Inca ITH-01 Type-C İncelemesi

USB-C portunu diğer portlara genişletmek için çevirici adaptör seçeneği Inca ITH-01'i inceledik.

CHIP Online Notu 88
  • Kompakt tasarım
  • Kullanım
  • Maliyet/fayda
  • Belirli bir eksisi yok

Dizüstü bilgisayarların daha kompakt bir hal alması mobil kullanımı destekledi kuşkusuz ancak bu defa da bağlantı çeşitliliğinden feragat etmeye başladık. Gerçi Apple kullanıcıları buna yıllardır alışıklar, fakat Windows ortamında çalışanların pek de karşılaşmadığı bir durum. Neyse ki çevirici adaptörler var ve kullanıcılar bu sayede tek bağlantı üzerinden diğerlerine de kavuşabiliyor.

Bugün elimizde bu ürünlerden Inca ITH-01 Type-C to HDMI / USB dönüştürücüsü bulunuyor. Bu cihazı dizüstü bilgisayarınızın bağlantısını genişletmek için kullanabileceğiniz gibi, USB-C portlu akıllı telefonunuzu monitöre veya televizyona yansıtmak için de kullanabiliyorsunuz. İkisi için de fazlasıyla kullanışlı bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz, zira biz kullandığımız süre boyunca fazlasıyla memnun kaldık.

Bir tarafında USB-C girişi, diğer tarafında ise USB-C, HDMI ve USB 3.0 portları sunan cihaz, böylece tek girişten 3 farklı giriş edinmenizi sağlıyor. Elbette piyasadaki tek ürün bu değil, benzerlerini de görebiliyorsunuz fakat fiyat olarak en iyi seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Muadilleri bundan daha pahalı seyrediyor. Bu arada Inca ITH-01'in fiyatının 149 TL olduğunu da belirtelim.

Type-C portu olan tüm cihazlarla uyumlu olarak çalışan adaptör, telefon, notebook veya masaüstü bilgisayarla kullanılabiliyor. Böylece telefonunuzdaki 4K içerikleri, 4K'lı bir televizyonda tam çözünürlükte izleyebiliyor, akıllı telefonunuzdaki oyunları büyük ekranda oynayabiliyorsunuz. Oyun oynarken üzerindeki USB'ye bir fare de bağlayabilirsiniz elbette; bu noktada seçim sizin. Cihazı farklı senaryolarda kullanabiliyorsunuz. Özellikle bağlantı girişleri az yeni dizüstü bilgisayarlar için fazlasıyla kullanışlı olacaktır kanaatindeyiz.

Özetle

Sonuç olarak Inca ITH-01 iyi bir çevirici adaptör. USB-C bağlantısını HDMI, USB 3.0 ve USB-C'ye çoğaltan cihaz, işini iyi şekilde yerine getiriyor; iyi bir köprü vazifesi görüyor. Elbette piyasada bu ürün tek değil, ancak maliyet/fayda noktasında avantajlı duruyor. Tabii ki 3 giriş değil de, sadece HDMI istiyorsanız, ona uygun modelleri de bulmanız mümkün.

Son olarak Inca ITH-01'in fiyatının 149 TL olduğunu tekrar söyleyelim ve bu incelememizi de sonuçlandıralım.

Kimler Almalı

Dizüstü bilgisayarında tam boyutlu HDMI ve ek USB 3.0 desteği isteyenler ITH-01 Type-C to HDMI portunu değerlendirmek isteyebilirler.

Alternatifleri

Eğer 3 farklı giriş değil de yalnızca HDMI istiyorsanız, o halde daha uygun fiyatlı ürünler de çıkıyor karşınıza elbette. Bu noktada Microcase Type-C To HDMI adaptöre de bakabilir veya yine Inca'nın diğer çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca ITH-01 Type-C
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
88
Arayüz USB-C
Girişler USB-C, HDMI, USB 3.0
4K Desteği Var
Okuyucu Yorumları