Bu kulaklık ses konusunda nasıl?

Jabra'nın son kulaklığı sokak modasını yakalıyor. Peki, ses konusunda nasıl?

CHIP Online Notu 78
  • Trendi yakalayan tasarım
  • Uygun pil ömrü
  • Ses kalitesi
  • Uzun kullanımda rahatsız edici olabilir
  • Fiyatı daha uygun olabilirdi

Sokakta müzik dinlemek walkman'lerden bu yana bir hayli sınıf atladı, biçim değiştirdi, ancak yıllardır popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Walkman'ler MP3 çalarlara dönüştü, MP3 çalarlar da artık cep telefonlarımıza dahil oldu; öte yandan zaman içinde kablolar da ortadan kalkarak kablosuz kulaklıklar ortaya çıktı. Bluetooth kulaklıklar aslında uzun yıllardır hayatımızdalar, fakat yine de bir süre önceye kadar kullanıcılar mobil ortamda müzik dinlemek için yoğun olarak kablolu yapıda kulak içi kulaklıkları tercih ediyorlardı. Son dönemde ise sokak trendi kullanıcıları büyük ve renkli kulak üstü kulaklıkları tercih etmeye itiyor ve elbette bunun sonucunda da kulaklık üreticileri bu ihtiyaca cevap veriyor. Jabra'nın elimizdeki modeli Move Wireless da bu ürünlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Sokak modasına uygun

Jabra Move Wireless, son dönemde müzik konusunda yükselen sokak trendini yakından takip eden bir tasarıma sahip. Plastik ve kumaş malzemeleriyle dikkat çeken Move Wireless, dış görünümüyle oldukça şık. İncelediğimiz modeliyle mavi renkte olan kulaklık, ayrıca siyah ve kırmızı da olmak üzere toplamda üç farklı renk seçeneğiyle raflarda kendine yer buluyor.

Kablosuz yapıda olmasıyla oldukça rahat bir kullanım sağlayan cihaz, kolayca cep telefonunuzla eşleşebiliyor. Kulak ünitesi üzerindeki anahtarı kullanarak açabildiğiniz cihaz, eşleştikten sonra sokağa çıkmak için hazır. Toplamda sekiz saate kadar pil ömrü sunan Move Wireless, böylece kullanıcıların ihtiyacını karşılıyor. Öte yandan kullanılmadığı durumlarda da 250 saatin üzerinde bir süre kullanılmayı bekleyebiliyor.

Move Wireless'ı şarj etmek için kutu içeriğinde bulunan USB kabloyu kullanabiliyorsunuz. Yine diğer yandan cihazın kutusunda 3.5 mm'lik kablosu da geliyor. Böylece kulaklığı kablolu olarak da kullanmak mümkün.

İyi ses kalitesi

Move Wireless, kullandığımız süre boyunca ses kalitesi konusunda bizi kendinden memnun bıraktı. Kulaklığın en beğendiğimiz yanını ise sağladığı ses yalıtımı oluşturdu. Böylece kulaklık çevrenizdekilere ses sızdırmıyor bunun yanı sıra dış dünyanın sesi de size ulaşmıyor. Fakat Jabra bunu sağlamak için sanki kulaklığı biraz sıkı yapmış. Bu nedenle uzun kullanımlarda kulaklarınızı rahatsız edebilir.

Öte yandan kulaklığın taç bandını başınıza göre ayarlamanız elbette mümkün. Fakat bu noktada da bir olumsuz eleştirimiz daha olacak ki bu da az önce bahsettiğimiz "sıkı" tasarım yönünde. Taç bandını ayarlamak için yer verilen mekanizma oldukça sıkı. Bu da ayarlamayı zorlaştırıyor.

Move Wireless'ın ses kalitesini ise beğendik. Gayet net ses kalitesi sağlayan kulaklıkta bunun için DSP (dijital sinyal işleme) teknolojisi kullanılmış. Kulaklığın bas seviyesi de tatmin edici ölçüde; mobil kulaklıklar için uygun bulduk.

Özetle

Jabra Move Wireless, gerek dış görünümü gerek ses performansıyla iyi bir kulaklık. Sokak modasına uygun bulduğumuz Move Wireless'ı, kablosuz kulak üstü kulaklık seti arayanlar yakından inceleyebilirler.

Jabra Move Wireless'in fiyatı ise 399 TL civarında.

Kimler Almalı

Move Wireless, tarz sahibi müzikseverlere hitap eden bir kulaklık seti. Sokakta da müzik keyfini yarıda bırakmak istemeyenler tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer benzer yapıda kulak içi kulaklıkları tercih ediyorsanız o halde Jabra Move Wireless'e alternatif olarak yine Jabra'dan Rox Wireless'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Jabra Move Wireless
Ürün Markası Jabra
CHIP Online Notu
78
Yapı Kablosuz
Frekans Tepkisi HiFi
Pil Süresi 8 saate kadar
Bekleme Süresi 288 saate kadar
Bağlantılar 3.5 mm, microUSB, Bluetooth 4.0
Ağırlık 150 gr.
Okuyucu Yorumları