HyperX Alloy Origins İnceleme

HyperX'in sade ve performanslı oyuncu klavyesi Alloy Origins'i inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Şık ve kompakt tasarım
  • Güzelce yuvarlanmış alüminyum gövde
  • Yüksek performans
  • USB slotu yok
  • Medya tuşları yok

Oyuncu klavyelerinin tasarım ve teknoloji anlamında sınırları zorlamaya başladığı ve her ay başka bir teknoloji ile karşımıza geldikleri malumunuz. Tüm bu karmaşadan bunalan ve tek istediği şık, performanslı bir klavye olan oyuncuları hedefleyen Alloy Origins de tam ismine uygun bir model oluyor.

İlk bakışta hayli sade gözüken klavye, pürüzlü bir alüminyum gövdeye sahip. Ön yüzeyde herhangi bir çıkıntı olmaması standart yükseklikteki HyperX Red tuşları ortaya çıkartmış.

RGB desteğine sahip olan klavyenin aydınlatması bir hayli parlak ve NGenuity yazılımı üzerinden de dilediğiniz şekilde programlanabiliyor. Bu yazılımın kullanımının maalesef çok rahat olduğunu söyleyemeyeceğiz. Bizce hala geliştirilmeyeihtiyacı var, onu da buradan söyleyelim.

Klavye üzerinde yer alan ve HyperX'in kendi tasarladığı HyperX Red tuşlar çizgisel bir işleyişe sahip, çalışma ağırlıkları 45 gram ve çalışma noktaları da 1.8mm. Bu açıdan bakıldığında çok tutulan Cherry MX Red tuşlardan bir miktar daha hassas olduklarını söylemek mümkün. Daha önce test ettiğimiz y,ne HyperX'in farklı bir klavyesi olan Alloy FPS RGB'deki Kailh SilverSpeed tuşlar kadar olmasa da yazı yazarken çok rahat ettik diyemeyiz açıkçası. Oyun konusu fazlasıyla tatmin edici belki ancak ana odak performans olduğunda, günlük kullanımda da böyle durumları göze almak gerekiyor.

Öte yandan 80 milyon tıklamaya kadar olan ömürleri ise oldukça uzun. Bu anlamda ise HyperX'in tasarladığı bu switch'leri oldukça beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Klayve göründüğünden daha ağır, 1.08 kg ve alüminyum gövdesi mükemmel bir şekilde yuvarlanmış. Köşeli hatlara sahip olmaması da klavyeye Premium bir hava katıyor doğrusu. Ayrıca klavye ayaklarının üç ayrı yüksekliğe ayarlanabiliyor olması da bir diğer artı katıyor klavyeye.

Bu arada son olarak sağ kısımdaki LED ekrandan ise Num Lock, Caps Lock ve Game Mode uyarılarına ulaşmanın mümkün olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Alloy Origins'in ülkemizdeki satış fiyatı henüz belli değil, yurt dışı fiyatı ise 110$. Biz biraz pahalı bulduk açıkçası, özellikle de medya tuşları ve USB portu gibi donanım zenginliklerine sahip olmadığını düşünürsek. Ancak klavyede geriye kalan her şey ise son derece başarılı. Özellikle oyuncuların beğeneceğini düşünüyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Alloy Origins
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları