Yüksek performanslı

Yüksek performans arayanların ilgisini çekebilecek olan Eclipse SLI, zengin kutu içeriğiyle yeni teknolojinin güzel bir örneği.

CHIP Online Notu 85
  • Harici ses kartı veriliyor
  • 24 GB DDR3 RAM desteği var
  • Açık sistem çalışmaya uygun

MSI'ın Eclipse anakartı, zengin bir kutu içeriğiyle birlikte satılıyor. Ürünün içerisinden çıkan Creative'in SB X-Fi Xtreme H/W ses kartı, tüketicileri anakarta entegre ses çözümlerinden kurtararak daha kaliteli bir performans almalarını sağlıyor. Bu yüzden anakartın üzerinde ses çıkışlarına yer verilmemiş.

Arka tarafında bir adet firewire, iki adet e-SATA ve 6 adet USB çıkışı bulunan anakartın aynı zamanda BIOS reset tuşu da burada konumlandırılmış. Böylece hız aşırtma denemelerinde anakartın bulunduğu kasa açılmadan BIOS sıfırlanabiliyor. Anakartın üzerinde bulunan reset ve açma kapatma tuşları ile ve hız aşırtma anahtarı da bu kartın hız aşırtma meraklıları için düşünüldüğünün bir başka göstergesi. Anakartın üzerinde bulunan bir LCD ekran sayesinde sistemdeki sorunlar kolayca görüntülenebiliyor.

24 GB'a kadar DDR3 RAM desteği veren anakart bu özelliğiyle de öne çıkıyor. Üç adet PCI-E 16 yuvası sayesinde birden fazla ekran kartına destek veren anakartla yaptığımız testlerde, özellikle hız aşırtma denemelerinde kuzey köprüsünün fazla ısındığını tespit ettik. Ürün, greenpower teknolojisi aktifken düşükte olsa enerji tasarrufu sağlıyor.

Sonuç : Yüksek performans arayanların ilgisini çekebilecek olan Eclipse SLI, zengin kutu içeriğiyle yeni teknolojinin güzel bir örneği.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Eclipse SLI
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
85
Form faktör ATX
Yonga seti X58
İşlemci yuvası LGA 1366
Depolama arayüzü 10 X SATA II, 2 X eSATA
Bellek yuvası 6 x DDR3 1600/1333/1066/800
Yuva sayısı 3 x PCI-E16X, 2 x PCI-E 1X 2x PCI
Okuyucu Yorumları