukça güçlü bir modeldi ancak rakiplerinin sundukları karşısında zayıf kaldı. HTC One X için bir telafi, hatta meydanı rakiplere boş bırakmama girişimi demek daha doğru olur zira platform daha da güçlü hale getirilmiş, batarya güçlendirilmiş, dahili hafıza artırılmış (artık 64 GB) ve daha birçok teknik rötuş yapılmış. Telefonun ön tarafta bulunan kamerası 8.0 MP çözünürlükte. Daha üstün görüntü kalitesi için LED flaş ve düşük ışıkta performans yükselten BSI algılayıcı gibi özelliklere sahip. 28 mm geniş açı standardında bir lense sahip olan HTC One X+'ın diyafram değeri de f/2.0. Böylece düşük ışık koşullarında gerçekten iddialı değerler elde ediliyor. Hiç şüphesiz video kayıt çözünürlüğü de 1080p ve hatta ön kamerayla bile 720p çözünürlükte çekimler yapabilmek mümkün. Ön kamera da biraz elden geçirilmişe benziyor çünkü algılayıcı çözünürlüğü 1.6 MP'e yükseltilmiş ve bariz bir kalite artışı var.

HTC One X+'ın tam bir multimedya telefonu olduğunu tahmin etmek hiç zor değil Cihaz elimize geçtiği anda "keşke One X yerine doğrudan One X+ çıksaydı" demeden edemedik. Telefonda sunulan teknolojiler aslında birkaç ay öncesinde de vardı ancak şu an daha cömert davranılmış durumda. Firma kendine güvendiği için bir satış stratejisi olabilir mi bilemiyoruz. Ancak telefonun zirve noktasını hak ettiği kesin. Kullandıkça yeni özellikler keşfedecek ve One X+'ın size sunduğu yeniliklere şaşıracaksınız. Tek dokunuşla saniyede 4 dört adet fotoğraf çekimi yapabilen kamera profesyonel seviyedeki ürünleri aratmıyor. HTC'ye özel olarak geliştirilen Beats Audio ses sistemiyle telefon tam anlamıyla bütünleştirilmiş ve böylece başka hiçbir akıllı telefona benzemeyen bir ses kalitesi ortaya çıkıyor.

Özetle

HTC One X+ kesinlikle Google Android işletim sistemli telefonlar arasında en iyi seçeneklerden biri. Piyasa her ne kadar şu an Windows Phone 8'li telefonlarla meşgul olsa da HTC, sessizce Google Android arenasında rakiplerinin satışını kesmeyi hedefleyebilir. Eğer Windows Phone 8'lere baştan karşıysanız ve yeni tercihiniz Google Android'li bir telefon olacaksa HTC One X+ kesinlikle doğru bir yatırım olacaktır.

Alternatifleri

Windows Phone 8'li ürünlerin hepsi birer ciddi alternatif ancak kulvarlar farklı. Üstelik ürün çeşitliliği ve platform olgunluğu henüz yok. HTC One X+ Google Android'li bir ürün seçecekseniz listenizin en üst sıralarında olabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC One X+
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
94
İşletim SistemiAndroid 4.1.1
İşlemciNVIDIA Tegra 3 AP37
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiSuper LCD2
Ekran Boyutu4.7 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciULP GeForce 2
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera1.6 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Var
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi360:00 saat
Konuşma Süresi012:45 saat
Boyutlar69.9 x 134.4 x 8.9 mm
Ağırlık135 gr.
Okuyucu Yorumları