Jabra Elite 85h İnceleme

Sony ve Bose'a sınıf lideri pil ömrüyle önemli bir rakip olan Jabra Elite 85h'yi inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Sınıfında lider pil ömrü
  • Özel EQ ve ANC modları
  • Basit kontroller
  • Tasarım ve konfor
  • Kolay eşleşme
  • Ses performansı
  • Kumaş yüzey toz topluyor
  • Nispeten ağır
  • aptX desteği yok

Evet, bir süredir arka arkaya gelen üst seviye gürültü engelleme özelliğine sahip kablosuz kulaklıklarda bu defa elimizde Jabra'dan bir model var. Daha önce Sony'nin 1000xM3 modelini ve Bose'un QuiteComfort 35 II modelini incelemiştik. Bu kez de Jabra'nın Elite 85h modeline yakından bakacağız.

Jabra Elite 85h, sahip olduğu tasarımıyla oldukça konforlu bir model oluyor. Geniş kulak yastıklarıyla beraber başınızdayken rahat ediyorsunuz. Buna uzun kullanımlar da dahil. Ancak kulaklık az önce saydığımız muadillerine oranla 50 – 60 gram daha ağır yapıda; bunu da belirtelim.

Rahat Ve Konforlu

Rahat Ve Konforlu

Kulak yastıklarıyla deri malzeme bulunduran kulaklık, dış yüzeyiyle ise kumaş malzemeyi kullanıyor. Tüm kontrollerini kulak üniteleri çevresinde bulabiliyor ve kolaylıkla gerek şarkı geçişleri, gerek ses ayarlamalarını yapabiliyorsunuz. Daha fazlasına ise kulaklığın uygulamasında erişebilmeniz mümkün.

Jabra Sound+ uygulama üzerinde çok sayıda seçeneğiniz bulunuyor. Özel ekolayzır modları bir yana, çevre gürültüsünü optimize edebileceğiniz seçeneklerin de yer alması oldukça hoş bir detay. Sesli asistanınızı da yine uygulama üzerinden seçebiliyorsunuz.

Sınıf Lideri Pil Ömrü

Sınıf Lideri Pil Ömrü

Bluetooth 5.0 arayüzünü kullanan Jabra Elite 85h, ayrıca kablolu kullanım için 3.5 mm'lik jak girişi de bulunduruyor. Böylece olur da kulaklığın pili biterse, yola kabloyla da devam edebiliyorsunuz. Ancak kulaklığın en beğendiğimiz özelliği pil ömrü oldu diyebiliriz. Zira yaklaşık 41 saate kadar pil performansı gösteren kulaklık, bu süreyi gürültü engelleme özelliği kapalıyken yakalayabiliyor.

Gürültü engelleme açıkken de yine 36 saati devirebiliyorsunuz ki, bu süre gerek Sony 1000xM3'ün 30 saatlik süresinden, gerek Bose QuiteComfort 35 II'nin 20 saatlik süresinden çok daha uzun. Bu anlamda Jabra Elite 85h için sınıf lideri pil ömrüne sahip olduğunu söylemek mümkün.

Bu arada kulaklığın yaklaşık 2,5 saatte şarj olduğunu ve 15 dakikalık hızlı şarj neticesinde yaklaşık 5 saatlik kullanım sağladığını da iletelim.

Başarılı Gürültü Engelleme Ve Ses Performansı

Başarılı Gürültü Engelleme Ve Ses Performansı

3 farklı renk seçeneğiyle bulunabilecek olan Jabra Elite 85h, üzerinde 8 adet mikrofon bulunduruyor. Bunlardan 6 tanesini arama kalitesini arttırmak için kullanan kulaklık, telefon görüşmelerinde bu sayede oldukça memnun edici bir ses performansı sağlıyor.

Cihazın gürültü engelleme özelliğine gelecek olursak, Jabra'nın bu konuda yapay zeka destekli bir sistem kullandığından söz edebiliriz. Burada SmartSound adında bir özelliği kullanan Jabra, gürültü engelleme özelliğini bulunduğunuz çevreye göre optimize edebiliyor. Bunun sonucunda gürültü engelleme konusunda test ettiğimiz en iyi kulaklıklardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca bu tip kulaklıklarda gürültü engelleme özelliğini açtığınızda genellikle kulak zarında hissedilen vakum benzeri bir baskı hissetmediğimizi de ayrı bir parantez olarak belirtelim.

Jabra Elite 85h, müzikal performansıyla da gayet iyi iş çıkartıyor. Ses performansını uygulama üzerinden ince ayarlar yaparak geliştirebiliyorsunuz. Bu da kulaklığı tarzınıza göre uyarlayabileceğiniz anlamına geliyor. Bu noktada şunu da söylemek gerek ki, ne yazık ki Jabra Elite 85h modelinde aptX desteği yok. Bu özellik de olsa tadından yenmezmiş doğrusu.

Özetle

Jabra Elite 85h, gayet başarılı bir kulaklık olmuş. Sınıfının lider pil ömürlü, güzel tasarımlı, ses profilleri söz konusu olduğunda fazlasıyla kişiselleştirme seçeneği sunan ve gürültü engelleme özelliğiyle de gayet tatmin edici bir kulaklık olduğunun altını son tahlilde çizebiliriz. Bu anlamda Jabra Elite 85h, muadilleri arasında kendine iyi bir yer ediniyor. Eğer bu tip bir kulaklık satın almayı düşünüyorsanız, yakından incelemeden geçmeyin derim.

Jabra Elite 85h'nin fiyatı ise 1999 TL. Bu etiketle, her iki önemli rakibinden fiyat olarak da avantaj yarattığını söyleyelim.

Kimler Almalı

Pil ömrüyle sınıf lideri bir kulaklık arayan, buna iyi ses performansı ve konforlu yapıyı da ekleyenlerin Jabra Elite 85h modelinden memnun kalacaklarını söyleyebiliriz.

Alternatifleri

Jabra Elite 85h modeline alternatif olarak Sony WH-1000xM3 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Jabra Elite 85h
Ürün Markası Jabra
CHIP Online Notu
90
Tip Kulak üstü
Bağlantı Bluetooth 5.0, USB-C, 3.5 mm jak
Pil Ömrü 41 saate kadar
Hızlı Şarj 15 dakika
Şarj Süresi 2.5 saate kadar
Boyutlar 195 x 82 x 225 mm
Ağırlık 296 gr.
Okuyucu Yorumları