HyperX Cloud MIX İnceleme

Bluetooth destekli yüksek performans kulaklığı HyperX Cloud MIX'i inceledik.

CHIP Online Notu 86
  • Yüksek müzik ve oyun performansı
  • Hem kablolu hem Bluetooth kullanım
  • Tatminkar arama kalitesi
  • Güçlü yapı ve rahat kulak yastıkları
  • 3.3 metreye kadar uzayabilen kablo
  • Fiyatı çok yüksek
  • HyperX AMP ses kartı pakete dahil değil

Takipçilerimizin bildiği gibi şimdiye kadar pek çok HyperX kulaklığını inceledik ve yine rahatlıkla söyleyebiliriz ki tamamı beklentimiz dahilinde veya üzerinde performans gösterdi. Şimdi HyperX karşımıza bizim test ettiklerim içinde en fazla beğendiğimiz ürünlerden biri olan Cloud Alpha ile aynı kasayı kullanan ve üzerine son derece zekice Bluetooth desteğini de ekleyen üst seviye bir kulaklıkla çıkıyor.

Cloud MIX, biraz önce söylediğimiz gibi Cloud Alpha'nın son derece dayanıklı gövdesini kullanan bir ürün ve HyperX'in kulaklıklarından alışıldığı üzere herhangi bir RGB ışıklandırmaya sahip değil. Eh, artık işin içine Bluetooth desteği de girdiğine göre bunun iyi bir seçim olduğunu söyleyebiliriz.

Cloud Mix'in gövdesi siyah renkte ve çelik kasa da son derece rahat olan 40 mm sürücüleri ve uzun kullanımlarda bile yormayan kulak yastıklarını destekliyor. ANC (Aktif ses kesme) özelliğine donanımsal olarak sahip olmayan Cloud Mix, kulağınızı güzelce saran ve hafızalı suni deriden yapılmış kulak yastıkları sayesinde dış sesleri büyük oranda kesmeyi başarıyor. Cloud MIX donanımsal olarak Stereo bir ürün ve eğer oyunlarda sanallaştırma deneyimini tercih ediyorsanız Windows Sonic desteğini aktif etmeniz gerekiyor. Kulaklığın üzerinde açma kapama / Bluetooth eşleştirme düğmesi, ses açma kapama düğmeleri ve bir de çok fonksiyonlu düğme bulunmakta. Bu düğmenin en sık kullanacağınız işlevi de telefonları cevaplamak olacak.

Ürünün iki ayrı kullanım modu mevcut, birincisi direkt olarak oyun modu diyebileceğimiz kablolu kullanım. Bu modda toplam 3.3 metreye (daha uzununu görmedik) kadar uzayabilen 3.5 mm jack ile bilgisayar, konsol ve telefonunuza bağlamanız mümkün. Uzun kablonun üzerinde bir ses kontrol kumandası var ve üzerinden mikrofonu açıp kapatabiliyor ya da ses seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Kablolu kullanımın elbette en büyük üstünlüğü kulaklığın bu modda çalışırken 10Hz-40Khz aralığında Hi-Res Audio patentiyle doğrulanmış yüksek kaliteli bir ses sunması. İster müzik dinleyin, isterseniz oyun oynayın, duymak istediğiniz tüm sesleri son derece net şekilde duyabiliyorsunuz. Takılıp çıkartılabilen ve Discord, Teamspeak, Skype ve Mumble'dan onaylı olan Boom mikrofon da denediğimiz tüm oyunlarda son derece başarılı bir performans gösterdi.

Bluetooth modunda ise akla gelen ilk sorular elbette kullanım süresi ve ses kalitesi. Bu modda boom mikrofonu kullanamıyorsunuz ancak. Zira kulaklığın üzerinde bir mikrofon daha var. Elbette oyunlarda kullanıldığında ses kalitesi dramatik derecede düşüyor ancak gerçek kullanım alanında, yani telefon cevaplamakta kullanıldığında performansı son derece başarılı. Sesiniz karşıya telefon netliğinde ulaşıyor ve çağrı kalitesi de beklenen standartlarda seyrediyor. Bluetooth modunda 20 saate kadar müzik dinleyebiliyorsunuz ve bu değer de kablosuz oyuncu kulaklıklarının üzerinde.

Özetle

Hem yüksek performanslı bir oyuncu kulaklığı, hem de günlük kullanımda yüksek verimle kullanılabilecek bir ürün hazırlamış HyperX. 266 gram ağırlığındaki kulaklık çok hafif olmasa da güçlü yapısı sayesinde bu eksiği kapatıyor. Biraz büyükçe evet ama metrobüste falan sırıtmadığını da belirtelim. 1500 TL'lik fiyatı ise maalesef yüksek. Bu da her iki kullanıma uygun olmanın üst seviye bir kulaklığa sahip olmanın bedeli maalesef.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Cloud MIX
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
86
Okuyucu Yorumları