HyperX Alloy FPS RGB İnceleme

Sadece "hardcore" oyuncular için geliştirilmiş bir klavye olan HyperX Alloy FPS RGB'yi inceledik.

CHIP Online Notu 88
  • Kompakt tasarım
  • Çok yüksek oyun performansı
  • RGB aydınlatma
  • Çıkabilen kablo
  • Yazı yazmak için uygun değil
  • USB slotu sadece şarj için kullanılabiliyor

Klavyeler oyuncuların belki de en fazla kafasını karıştıran çevre birimleri. Membran, mekanik derken şimdi bir de yarı-mekanik ve opto-mekanik klavyeler sürülmeye başladı piyasaya. Alloy FPS RGB'nin hedefi ise çok net, hız ve hassaslık isteyen hardcore oyuncular.

HyperX'in daha önce Alloy Elite klavyesini incelemiş ve bayılmıştık hatırlanacağı gibi. Alloy FPS RGB ise gerek tasarım gerekse teknik açıdan hayli farklı bir model. Tasarım anlamında HyperX bu modelde mümkün olduğunda kompakt bir dizaynı tercih etmiş. Klavye o kadar ince ve şık ki ilk bakışta tam boy bir klavye değilmiş gibi gelebilir. Bu minimalist tasarımın altında ise gerçek bir hız canavarı yatmakta.

HyperX'in bu modelinde 70 milyon tuş basma ömürlü Kailh Silver Speed anahtarlar kullanılıyor. Bu ekstra hızlı anahtarlar sadece 1.1mm'lik aktivasyon aralığına sahip ve buna 40 gramlık çalışma kuvvetini de eklediğinizde tuşlar sanki dokunmatikmiş gibi hissediyorsunuz. Bunun oyunlarda verdiği hissin ne kadar harika olduğu konusunda bir şey söylememe gerek yok sanırım. Peki gündelik kullanımda nasıl? Tahmin edebileceğiniz gibi burada işler karışıyor. Oyunlarda performanslı kullanım için tasarlanan bu anahtarlar ile hayatımda yapmadığım kadar yazım hatası yaptım, halen de yapmaya devam ediyorum.

Bu arada NGenuity yazılımını kullanarak üç farklı ışıklandırma profilini klavyeye atayabilirsiniz. Alloy FPS RGB aynı zamanda çıkabilen bir kabloya ve üzerinde USB portuna sahip. Maalesef bu port sadece telefon şarj etmekte kullanılabiliyor ve bilgisayarınıza iki USB slotunun klavyeye atanmasına sebep oluyor.

Özetle

Kısaca, eğer gündelik işlerinizde kullanmayı düşünüyorsanız ve çok yazı yazan biriyseniz bu model size uygun değil. Eğer oyunlarda hız arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Ülkemizdeki satış fiyatı henüz belli olmayan ürünün yurt dışı fiyatı ise 109$ ve –şimdilik- Türkçe desteği ufukta gözükmüyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Alloy FPS RGB
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
88
Okuyucu Yorumları