Telefonunuz için daha iyisini araştırmayın.

Monster imzalı Nokia Purity HD, ses kalitesi ve tasarımı ile vazgeçilmezlerinizden biri olabilir.

Nokia Purity HD İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Üstün ses ve malzeme kalitesi
  • Renkler
  • Fiyatı biraz yüksek.

Akıllı telefonların artık sadece telefon olmadığını ve birden fazla cihazın görevini üstlendiğini sürekli olarak dile getiriyoruz. İlk çıkan akıllı telefonlar belki başarılı bir müzik çalar olamıyordu ancak günümüzdeki durum biraz farklı. Eğer müzik konusunda da özellikli bir akıllı telefona sahipseniz, en iyi müzik çalara sahip olsanız dahi aklınıza gelmeyeceğine emin olabilirsiniz. Dünyaca ünlü kulaklık üreticisi Monster'in Nokia kullanıcıları için geliştirdiği Purity HD, akıllı telefonda yaşanacak müzik deneyimini birkaç basamak yukarıya taşımayı hedefliyor. Ses kalitesi ve tasarım olarak günümüzün standartlarından fazlasını sunan Nokia Purity HD'nin elbette diğer marka akıllı telefonlarla da kullanılabilmesi mümkün.

Öncelikle Nokia Purity HD'nin kırmızı, fuşya, siyah, mavi, beyaz ve sarı olmak üzere altı farklı renk seçeneğinin olduğunu söylemeliyiz. Neden bu kadar fazla renk seçeneği var diye düşünüyorsanız hemen söyleyelim: Akıllı telefonunuzla renk olarak da uyum sağlanması için. Oldukça kaliteli bir kutudan gelen kulaklığın ek bir taşıma çantası daha var. Kulaklık katlı şekilde çantanın içinde duruyor. Çanta sayesinde kulaklığı kullanmayacağınız durumlarda zarar görmeyecek şekilde taşıyabilirsiniz. Kulağın kabloları da kendisi ile aynı renkte. Kablolardan biri doğrudan stereo aktarımı için düşünülmüş. Diğer kabloysa aynı zamanda mikrofon sinyallerini de taşıyabiliyor ve üzerinde küçük bir kumanda bulunduruyor. Kumanda ile ses seviyesi ve çağrı cevaplama gibi ayarları gerçekleştirebilirsiniz.

180 gram ağırlığa sahip olan kulaklığın kullanımı son derece rahat. Kulak kepçesi tam olarak kulaklık içine alınmadığı için uzun süreli kullanımlarda kulağın terlemesi gibi sorunlar ortaya çıkmıyor. Deri malzeme ve içeriğinde tercih edilen süngerlerin çok çok üstün bir kalitede olduğunu söylemeliyiz. Gerçekten de Nokia Purity HD son aylarda gördüğümüz en rahat kulaklık. Desteklenen frekans aralığı 20 Hz – 20 kHz. Kulaklığın ses kalitesi olarak da boyutlarına göre son derece şaşırtıcı olduğunu söylemeliyiz. Sıra dışı renkler hakkında söylenebilecek tek şey dışarıda bazen gereğinden fazla ilgi çekebileceği.

Özetle

Nokia Purity HD uygun fiyatlı bir kulaklık değil ancak ses kalitesine önem veren bir kişiyseniz ödediğiniz parayı hak ettiğini düşüneceksiniz. Renk seçimini dikkatli yapmanız gerekiyor. Bizim test merkezimize gelen pembe renkli modeli test ederken bile çeşitli çekincelerimiz oldu. Ancak bayanlar tarafından büyük bir ilgi gördüğü su götürmez bir gerçek.

Alternatifleri

Nokia Purity HD, son dönemlerdeki kulaklık trendine uygun bir marka. Ses kalitesi, tasarımı ve fiyatıyla arenanın içindeki ciddi bir model. Vereceğiniz fiyatı hak edeceğini düşünüyoruz ve bazı rakiplerden nispeten daha ucuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Nokia Purity HD
Ürün Markası Nokia
CHIP Online Notu
92
Bağlantı 3.5 mm
Mikrofon Var
Kumanda Var
Tasarım Kulak üstü
Okuyucu Yorumları