Philips'in plakçalarına kulak verdik.

Evdeki plaklara hayat vermeyi amaçlayan Retro tasarımlı Philips'in plakçalarına kulak verdik.

CHIP Online Notu 82
  • Retro tasarım
  • Geniş kaynak seçeneği
  • USB'ye kayıt imkanı
  • Ses kalitesi çok iyi değil

Geçtiğimiz nisan ayında ülkemizde de satışa sunulan Retro görünüme sahip bir plakçalar olan Philips OTT2000, elbette test merkezimize de uğramakta gecikmedi. Retro görünümüyle özellikle nostaljiye gönül veren müzikseverleri memnun edecek olan cihaz, evde yer alan plaklarınıza hayat vermeyi amaçlıyor. Peki, bunda ne kadar başarılı? Bu incelememizde bu sorunun cevabını arayacağız.

Nostalji severlere

Philips'in OTT2000 model isimli plakçaları özellikle işlevine uygun tasarımıyla dikkat çekiyor. Nostaljiyi günümüze taşıyan görünümüyle Retro tasarımları beğenen kullanıcıları yakalayabilecek yapıda olan cihaz, plağın yanı sıra CD de çalabiliyor.

Philips OTT2000'in üst kısmındaki kapağı kaldırarak plak bölümüne ulaşabiliyorsunuz. Burada 45'lik ve 33'lük plakları çalmak mümkün. Fakat 45'lik plakları çalmak için kapağı yerinden çıkartmanız gerekiyor.

Cihaz ön yüzünde ayrıca CD tepsisi sunuyor. Philips logosunun bulunduğu CD çaları hemen yandaki tuşa tıklayarak açabiliyor ve CD'lerinizi çalmaya başlayabiliyorsunuz. Öte yandan cihazın FM radyosuyla radyo ve USB yuvasıyla da USB cihazlarınızdaki müzikleri de dinleyebilirsiniz.

Plak, Bluetooth, radyo ve dahası

Cihazın sunduğu avantajlardan biri de Bluetooth desteği getirmesi. Bu sayede cep telefonu veya tabletinizdeki müzikleri Bluetooth bağlantısı yoluyla Philips OTT2000'e taşıyabiliyorsunuz. Eşleşme işlemi oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşiyor, bu detayı da paylaşalım.

Yine cihazın ön tarafında bulunan birimlere bakarsak, sol tarafta cihazın sunduğu kaynaklardan birini seçebilmeniz için menü dairesi konumlandırılmış. Bunun sağ taraftaki karşılığındaki tekerle de ses seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Alt kısımda FM radyo istasyonları arasında gezebileceğiniz Tuning tuşları, sol kenarda da ses girişi, kulaklık çıkışı ve USB bağlantısı bulunuyor. Ayrıca bu USB bağlantısını kullanarak dinlediğiniz şarkıları USB'ye de kaydedebiliyorsunuz.

Ses performansı

Philips OTT2000, az önce de söylediğimiz gibi Bluetooth bağlantısıyla müzik akışı yapabileceğiniz, radyo dinleyebileceğiniz, CD ve plaklarınızı çalabileceğiniz bir cihaz. Peki, ses kalitesiyle ne kadar başarılı? Elbette bunun cevabını aramak için biz cihazla farklı plaklar, CD'ler bir kenara hem Bluetooth hem de FM radyo noktalarında müzik dinledik ve bunun karşılığında aldığımız sonucun açıkçası çok tatmin edici olduğunu söyleyemiyoruz. Fakat ses kalitesi vasat da değil. Sadece yüksek beklentileri olan kullanıcıları ses performansı konusunda tatmin olmayacaklarını belirtelim.

Toplam 4 watt'lık bir ses çıkış gücü bulunan cihazın ön yüzünde iki adet hoparlör bulunuyor. Ayrıca bir de 3 inçlik bir woofer yerleştirilmiş. Bu birimleriyle cihaz özellikle yüksek seste hoparlörleriyle çok tiz ses üretiyor ve kendinizi sesi kısmaktan alamıyorsunuz. Kısacası bu cihazı oturma odanıza veya çalışma odanıza yerleştirip arkadan hafif seste plaklarınızı, CD'lerinizi çalabileceğiniz veya radyo dinleyebileceğiniz bir cihaz olarak düşünebilirsiniz. Ses seviyesi orta düzeydeyken plağınızı, CD'nizi veya radyonuzun keyfini çıkartabilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak Philips OTT2000, görünüşüyle retro tasarımlardan hoşlanan kullanıcıların kalbini çalacak bir mikro ses sistemi. Evinde eski plakları olan veya halen plak almaya devam eden kullanıcılar bu plakçalara bayılacaktır diye düşünüyoruz. Fakat ses performansına gelince beklentiyi yüksek tutmamak lazım, onu da söyleyelim. Beklentileri yüksek tutmadan tatmin edici ses performansı almak mümkün, fakat daha fazlası açıkçası değil. Cihazın beğendiğimiz bir diğer tarafı ise çok sayıda kaynak üzerinden müzik çalabilmesi elbette. Müziği yalnızca plakla sınırlamayan Philips OTT2000, bunun yanında USB, FM radyo, CD ve Bluetooth üzerinden de müzik sağlayabiliyor.

Philips OTT2000'nin fiyatı ise 699 TL civarında.

Kimler Almalı

Philips OTT2000, görünüşüyle retro tasarımlardan hoşlanan plak sahibi kullanıcıların kabini çalacak bir mikro ses sistemi.

Alternatifleri

Philips OTT2000'e alternatif olarak tamamen plağa dayalı bir pikap isteyenler Ion Classic LP'yi de tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips OTT2000
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
82
Ses Çıkışı 4 W
Hoparlör 2 adet
Woofer 3"
Bluetooth BT 2.1
USB Var
FM Radyo Var
CD Var
Ekran Var
Boyutlar 335 x 169 x 311 mm
Ağırlık 3.5 kg
Okuyucu Yorumları