Bob Marley'in vizyonu müzikle yayılıyor.

Bob Marley'in daha iyi bir dünya için "Tek sevgi tek dünya" vizyonunu yaymak amacıyla geliyor.

Marley Stir It Up İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Kaliteli tasarımı
  • Ses performansı
  • Kendiyle aynı tarzda taşıma çantası
  • Kontrol merkezi yalnızca Apple ile uyumlu

Dünyada pek çok ülkede Bob Marley'in müzik yoluyla paylaştığı "tek sevgi tek dünya" vizyonunun devamlılığının sağlanması için yaratılan Marley markalı kulaklıklar, özel tasarımları ve ses kalitesiyle Türkiye'ye de geldi ve daha ayağının tozuyla Marley Stir It Up modeliyle test merkezimizi de ziyaret etti. Mobicom güvencesiyle satışa sunulan Marley Stir It Up, özel tasarımıyla daha ilk bakışta dikkat çekerken, deneyimleme aşamasında da memnun edici performans gösterdiğini hemen söyleyebiliriz. Freedom koleksiyonunda bulunan Marley Stir It Up, tasarımında yer verdiği geri dönüştürülebilir malzemeleriyle de vizyonuyla olan bağını perçinliyor.

40 mm'lik sürücülerinin dış tasarımında kayın ağacı kullanılan Marley Stir It Up, yine sürücüleri üzerinde yer alan kırmızı, sarı ve yeşil renk şeritleriyle de Bob Marley'i yansıtıyor. Kafa bandı kısmını da kumaş bir malzeme ile kaplayan üreticiler, böylece tasarımsal bir bütünlük sağladıkları gibi, aynı zamanda ses performansına da olumlu etkide bulunmuşlar. Kafa bandının kumaş malzemeyle kaplanmış olması, özellikle mobil durumlarda müzik dinlerken oluşan hareketten ötürü bandın başınızın üzerinde esnemesini engelliyor ve bu sayede hoparlörlere yansıyacak olan darbe ve sürtünme seslerine geçit vermiyor. Bu tür sesler oluşsa bile kumaş yalıtımı iyi bir şekilde sağlıyor ve müzik keyfiniz baltalanmıyor. Açısı ve ayarlanabilir tasarımlarıyla her kafa yapısına rahat bir şekilde uyum sağlayabilen Stir It Up, tasarımındaki özgürlüğü kulaklıktan ayrılabilen kablosuyla da ortaya koyuyor. Yine kumaş bir malzemenin kullanıldığını gördüğümüz 1.32 metrelik kablo, üzerinde yine sarı, yeşil ve kırmızı renkleri bir arada sunuyor. Ayrıca kablosu üzerinde 3 butonlu bir kontrol merkezi de bulunduran Marley Stir It Up, ses seviyesini ayarlayabilmenizi sağlıyor ve telefon görüşmelerinize de el atıyor. Ortaya konumlandırılan butonu kullanarak gelen aramaları yanıtlayabiliyor ve sonlandırabiliyorsunuz. Ancak bu kontrol merkezinin Apple ürünlerine özel olarak hazırlandığını da söyleyelim.

Tasarımıyla bizi bir hayli meşgul eden Stir It Up'ı, elbette ses performansıyla da beğenmemek mümkün değil. Bas ve tizlerdeki uyumuyla farklı türleri 40 mm'lik sürücülerinde buluşturan Marley Stir It Up, kulağınızdayken ses yalıtımını da başarıyla sağlıyor ve uzun süreli kullanımlarda sürücüleri sayesinde rahatsızlık yaratmıyor. Böylece müzik keyfinizi uzun soluklu sürdürmeniz fazlasıyla mümkün. Bu sayede ırkçılığın ve nefretin, insanların hayatına müzik ve aşk aşılayarak tedavi edileceğine inanan Bob Marley'in düşüncesini tam olarak yansıtmayı başaran Stir It Up, fiyatıyla da kendisiyle bir arada aynı kategoride bulunan ürünler arasında iyi bir seviyede. Stir It Up'ı konuk ettiğimiz tarihte fiyatının 479 TL olduğunu belirtelim. Üst seviye kulaklık arayışındaki kullanıcılara hitap eden Marley Stir It Up, sosyal sorumluluk projelerine de katkıda bulunuyor. Marley ürünleri kapsamında elde edilen gelirin bir kısmı, Marley Ailesi tarafından ilgi alanı gençlik, dünya ve barış olan 1Love Vakfı'na aktarılıyor ve bu sayede bu alanlardaki projelere de destek olmuş oluyorsunuz.

Özetle

Tasarımından ses performansına kadar tarz sahibi bir kulaklık olan Marley Stir It Up, özellikle Bob Marley'in sevenleri tarafından beğeniyle karşılanacaktır şeklinde düşünüyoruz. Fiyatıyla sahip olduğu özellikleri karşılayan ve bulunduğu kategoride iyi seviyede bulunan Marley Stir It Up, fırsatını bulduğunuzda mutlaka yakından incelemek isteyeceğiniz türden bir ürün.

Alternatifleri

Eğer bu tasarımını beğenmediyseniz veya yine tarz bir kulak içi kulaklık arıyorsanız Marley'de pek çok seçenek sizleri bekliyor. Tek yapmanız gereken aralarından birini beğenmek –ki bu da oldukça kolay.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Marley Stir It Up
Ürün Markası Marley
CHIP Online Notu
88
Sürücüler 40 mm
Frekans Tepkisi 15 Hz - 22 kHz
Uyumluluk iPod, iPhone, iPad
Kablo Uzunluğu 1.32 metre
Bağlantılar 3.5 mm altın kaplama
Okuyucu Yorumları