Logitech G Pro X İnceleme

Logitech G Pro X kulaklığı inceledik. Kulaklıkta da stilden vazgeçemeyenler için önemli bir model..

Logitech G Pro X İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Başarılı performans
  • Kişiselleştirilebilirliği çok yüksek
  • Malzeme ve işçilik kalitesi
  • Kaliteli mikrofon
  • Çok zengin kutu içeriği
  • Müzik dinlerken doğru ayarı bulmak zaman alıyor
  • G HUB yazılımı halen çok sorunlu

Logitech'in yeni ürün serisi biraz gecikmeli de olsa ülkemiz sınırlarında içeriye girdi. Yeni ürün serisinin en fazla merak ettiğimiz ürünü ise şüphesiz ki G Pro X. Bir oyuncu kulaklığından ziyade son derece lüks, high end bir müzik kulaklığını andırıyor. Bu aslında çok yanlış bir önerme sayılmaz zira Logitech kulaklıklara dökülen paraların yüksekliğinin farkında olacak ki, size hem oyun, hem müzik hem de konuşma performansı son derece yüksek bir ürün hazırlamış.

Ürünün hitap ettiği kitlenin genişliği konusunda gösterilen özeni kutudan kulaklığın kendisine, paket içeriğinden G Hub yazılımdaki profillere kadar her yerde hissediyorsunuz.

Logitech G Pro X Tasarımı Nasıl?

Logitech G Pro X Tasarımı Nasıl?

G Pro X'te çelik bir kafa iskeleti kullanılırken, sürücüleri tutan alt kısımda alüminyum tercih edilmiş. Bu metal tasarım arkası kapalı sürücülerde de kendisini gösteriyor. Pürüzlü yüzeydeki G yazısı pırıl pırıl parlıyor ve on metreden bakınca bile "bu kulaklık da neymiş böyle" dedirtiyor. Kutuya iki tipte kulak yastığı dahil.

Yastıkları Değiştirilebiliyor Mu?

Suni deriden yastıklar ürüne takılı olarak geliyor ama kutu içeriğinde bir set de kumaş yastık mevcut. Değiştirmek kolay, 30 saniyenizi belki alıyor. Hayattan kopmak istediğiniz zamanlarda ses izolasyonu daha iyi olan (Noise Cancelling yok) deri yastıkları, uzun kullanımlarda ise kumaş yastıkları tercih edebilirsiniz. İkisi de rahat, gayet konforlu. 320 gram ağırlığındaki ürün hafif değil ancak uzun süren kullanımlarda bile rahatsız etmiyor.

Logitech G Pro X'in Sanallaştırma Performansı

DTS: Headphone: X 2.0 teknolojisi de G Pro X'te sizi bekleyen güzellikler arasında. Sanallaştırma performansının son derece başarılı olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Bu özelliği de G HUB üzerinden aktive edebiliyorsunuz.

Kutu İçeriğinde Ne Var?

Kutu içeriğine kulaklık taşıma çantası da dahil, kablo seçenekleri konusunda ise hiçbir masraftan kaçınılmamış. Kutudan USB ses kartı, telefonlar için ses butonlu kablo, PC için splitter, mikrofon kullanmayacaklar için PC ve konsolda kullanabileceğiniz ses ayarlı bir kablo çıkıyor.

Logitech G Pro X Özellikleri Neler?

Logitech G Pro X Özellikleri Neler?

50mm'lik PRO-G sürücüler 20Hz-20Khz arası ses tepkisine sahip, empedans 35 ohm, hassaslık ise 92db civarında. Müzik performansı tizleri sevenler için son derece muhteşem, basları sevenlerin ise aradıkları tadı bulabilmek için G HUB'da biraz zaman geçirmesi gerekiyor. Kulaklığın kişiselleştirilebilirliği o denli yüksek ki internet üzerinden ses profillerini bile arayıp size uygun olanı seçebiliyorsunuz.

Zevkinize uygun olanı bulduğunuzda keyfinize doyum olmayacaktır zira elinizdeki donanım zaten oldukça yetenekli. Burada tek sıkıntı G HUB'ın halen fazlasıyla istikrarsız ve sorunlu bir yazılım olması.

Logitech G Pro X Mikrofon Özellikleri

Mikrofon konusu ise G Pro X'in en önemli özellikleri arasında. Blue VO!CE adlı, hayli zor yazılan bir teknoloji ile gelen G Pro X sesinizi karşıya iletme konusunda çok ama çok başarılı. 100Hz-10Khz ses tepkisine sahip olan çıkartılabilir mikrofon, rahatlıkla söyleyebiliriz ki şimdiye kadar kullandığımız en iyi mikrofonlardan birisiydi. En az Corsair Virtuoso ve Plantronics RIG500E kadar iyiydi. Zaten ünlü espor oyuncularının profilleri de G HUB'da sizi bekliyor, dilerseniz kullanabiliyorsunuz.

Özetle

Kısaca karşımızda son derece üst seviye bir ürün var, üstelik fiyatı da erişilebilir seviyede. 1100 TL fiyatla satılan ürün beklentilerini yüksek tutan oyuncuların dikkatini çekecektir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech G Pro X
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
91
Okuyucu Yorumları