Oyunculara özel Cloud Stinger'ı inceledik

HyperX'den oyun severlere güzel kulaklık seti geldi. Cloud Stinger'ı inceliyoruz...

CHIP Online Notu 80
  • Fiyat
  • Hafif
  • Fazlasıyla rahat
  • Kablo uzunluğu ideal
  • Mikrofon sökülemiyor
  • Bas sesler zayıf

Oyuncu kulaklıklarına başarılı örnekler veren Kingston, yarattığı HyperX markasıyla önemli bir işe imza attı. Yalnızca kulaklık ürünleri değil, bu marka altında pek çok farklı kategoriden ürüne yer veren Kingston, başarılı ürünleriyle birlikte farkındalığı arttırmasıyla, HyperX markasının bazı noktalarda kendi adının önüne geçmesine sağladı diyebiliriz. HyperX'in başarılı ürünlerinden biri de bugün inceleme konumuz olan HyperX Cloud Stinger. Bu videomuzda, günlük oyuncular kadar, eSporcular tarafından da tercih edilebilecek olan Cloud Stinger'ı değerlendireceğiz.

Rahat ve ergonomik

Rahat ve ergonomik

HyperX'in daha önce de oyuncu kulaklıklarını incelemiştik. Cloud Core ve Cloud Revolver bunlardan ikisiydi. Bu defa da Cloud ailesinin yeni üyesi Stinger elimizde.

Cloud Stinger, fiyatıyla şu an piyasada 200 TL civarına bulunabiliyor. Bununla birlikte fiyatıyla uygun oyuncu kulaklıklarından birisi olarak dikkat çeken Cloud Stinger, performansıyla da memnun edici türden bir deneyim yaşatıyor.

Kulaklığın ön plana çıkan özellikleri arasında, tam boyutlu bir kulaklık olmasının yanında hafif yapıda olması geliyor. Kulaklığın ağırlığı yalnızca 275 gram seviyesinde. Böylece uzun süreli oyun performansları sırasında, kulaklığın ağırlığı sebebiyle rahatsız olmuyorsunuz. Cloud Stinger'ın yumuşak kafa bandı ve kulak yastıkları da uzun kullanımları destekler nitelikte.

Bir diğer artı da, elbette ergonomiye yönelik. Kulaklık, kulağınızdayken başınıza fazla baskı yapmıyor ve bu sayede terleme, sıkma gibi olumsuzluk etkiler yok. Özellikle gözlük kullanan oyun severlerin, kulak ünitelerinin gözlük kenarlarına baskı uygulamadığı için Cloud Stinger'ı ayrıca beğeneceklerini söyleyebiliriz.

Cloud Stinger'ın kulak ünitelerinin boyu 50 mm. Ayrıca içe doğru 90 derece dönebilir yapısı sebebiyle, esnek bir kullanım sergiliyor. Bu noktada kulaklık kablosuna de değinelim. 3.5 mm'lik girişle bağlantı sağlayabilen kulaklık, kablo uzunluğuyla da rahat. Kulaklığın üzerindeki kablo 1.3 metre uzunluğunda. Ayrıca kutudan çıkan ek kabloyla beraber 3 metreye kadar uzunluk sağlayabiliyorsunuz. Böylece kasanın arkasına rahatça kabloyu uzatabilirsiniz.

Başarılı oyun içi performans

Başarılı oyun içi performans

Cloud Stinger'ı yalnızca PC'de değil, Xbox One, PlayStation 4 ve Wii U ile mobil cihazlarla da rahatlıkla kullanmak mümkün. Sağ kulak ünitesinin üzerinde yer alan ses açma / kısma kontrolleri ile ses kontrolü elinizin altında yer alıyor.

Sol kulaklıkla bütünleşik olan mikrofon da gürültü engelleyici özelliğine sahip. Yukarı / aşağı yönde hareket ettirebildiğiniz mikrofon, kulaklığa sabit yapıda olmasıyla ise, kulaklığı dışarıda da kullanmak isteyenleri üzüyor. Evet, kulaklık üzerindeki mikrofonu çıkartamıyorsunuz.

Cloud Stinger, mikrofonuyla oyun içi iletişimi kuvvetlendirdiği gibi, sağladığı ses ile de oyunlar için ideal performans gösteriyor. Kuşkusuz oyuncular bu kulaklıkları yalnızca oyunlarda kullanıyor, müzik dinleyeceği veya film izleyecekleri zaman da aynı kulaklığı kullanıyorlar çoğu zaman. Açıkçası, her iki senaryoda da iyi bir performans gösterdiğine şahit olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak özellikle müzik performansında, derin basları bu kulaklıkla hissetmeniz güç.

Oyun sırasındaysa, özellikle CS:GO ile deneyimleme şansı bulduğumuz kulaklık, iyi bir performans sergiledi. Oyun içinde düşmanın ayak sesini dinleme noktasında, ayırt edici bir etki yaratan kulaklık, sesli iletişim sırasında da mikrofonuyla bizi memnun bıraktı.

Özetle

Sonuç olarak Cloud Stinger için iyi bir oyuncu kulaklığı diyebiliriz. Hafif yapısı yalnızca tasarımına değil, cüzdanınıza da yansıyor. 200 TL fiyata rahatlıkla satın alınabilecek olan kulaklık, rahat kullanımıyla da uzun oyun seansları için ideal.

Kimler Almalı

7.1 ses sistemli kulaklıkları pahalı buluyor ve daha uygun fiyatlı, ancak iyi iş çıkartan bir oyuncu kulaklığı arıyorsanız, Cloud Stinger ilk bakmanız gereken ürünlerden biri.

Alternatifleri

HyperX Cloud Stinger'a alternatif olarak yine Steelseries Siberia 150 modeli de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Cloud Stinger
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
80
Sürücü 50 mm
Frekans Tepkisi (Kulaklık) 18 – 23.000 Hz
Frekans Tepkisi (Mikrofon) 50 – 18.000 Hz
Bağlantı 3.5 mm
Kablo Uzunluğu 1.3m + 1.7m uzatma
Ağırlık 275 gr.
Okuyucu Yorumları