HyperX Cloud II'yi kulağımıza taktık.

Kingston'ın 7.1 ses destekli kulaklığı HyperX Cloud II'yi kulağımıza taktık.

CHIP Online Notu 88
  • Ses kalitesi
  • Kaliteli tasarım
  • Zengin kutu içeriği
  • 7.1 ses desteği
  • Kablo ayrılamıyor
  • Aktif gürültü engelleyici yok

Oyun kulaklığı satın alırken oyunda takım arkadaşlarınızla kesintisiz iletişim kurabileceğiniz, çevreyi iyi bir şekilde dinleyebileceğiniz ve elbette konforu elden bırakmayan bir kulaklık setini tercih etmekte fayda var. Daha önce incelediğimiz Kingston'ın HyperX Cloud kulaklığı güncellenerek oyuncular için raflarda yeniden yer alıyor. HyperX Cloud II olarak anılan yeni model, oyunculara hitap etmekle kalmıyor, geniş alanda kullanılabilir bir model olarak sunuluyor. Özellikle zengin kutu içeriğiyle dikkat çeken kulaklık, bize neler sunuyor? Şimdi incelemeye geçelim.

7.1 çevresel ses destekli

HyperX Cloud II, bir önceki model gibi şık ve kaliteli bir görünüme sahip. Deri kulak yastıkları, kulaklık köprüsü ve ergonomik yapısıyla uzun soluklu oyun seansları bir yana, kulaklığın diğer yetenek alanı olan film ve müzik zamanlarında da konfor sağlayan HyperX Cloud II, farklı renk seçenekleriyle farklı kullanıcı tercihlerine de hitap ediyor. Kırmızı, metal gri ve sınırlı sayıda pembe renkli modeliyle raflarda yer alan kulaklık, önceki modele göre yenilikleri de beraberinde getiriyor. Bunlar arasında bulunan en dikkat çekici yanı elbette 7.1 çevresel ses desteği getirmesi.

HyperX Cloud II'nin beraberinde gelen USB ses kontrol kutusu üzerinden 7.1 çevresel ses desteği sağlanabiliyor. Küçük bir yazılım yüklemesi sonrası aktif olarak kullanabilen kontrol kutusu üzerinde kulak üniteleri ve mikrofonun ses seviyesini ayarlayabilmenize de olanak tanıyor.

Kutu içeriğinden de bahsedecek olursak, Kingston'ın bu konuda oldukça cömert davrandığını söylemek mümkün. Zira kutu içeriğinde ayrıca değiştirilebilir ek kulak yastıkları, uçak jakı ve taşıma çantası sunuluyor. USB ses kontrol kutusuyla kablo uzunluğunu arttırabildiğiniz kulaklığın halihazırda üzerinde takılı olan kablosunun değiştirilebilir olması da güzel olurdu.

Farklı platformlara uygun

HyperX Cloud II'nin kulak yastıklarını değiştirebiliyorsunuz. Üzerinde deri yastıklarla gelen kulaklık, 53 mm'lik kulak ünitelerindeki bu yastıkları çıkartarak kutu içeriğinde yer alan sünger yastıklarla değiştirebilme imkanı tanıyor. Böylece ergonomiye katkıda bulunan Kingston, keşke bu kulaklıkta ayrıca bir aktif gürültü engelleme özelliği de sunsaydı. Ancak pasif gürültü engelleme özelliği kullanılmış. Ancak kulaklığın ses yalıtımının önceki modeldeki gibi başarılı olduğunu söylemek de gerekli.

HyperX Cloud II, USB bağlantısı yoluyla bilgisayarınızla kullandığınızda 7.1 çevresel ses desteğiyle birlikte oyun oynayabileceğiniz bir kulaklık. Öte yandan jak girişiyle PS4 ve Xbox oyun konsollarının yanında dileyenlere cep telefonu ile kullanma imkanı da sağlanan kulaklık, oyunların yanı sıra film ve müzik seanslarında da iyi bir başarı gösteriyor.

Özetle

HyperX Cloud II, güzel bir oyuncu kulaklığı arayanlar tarafından tercih edilebilir. Öte yandan yalnız oyunlarda değil, diğer platformlarda da kullanılabilmesi güzel. Değiştirilebilir kulak yastıkları ergonomiyi tetikliyorken, kutu içeriği de kulaklığa artı puan getiren etkenler.

HyperX Cloud II'nin fiyatı ise 346 TL civarında.

Kimler Almalı

Özellikle oyun seanslarında değil, her alanda kullanmak üzere kulak üstü bir kulaklık arayışı içinde olan kullanıcılar HyperX Cloud II'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

HyperX Cloud II'ye alternatif olarak Logitech G230 oyuncu kulaklığı da yakından incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Cloud II
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
88
Sürücü 53 mm
Frekans Tepkisi (Kulaklık) 15 – 25.000 Hz
Frekans Tepkisi (Mikrofon) 50 – 18.000 Hz
Ortam Gürültüsü Bastırma Yaklaşık 20 dBa
Bağlantı mini Stereo jak (3.5 mm)
Kablo Uzunluğu 1m + 2m uzatma
Okuyucu Yorumları